Технополис - никога вече!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Технополис - никога вече!
Преди две години си взех LCD телевизор LG от технополис.Единият от контактите ми вкъщи,беше с обърната нула и щом включих антената,тунера на телевизора изгоря.Веднага ми го взеха в сервиза на технополис и ми приеха гаранцията,въпреки че вината си е моя и аз изгорих телевизора.Чакаха 1 месец да дойде платката на тунера от Румъния,но така и не дойде.Два дена след като изтече едномесечния срок,се позвъня на телефона и ми казаха да дойда да си избера нов телевизор.Точно тогава имаше един самсунг,който беше на промоция и с доплащане от 20 лева си взех 2 пъти по-хубав телевизор.Така че съм много доволен от обслужването в технополис.Имам доста техника оттам,която работи безотказано и до ден днешен.Така че не мисля,че технополис имат вина за некачествена стока.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Volksrod написа:ОК, трийте или заключете темата, но аз следващият път много ще помисля дали да закупя каквото и да е от ТЕХНОПОЛИС
И като го купиш от Техномаркет какво ще е по-различното ...тя стоката си е една и съща бе колега ?

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, forski няма смисъл да обясняваш, като няма кой да те разбере!
Имал съм допир то всички доставчици на бяла техника, и много добре знам за какво говориш! И си прав! Но няма как да им обясниш! Има една или две фирми които доставят техниката в Бг. и после всичко останало се разпръсква от малки фирми които купуват стоката с % от големите фирми! Точно на предишната работа, това правихме! Идва клиент и си избира хладилник еди каква си марка, инокс. Пита дали можем да го поръчаме!? Еми можем, само трябва да звъннем на Технополис, дали го имат, и кога могат да го доставят. Ако те нямат, Техномаркет трябва да го имат! Съответно там имаме карта, (договор) с маркетите и ползваме 20% отстъпка от тях, при определени условия! (не съм ги чел, честно казано) И хоп клиента го получава хладилника с 40 лева по-евтин от техните магазини! Съответно, ние го купуваше още по-евтино и имаме пак печалба 50%
Иначе стоката си е една и съща, само лепенките са различни (made in Sloveniq, made in EU и т.н)
Просто от всички най-много губят потребителите! Хем си дават парите, за стока която не знаят какво производство е! Но лично според мен, без да налагам мнение, всичко е Китай, но ако имаш късмет ще погодиш на читава техника, ако нямаш ще почнеш да обикаляш сервизите и да плюеш по маркетите! А те са само прикопвачи и продавачи, нямат нищо общо с производството на техниката! Не правя реклама, просто това ми е направило впечатление! Колегата си е прав за него, но и в другите магазини не е по-различно!
Имал съм допир то всички доставчици на бяла техника, и много добре знам за какво говориш! И си прав! Но няма как да им обясниш! Има една или две фирми които доставят техниката в Бг. и после всичко останало се разпръсква от малки фирми които купуват стоката с % от големите фирми! Точно на предишната работа, това правихме! Идва клиент и си избира хладилник еди каква си марка, инокс. Пита дали можем да го поръчаме!? Еми можем, само трябва да звъннем на Технополис, дали го имат, и кога могат да го доставят. Ако те нямат, Техномаркет трябва да го имат! Съответно там имаме карта, (договор) с маркетите и ползваме 20% отстъпка от тях, при определени условия! (не съм ги чел, честно казано) И хоп клиента го получава хладилника с 40 лева по-евтин от техните магазини! Съответно, ние го купуваше още по-евтино и имаме пак печалба 50%

Просто от всички най-много губят потребителите! Хем си дават парите, за стока която не знаят какво производство е! Но лично според мен, без да налагам мнение, всичко е Китай, но ако имаш късмет ще погодиш на читава техника, ако нямаш ще почнеш да обикаляш сервизите и да плюеш по маркетите! А те са само прикопвачи и продавачи, нямат нищо общо с производството на техниката! Не правя реклама, просто това ми е направило впечатление! Колегата си е прав за него, но и в другите магазини не е по-различно!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
anonym0us написа:Но лично според мен, без да налагам мнение, всичко е Китай
Дишай спокойно, все още има надежда

