Sony Tipo, Sams. Fame --> ZTE GR. X Pro + GPS проблeми

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Мнения за Sony Xperia Tipo и Samsung Galaxy Fame S6810

Мнениеот milmar » Пет 19 юли 2013 14:16

Fame-то към което сякаш вече клоня, наистина е с по-малко пиксели от Huawei-я, но други неща са в негова полза.

Работата не е спешна, имам време за размисъл. Хубаво е да има и светкавица, защото си падаме фотографи от време на време. Впрочем при Android-a трябва ли да се прави руутване за да си види човек телефона с фаойловата му система, надявам се да не е като при (с извинение :biggrin ) Winдолс :smile , каквото чудо имам?

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 19 юли 2013 14:29

Може да си я гледаш и без root права, но не може да пишеш в системния дял. Което само по себе си не е необходимо за нормална работа, а само за ... "тунинговане" :)

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 19 юли 2013 16:39

zografski написа:Ако не може да се ъпне повече от Android OS, v2.3.4 (Gingerbread), за мен лично не си заслужава като телефон. Има много приложения които няма да тръгнат нищо, че е бърз (1gb процесор и 512RAM). Лично мнение!

Колега ,телефона е с 2.3.7 и има ромове за 4.1
абе хич не видях че ти си пуснал темата milmar
Хвани ги някъде и ги виж и двата.Гарантирам ти че ще избереш Хуавея .Много качествена и масивна изработка за разлика от ефтинката пластмаса на Самсунг.И още един плюс за хуавея ...идва с инсталиран SPB Shell 3D
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spb.shell3d което само то струва 22.77 лв

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Съб 20 юли 2013 13:43

При мен проблемът се реши така:
http://www.gsmarena.com/zte_grand_x_pro-5499.php
ZTE GRAND X Pro :smile .
Нито е с малък дисплей, нито е със слаба камера, но пък е с двуядрен процецор :mhihi . Доволен съм като за първи ден.
Този остава за мен и правим вкъщи една голяма врътка на телефоните :c020 .

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 20 юли 2013 21:41

Приятелката ми си взе Tipo dual, общо взето само ми помогна в решението да не припарвам до този телефон :mhihi
След няма и седмица работа започна да забива обилно... Общо взето за тия пари - толкоз.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Нед 21 юли 2013 18:29

Не съм имал време да се занимавам със ZTE-то, но като първи впечатления е много приятен, с добра разрешаваща на дисплея, добра камера (за телефон), страшно бързо се рови в менюта, бързо зарежда в интернет, няма нужда да ZOOM-вам до толкова че да останат на екрана само 2 букви от текста, за да мога да ги чета :icon_lol , харесва ми. Абе има едно неудобство- за тая талпа трудно се намират подходящи калъфчета за колан ...

Потребителски аватар
milmar

Re: Sony Xperia Tipo, Samsung Galaxy Fame --> ZTE GRAND X

Мнениеот milmar » Вто 23 юли 2013 6:54

Сaмо дa добaвя,че фотото нa ZTE-то е несрaвнимо по-добро от нa прехвaленaтa от мен nokia c7, мaкaр пaк 8MP. Снимките ,срaвнени нa екрaнa нa PC-то имaт убийственa рaзликa.
Телефонът си имa бългaрски език, удобнa BG-клaвиaтурa (пишa от него), всичко ми изглеждa много добре.
Телефонът беше мaхнaт от зaрядно вчерa по товa време и сегa е нa 35%, при товa съм ползвaл вчерa USB и мaлко е дръпнaл допълнително енергия,но не съм спирaл дa го ръчкaм.
Голям зор беше дa си изкрaм контaкти нa екрaнa зa лесен достъп. Инaче прехвърлянето от nokia-тa към този беше много лесно,чрез импорт нa фaйловете.
Фaйловaтa системa нa телефпнa се виждa от XP и WIN7 без дa се инстaлирa нищо.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Нед 28 юли 2013 15:24

Още нещо по впечатлениqтa ми за ZTE, всичко е перфектно, с изключение на GPS-а, а аз имам навик да ползвам GPS на телефоните си. Много слабо радио има, доста трудно хваща спътниците. Говоря за самия хардуеър, не става въпрос за софта на навигацията. Тествам го със специализираните програмки от типа на GPS Info. Иначе когато се "закачи" - работи общо взето :confused .

Имам проблеми с подкарването на Primo 1280x720, тръгва веднъж след инсталирането и повече не ще. За следващия път се деинсталира и пак отново, забива при това при работа. Но това е въпрос на друга тема

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 30 юли 2013 15:58

Сетнал ли си с FasterGPS че си в България?
Също http://www.gizchina.com/2013/07/23/how-to-fix-poor-gps-on-mediatek-phones/

ОБяснението - ако е със СТОК не пипнат ром, вероятно телефона е настроен че е в Китай... и минават 2-3 минути докато се освести.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Сря 31 юли 2013 9:13

Телефонът не е руутван, не е правено нищо по него. Аз съм ползвател на телефон и не претендирам със задълбочени знания в областта, затова обясни малко по-подробно ако обичаш:
- какво е FasterGPS и къде се настройва това? Аз нямам достъп до системните файлове на телефона, не мога да пипам sys-файлове, както пише колегата LILO&STICH в една друга тема.

