Прегрява ми лаптопа

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Прегрява ми лаптопа

Мнениеот slimmer » Вто 17 дек 2013 15:09

А, не съм искал да го изкарвам фатално, но при наличие на прахосмукачка наоколо, предпочитам просто да я използвам нея 1 път месечно като изсмуквам в посока, обратна на нормалната за лаптопа (т.е. да смуче от там, откъдето лаптопа взима въздух; при изключен лаптоп, естествено). Така ми се струва по-логично, отколкото да набутвам прахоляка незнайно къде. Така древният ми латитюд като го отварях профилактично след 2 години ползване, се оказа, че не беше събрал прах въобще (почти).

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Вто 17 дек 2013 16:18

http://laptop.bg/archive/laptops-acer-Aspire_5738-Acer_Aspire_5738G_3LX_PNW0C_005 Ето такъв е лаптопа.

Утре го давам на едни момчета от 1 сервиз.Само за тази термопаста не ми стана ясно,иначе благодаря момчета,че споделихте опит и мнение :love.vwclub

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 17 дек 2013 16:40

Термопастата се слага между самия процесор и радиатора за да убере всички въздушни междини и да подобри термичната връзка между двете. На всеки процесор се слага с изключение на някои, които ползват термолента.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Вто 17 дек 2013 17:43

Кажи какъв процесор ти е Ейсъра , Интел ли?

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Вто 17 дек 2013 18:40

sportul написа:Кажи какъв процесор ти е Ейсъра , Интел ли?

Мисля,че е Intel Centrino.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 17 дек 2013 19:10

slimmer точно така стационарното така го чистя като се изсмуква в посока обратна на работната,иначе кечето се набива навътре в охладителя и амин.Като цяло като изключим термопастата проблема е от малките власинки и косъмчета които има във всеки дом,те правят проблем.На работа компа работи в кабинка на бетонов възел,прах с кофите да изкарваш,и какво беше учудването ми когато след година и нещо го отворих за чистене-като нов :mhihi Просто праха влиза и излиза проблем няма,за разликата от власинките и косъмчетата.Специално за лаптопите много вредно е да се ползват в леглото там засмукват повечето гадости.

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Сря 18 дек 2013 21:40

Здравейте момчета. Днес го взех от сервиз на laptop.bg. Излезе ми 24 лв,подмениха термопастата която е била на г*з. Имало е доста голямо количество прах,което е отстранено. Сменили са и гумичките на процесор и на чипсета.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 18 дек 2013 22:46

И сега би трябвало да има подобрение в работната температура след тези упражнения, как се държи машината колега? :beer

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Сря 18 дек 2013 22:53

nokiangage написа:И сега би трябвало да има подобрение в работната температура след тези упражнения, как се държи машината колега? :beer

Къде мога да проверя тази температура,че си нямам и на идея как се проверява. :banghead .
Държи се по-добре,учудващо по-бърза е,оказало се,че съм бил изтеглил няколко антивирусни които само бавели и сега съм с някаква платена Avast.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 18 дек 2013 22:57

Аз примерно колега си ползвам Speccy от бая време, приятна малка програма от създателите на известната CCleaner за почистване на темп файлове и регистри, има и безплатна е версия там и общо взето показва бая информация за лаптопа:
http://www.piriform.com/speccy
Иначе наистина не е хубаво с няколко антивирусни или броузера наведнъж, защото се появяват конфликти за надмощие между тях. :drunk

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”