По една случайност и 2-те са купувани от Технополис, но както ти сам каза същите модели ги имаше и във всички останали магазини, които предлагаха тези 2 марки.
Последна промяна от radi_nrj на Нед 04 май 2014 12:09, променено общо 1 път.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Днес им връчих едно гаранционно таблетче да видим как ще се справят, ще пиша резултат, когато има такъв, иначе при приемането в магазнина нямаше никакъв проблем, съгласиха се че има дефект след тест, защото дефекта е променлив и си трябва да се обърне внимание.

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Адаш, radi_nrj не казвам, че няма и качествена техника! Има, но струва пари! Няма да налагам мнение, и да ти кажа честно, идвали са клиенти и търсят само оригинална техника! Да пише Made in Italy, Germany, Japan! Ако ти кажа, че сме лепели какви ли не лепенки, за да купуват дадена техника, няма да повярваш! Но аз не искам да налагам мнение, и да казвам, че няма такава техника! Има, но цената няма да ни хареса!
Даже сме махали такива лепенки на хладилници Индезит, пишеше Made in Romania! Made in Turce и т.н!
Лошото е, че няма контрол и всеки си прави каквото иска! А както казах по-горе ние патим от цялата работа, защото си плащаме виждаш ли
За сервизите не ми се пише, там е лудница! Колко пъти сме звънели за техника която виси 2 месеца и отгоре, а още не са я погледнали! Даже имаше случаи да изгубят дадената техника
И за да не излезем ние виновни, заменяме техниката без те да са съгласни само клиента да е доволен! НО това го правят само малки магазини, а не хипер маркети! Според мен, всеки магазин за техника трябва да си има СОБСТВЕН сервиз! Това трябва да го има като закон! А не да пращат по еконт стока, или по камионите които идват да зареждат, и недай си боже, дочупат техниката докато я докарат до сервиза! Но нека да не пиша повече, и дано не се налага да ползваме сервизите, че 
Даже сме махали такива лепенки на хладилници Индезит, пишеше Made in Romania! Made in Turce и т.н!
Лошото е, че няма контрол и всеки си прави каквото иска! А както казах по-горе ние патим от цялата работа, защото си плащаме виждаш ли

За сервизите не ми се пише, там е лудница! Колко пъти сме звънели за техника която виси 2 месеца и отгоре, а още не са я погледнали! Даже имаше случаи да изгубят дадената техника

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Volksrod написа:Но все пак не е зле да си проверяват какво купуват и го предлагат на нас клиентите.
Ако ми посочиш един магазин, в който никога не се случва да се продаде нещо, което никога не дефектира, ще пазарувам само от него!!!
В случая отново ще помоля да промениш заглавието на темата, за да бъде адекватно на реалната ситуация. Така като гледам си недоволен от конкретен модел микроволнова Zanussi, а не от Технополис.
ZANUSSI е доста популярна марка и се предлага в десетки магазини и вериги. Естествено и Технополис и Техномаркет да продават техните продукти. (както и всички останали по-големи магазини) По-добре колега дай модела на микроволновата, за да не си купи и някой друг такава, отколкото да пишеш, че Технополис са виновни, че тази печка е дефектна.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Зануси са си гадни микровълнови, Технополис нямат вина в случая. Имаме такава микровълнова, от 3г е счупена, но си я ползваме. Малко ми никне 3та ръка, но здраве да е. 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
За около 20 дни решиха моя проблем

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
И аз имах големи ядове с Технополис.
Купих си едно JVC за колата, но се оказа, че има паразитен шум, т.е. чува се едно бръждене. Е, при запален двигател и движение не се чува, но аз исках да бъде като предишната ми музика, която нямаше грам шум, особено при изключен двигател.
Отначало го разнасяхме по сервизи докато се оказа, че не е виновно „касетофончето“, а цялата партида е така (пробвахме и други, шумят си фабрично). Тогава поисках да го сменим с друга марка дето няма да шуми. Не можело. Хайде жалба до КЗП (комисията за защита на потребителите), чакане и... нищо, разбира се. Върнаха ми някакви бюрократични увъртания, дрън-дрън... и JVC-то още си стои с колата.
Та вече съм се зарекъл повече да не пазарувам от там. Ходя само да им пикая на магазините, т.е. да ползвам тоалетната.
Ама те си го заслужават според мен. 