Освен това, Igo Primo, с което се мъчих много ми допадна като навигация, но след инсталация тръгва и работи, но като го спреш и пуснеш отново, телефона остава за няколко секунди на черен екран, без надписи, без съобщения и после се възстановява (не забива тотално), но Primo-то не тръгва. Като процес го има, спирам процеса и стартирам - пак нищо. Деинсталирам и инсталирам отново- тръгва пак така еднократно :biggrin
Въобще, Igo изисква ли руутван телефон ?

ПП направих това от линка на колегата restless, мисля че има ефект, но не смея да се радвам за сега :biggrin , ще пробвам по-задълбочено и ще дам резултат.

restless
Автомобил:
Двигател:

Re: Sony Tipo, Sams. Fame --> ZTE GR. X Pro + GPS пробл

Мнениеот restless » Чет 01 авг 2013 10:50

За IGo не знам :), лош крак?

fasterGPS, сетва да се ползват български NTP сървъри - частично подпомага по-бързото начално позициониране.
Нещата от другия линк са ако постоянно ГПСа стартира бавно.
Случва се, да има твърдо забити данни, че телефона е в Китай - в резултат той търси "грешни спътници" и минават минути докато стартира. Но за тази процедура се иска руутване.
Ето този тул - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2130276 работи успешно на медиятек чипсети (и не само)
Освен това е безопасно - доколкото руутването е обратимо, опитва да руутне само ако провераката е успешна.
И в списъка с тестваните у-ва го има твоя телефон :D

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 01 авг 2013 17:19

Можеш са си пипаш по .sys файла на игото спокойно :c020
Можеш да си рутнеш апарата само за да оправиш реда за сателитите,който по дефолт е сащ.

Абе всичко можеш,само да искаш :mhihi

Пробвай с инсталацията на Това,след което го стартираш,и после можеш да го делнеш :c020

Потребителски аватар
valkodav
Автомобил: VW Golf 3 TD
Двигател: aaz 1993

Мнениеот valkodav » Чет 01 авг 2013 19:10

Поровете малко в андроид форума на бг и без рутвания и другите неща ще се оправите

Sent from my LT15i using Tapatalk 2

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 02 авг 2013 10:04

LILO&STICH написа:.....

Във sys-файла на Igo-то не намерих нищо от това за което става въпрос, т.е. не намерих нищо от типа на:

NTP_SERVER=nort-america.pool.ntp.org
Трябва да стене така:
NTP_SERVER=europe.pool.npt.org

Файлчето QBANIN....apk го изтеглих, инсталирах го, но като го пусна, нищо видимо не се случва. Няма го и като процес на телефона. Има го като инсталирано. Деинсталирах го, прехвърлих го от картата на вградената памет на тел., пак същата работа... не ще. Всъщност то трябва ли при стартиране да прави нещо, има ли графичена среда :smile или е скрит процес?

restless написа:.....

Програмката "Mobileuncle MTK Tools" я изтеглих, стартирах и направих всичко според линка. Реших че уж има някакъв резултат, но вчера обикалях България и направих проби. Умряла работа. Захваща спътниците, не че не ги лови хич, но трябва телефонът да е лепнат на стъклото и да не се мърда много-много, иначе губи спътниците.

А иначе ровя и в андроид форума, и в ipmart, и в още 1-2, но най-малкото не намерих работещо Primo за моя телефон. Намерих Igo 8, което бачка нормално, но е на такава резолюция, че е на 1/3 от дисплея ми (май 800x400 беше). По-лошото е че като завъртиш тела прав и настрани няколко пъти и стават чудеса, има места по дисплея които не се рефрешват в едната или другата позиция :mhihi .

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 02 авг 2013 10:44

Не знам дали да не спомена OsmAnd... Може пък на някого да му свърши работа. Аз реших да си закупя версията, която няма ограничения за броя карти, които може да се свалят (а и 12 лв...). Не е чак на нивото на iGo и Sygic като програма за навигиране, но:
+ става за шофьори, туристи и колоездачи
+ акуратно изчисляване на маршрута
+ картите се обновяват почти всяка седмица (от разни хора като вас/нас) и са общо взето доста подробни
+ бърза е и сравнително лека
+ има разни плъгини за това къде си си оставил колата и др.
+ български интерфейс в почти цялото приложение
+ опция за задаване на няколко точки, през които трябва да се мине; приложението само може да изчисли най-бързия начин за подреждането им
- няма гласово навигиране на български (но има програмка за импортиране на звукови файлове от други програми; не съм я пробвал)
- няма 3D режим на показване, но поне на мен това не ми е проблем

Веднъж Sygic така ме беше забил в едни Ново-пазарски села на път за Добрич, че добре, че не изгуби връзка със спътника... На iGo пък му е зле графичния интерфейс... Sygic има и 3D ускорение. А пък OsmAnd си е направено за Android и е също толкова бързо.

А относно проблема с GPS-а, един колега си беше купувал антена някаква, ама за Garmin-ско устройство. Не знам дали твоето има извод за такова чудо (а и обикновено е забит някъде дълбоко под капака). Аз с телефоните, които съм пробвал, не съм имал проблеми - на предното стъкло стоят. А едни приятели с някаква Nokia бяха на задната седалка и пак си имаше сигнал. Може да му е не особено чувствителен приемникът на това твоето чудо... Има едно програмче GPS Status, което дава по-подробна информация, ако ти се занимава.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”