Телевизор panasonic tx-L32em6e не изкарва субтитри ?
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Телевизор panasonic tx-L32em6e не изкарва субтитри ?
при мен кирилицата е СР1251...
- Golf2GTISLIVEN
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: 1.8 EV GTI + 16V KR
А при мен отново няма такива неща , явно се е видяло че няма опция за БГ субтитри и утре мисля да отида до магазина от където закупих стоката и да попитам продавач консултанта дали има и ако има такава опция как да я направя , и ви попитам колеги според вас когато отидеш на магазина този продавач консултант не е ли длъжен така както изброява всичко плюсове на един телевизор или на която и стока да било да казват и недостатъците че вече втори път така се прекарвам
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Golf2GTISLIVEN написа:...утре мисля да отида до магазина от където закупих стоката и да попитам продавач консултанта...
Намери кой да питаш

Golf2GTISLIVEN написа:...този продавач консултант не е ли длъжен така както изброява всичко плюсове на един телевизор или на която и стока да било да казват и недостатъците че вече втори път така се прекарвам
Не, не е длъжен. "Предимствата" ти ги изброява от брошурата. Недостатъците няма как да ги изброи, щото никой не слага списък с недостатъци до брошурата. Дори и да знае не може да ти ги каже, щото ще си загуби и без това нискозаплатената работа.
Ти си длъжен да се осведомиш за конкретния телевизор, телефон, усилвател и т.н. сам. Да събереш колкото се повече мнения, да прочетеш колкото се може повече ревюта, да се запознаеш с термините, технолохиите и т.н. Иначе си обречен да се "прекарваш" постоянно. И тази логика "ще го питам продавач-консултанта, после, ако не съм доволен ще ходя да му търся сметка" е много грешна.
В твоя случай 100% грешката е при теб някъде. И пак на 100% съм сигурен, че в книжката там към ТВ-то си пише с малки ситни букви поддържаните формати за видео и субтитри и форматът за да ги подкараш и двете. Четене и търсене му е майката

- Golf2GTISLIVEN
xploda написа:Golf2GTISLIVEN написа:...утре мисля да отида до магазина от където закупих стоката и да попитам продавач консултанта...
Намери кой да питаш

Аа защо , когато купувах телевизора на голям разбирач , херцове , пиксели , всичко ми обяснява как билo , защо било много устатичък беше ще го попитам дали има фукция и тука трябва да има компетентно отговаряне , относно затова че аз трябва да съм запознат , така си е прав си колега и както каза майката му е четенето но ...
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Е нали това ти казвам колега. Тези продавач-пишман-консултанти са последните хора, на които да се довериш при покупка на техника. Тяхната работа е да повторят тва, което е написано на табелката пред телевизора в малко по-разбираем вид и тва е. Те не са технически компетентни хора. Питай ги каква е разликата между 1080i и 1080p и кое е по-доброто едно 95% няма да могат да ти обяснят. Със сигурност ще изръсят нещо, но няма да е вярно.
Освен да си изгубиш времето, друго нищо няма да направиш с тва ходене и търсене на продавач консултанта, ама ти си знаеш.
Освен да си изгубиш времето, друго нищо няма да направиш с тва ходене и търсене на продавач консултанта, ама ти си знаеш.
- Golf2GTISLIVEN
Както и да е отидох и попитах пича за субтитри , той ми обясни да отворя субтитрите на компютъра с Notepad и чак тогава на телевизора на Unicode ще ми излязат , каза ако не мога отново да се справя да отида при него в магазина с флашка филм и ще ми покаже ! Някакви идеи какво общо има Notepad ?
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Общото е, че с notepad можеш да си смениш encoding-a на субтитрите до поддъжания от телевизора ти unicode
Разбира се, има и доста други начини
http://www.google.bg/#q=subtitles+encoding
P.S. Обяснение от "не технически компетентен продавач-пишман-консултант"
Разбира се, има и доста други начини
http://www.google.bg/#q=subtitles+encoding
P.S. Обяснение от "не технически компетентен продавач-пишман-консултант"
- Golf2GTISLIVEN
Добре е защо тогава като направя на компютъра субтитрите да се отварят с Notepad отново не ми ги изкарва на Тв-то къде греша отново
- Golf2GTISLIVEN
Проблема вече е решен 

Golf2GTISLIVEN написа:Проблема вече е решен
Сподели как, ще си полезен на още много колеги :)
- Golf2GTISLIVEN
Първо отварям субтитрите с WordPad и от там Файл най горе в ляво > Запиши Като > от там ти излиза Име на Файла и Запиши като тип , първо отиваш на Запиши като тип и там избираш UniCode Текстов Документ и после горе името след точката . го променяш от .txt на .srt и записваш , после отваряш пак субтитрите само че с Notepad ++ > Най-горе където където ти са менюта от възможности даваш на Оформление и избираш Промени Кодировката на UTF-8 и отново запаметяваш и си готов за филма ! Поне така аз лично го направих , може и да има по лесен начин
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Колеги моля помагайте...И на моя Панасоник( PANASONIC TX-47AS650E 3D LED)не му тръгват ш.баните субтитри
с Флашка не съм пробвал само с DLNA с програмата -Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) и с нотепада++ пробвах какъв ли не формат,е не мога да ги подкарам -въобще не ми показва че има субтитри
Друг вариант е сигурно чрез стриймване ама с тоз Win 7 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай първо от флашка че с тия сървъри понякога работата със субтитрите се омазва !
-
- Автомобил:
- Двигател:
при мен се получи само с WordPad.но буквите са малки.пробвах от мащабиране и запис но не се получава,или не го правя както трябва.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
На флашката няма проблеми тръгнаха,но буквите са малки и при мен 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”