Купих си едно JVC за колата, но се оказа, че има паразитен шум, т.е. чува се едно бръждене. Е, при запален двигател и движение не се чува, но аз исках да бъде като предишната ми музика, която нямаше грам шум, особено при изключен двигател.
Отначало го разнасяхме по сервизи докато се оказа, че не е виновно „касетофончето“, а цялата партида е така (пробвахме и други, шумят си фабрично). Тогава поисках да го сменим с друга марка дето няма да шуми. Не можело. Хайде жалба до КЗП (комисията за защита на потребителите), чакане и... нищо, разбира се. Върнаха ми някакви бюрократични увъртания, дрън-дрън... и JVC-то още си стои с колата.
Та вече съм се зарекъл повече да не пазарувам от там. Ходя само да им пикая на магазините, т.е. да ползвам тоалетната.

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
За Коледа реших да взема рутер TP link 740N,изчаках няколко дни преди да го разопаковам(искахме да се спази традицията и това да стане на 25.12).
Идва въпросния ден,свързвам всичко както трябва,всички лампи светят,до тук добре!Опитвам да го настроя и греда!Изписва съобщение-"cable unplugged" за интернета-проверявам-кабела е свързан в правилния порт.Няма връзка и с 192.168.1.1...Отивам и пробвам на друг доставчик,където съм със същия рутер,резултата е същия!
На другия ден се връщам в жалкия им магазин,като искам да отида директно в отдела,но ме спират,понеже си имало отделен отдел "рекламация",където са сложили госпожи и госпожици,с които човек да си говори за козметика,манджи и мерудии,но не и за техника!На стелажите зад тях виждам,стоящи рутери(същата марка и модел) на колеги по съдба...
Както и да се-симпатичната кака,каза,че ще го даде в отдела за проба,тръгвам си и чакам обаждане от тях.Една тънка подробност,която дразни е,че в приемателния протокол уважаемата е констатирала "следи от употреба",които разбира се няма,но здраве да е,при положение,че е стоял извън кутията 1 час,но здраве да е...По-късно ми звънят и заявяват-"Рутера ви работи,грешно сте го свързали,елате и си го вземете...".При,което трудно започвам да си намирам място,понеже ме изкарват мен виновен,че не мога да свържа два кабела...
На другия ден отново отивам с мисълта да си взема рутера от отдел "рекламация" и да отида директно при този,който го е пробвал и се е подписал лично,че рутера е цитирам-"Тестван и работи",да го пробва отново пред мен да го вида,г-н Специалист...Но за мое учудване така не можело,охраната нямало да ме пусне с рутера вътре...
Все пак говорих с човека,но без рутера и ме върна при колежката му с думите-"Да го остави за сервиз,да си го погледнат".
И така от 05.01.2015 до днес-4 дни не могат да настроят един рутер за 10 минути,да установят,че не работи и да ми го сменят!
Явно се опитват да тестват нервните системи на хората,защото се виеха опашки пред рекламацията...кой с телевизор,кой с пералня.
Та аз лично след като свърши тази одисея няма да стъпя повече в този измекярски магазин,дори и до тоалетна само!

На другия ден се връщам в жалкия им магазин,като искам да отида директно в отдела,но ме спират,понеже си имало отделен отдел "рекламация",където са сложили госпожи и госпожици,с които човек да си говори за козметика,манджи и мерудии,но не и за техника!На стелажите зад тях виждам,стоящи рутери(същата марка и модел) на колеги по съдба...

На другия ден отново отивам с мисълта да си взема рутера от отдел "рекламация" и да отида директно при този,който го е пробвал и се е подписал лично,че рутера е цитирам-"Тестван и работи",да го пробва отново пред мен да го вида,г-н Специалист...Но за мое учудване така не можело,охраната нямало да ме пусне с рутера вътре...

И така от 05.01.2015 до днес-4 дни не могат да настроят един рутер за 10 минути,да установят,че не работи и да ми го сменят!
Явно се опитват да тестват нервните системи на хората,защото се виеха опашки пред рекламацията...кой с телевизор,кой с пералня.
Та аз лично след като свърши тази одисея няма да стъпя повече в този измекярски магазин,дори и до тоалетна само!
- sartana
- Автомобил: Bora TDI
- Двигател:
Колега Благовест, ползвам TP-Link 841N
за вход ползвам 192.168.1.1, но след ъпдейт на фирмуера, се оказа по подразбиране, че входа се промени на 192.168.0.1
Дали и при теб, не е трябвало да пробваш с друо IP за вход?
за вход ползвам 192.168.1.1, но след ъпдейт на фирмуера, се оказа по подразбиране, че входа се промени на 192.168.0.1
Дали и при теб, не е трябвало да пробваш с друо IP за вход?

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Не съм имал проблем с уреди, закупени от Технополис или Техномаркет, но много ме дразни отношението на служителите им, и затова се насочих към Зора. Отношението им е към клиента е от типа "още един малоумник, на когото трябва да се обяснявам кое какво е". Чакал съм по половин час някой да дойде да ми обърне внимание, при положение че магазините не са пълни. Преди няколко дни си харесах един хладилник Samsung, минах през Технополис, видях цената, нямаше кой да ме обслужи, тръгнах си. Минах през Техномаркет, имаше го същият, на същата цена. Чаках около 15 мин да се появи някой, появи се един служител, който каза, че друг колега отговаря за хладилниците. Изчаках и другия колега, който имаше други клиенти. Дойде, като видя, че е Samsung хладилника, без да съм го питал нищо взе да се оправдава, че имало колега, който отговарял специално за марката Samsung, ама днес го нямало и нямало кой да ми разказва за тоя хладилник. Аз го прекъснах и му казах, че не искам да ми разказват, просто искам да го купя и да уговорим доставката. Обади се той по телефона да пита за кога е възможно, и му казаха за след два дни. Аз му казах, че точно тогава няма никой вкъщи, ако може друг ден да изберем. Служителя каза ей сега ще се обадя пак и ще се разберем, ама първо трябва да свърша нещо и замина. Аз си седя и чакам, и по едно време го гледам при едни други клиенти да им обяснава, които бяха след мен. Почаках го още малко и ми кипна и си тръгнах. Отидох в Зора, същия хладилник, на същата цена. Служителя дойде веднага при мен и каза "Нещо да ви помогна?". Момент, казах да огледам и другите хладилници. Докато оглеждах човека стоя там и ме чакаше. Поръчах този същият хладилник с доставка на следващия ден. Дойде, нямаше никакви проблеми, даже момчетата ми го качиха до втория етаж с асансьора. Преди това съм купувал един ТВ от Зора, също бях доволен от обслужването и не съм имал ядове с него. От Технополис и Техномаркет съм купувал преди това много уреди, и винаги е било така - чакаш с часове някой да дойде.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
За разлика от колегата горе, аз точно от служител в магазин Зора- Бургас се отвратих. Направо ми скри шапката с отношението си. С комшията отидохме в магазина , че си беше харесал едно телевизорче, и въпросния "консултант" дремеше подпрян на един рафт. Вижда ни , че стоиме 10 мин. и гледаме телевизорите и не помръдва, а когато отидох и му казах " може ли да попитаме нещо" , ни изгледа така, все едно че сме го притеснили нещо. Връх на сладоледа беше, когато след 3-4 въпроса попита: "Вие ще го купувате ли телевизора"
Беше си трагедия отвсякъде.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”