От Глобул към Виваком?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Re: От Глобул към Виваком?

Мнениеот Калоян Кирилов » Сря 28 май 2014 22:42

И моя договор изтича скоро и се оглеждам за нещо по интересно. Дали ще предложат нови оферти от Глобул, след като обновят мрежи и тн...

Замислям се за смяна на оператор, но не намирам подходяща оферта. :rolleyes

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 29 май 2014 8:44

Абе цялата работа е "От трън та на глог" ,ама човек трябва да опита от всичко :)

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Чет 29 май 2014 9:27

Много точно казано, бих добавил и "от глог на смок" :mhihi

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 29 май 2014 10:22

Калоян Кирилов написа:И моя договор изтича скоро и се оглеждам за нещо по интересно. Дали ще предложат нови оферти от Глобул...

Нови оферти има и сега, но зависи ти от какво имаш нужда.
Аз съм ползвал услугите и на 3-те оператора и от всички съм еднакво доволен. Причината за преминаването от един към друг е че единия предлага конкретна оферта която при другите я няма.
Сега съм на виваком и ползвам програма която ми е много изгодна. Към момента нито виваком нито някой от другите оператори може да ми предложи по- изгодна :smile
Единственото недоволство е че виваком ми продадоха заключен телефон, но за напред ще го имам в предвид :th_up

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 29 май 2014 13:31

Хубалаво е сравнително точно да си направи сметка колегата от какво има нужда. Примерно от 3-4-5 фактури назад да се види кои разговори преобладават, към други оператори или към собствения, роуминг дали ще е необходим често или веднъж или никога по време на договора, дали ще е необходим мобилен интернет към договора или не. Като се направи едно бързо такова проучване се сравняват оферти на операторите, после покритие на 3-4 и 5G и се избира.
Моя избор беше лесен, разговори предимно към други оператори, щото глобулски не ми останаха много приятели и познати. Интернет на телефона ползвам само през wi-fi, винаги има някъде някой рутер свободен, та си реших проблема лесно с един екстра бобец, въпреки че когато исках от глобул код за отказ, понеже номера ми беше от първите глобулски като излязоха на пазара, ми вдигаха минутите, сваляха таксата, но пак не се приближиха до боб и това което на мен ми е нужно

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Чет 29 май 2014 14:38

Добре де, на мен защо не ми правят оферти - нито свалят такса нито дават минути. А съм им абонат от 10 години вече... а все едно кучета ме яли. Ако им кажа, че ги сменям дали ще има ефект. :mhihi

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 29 май 2014 16:20

k_garchev написа:Нямаше ли закон,при който да прекратиш договора предварително без да се начисляват наказателни пари(такси и т.н.)?

Имаше нещо такова. Поне Виваком се хвалеха, че при тях става. Само че после измислиха схемата с "подаръци" разни хардуерни дреболии - тел. апарат например. Така ако речеш да прекратиш договора те карат да платиш някаква глупост (предполагам).

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 29 май 2014 18:39

Искам да се махна от Глобул,понеже постоянно ми прекъсват,в мазето ако сляза и нямат обхват.Отделно ако ми се обади някой от другите оператори го чувам много по-ясно.Да не говорим ако тръгна на път.В по-забутаните села пък въобще ги няма.При Виваком го няма тоя проблем.А за интернета на Глобул въобще не ми се говори.От колко години са на пазара тия?И с какво да ме задържат?Оня ден ми предлагаха някаква смешна оферта за 2.50лв.допълнително да ми дадели 50 минути разговори към останалите :mhihi От Септември им казвам да го духат. :stumm

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 29 май 2014 18:59

Кажи им от август :c020

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Чет 29 май 2014 19:06

Калоян Кирилов написа:Добре де, на мен защо не ми правят оферти - нито свалят такса нито дават минути. А съм им абонат от 10 години вече... а все едно кучета ме яли. Ако им кажа, че ги сменям дали ще има ефект. :mhihi

Спокойно ! Не си само ти.Аз имам 5 (пет) телефона към Глобул,и съм им абонат от първия им ден на съществуването им в България.Предлагани ми са до сега само и единственно повече минути към групата за приятели.
Оня ден избухнах и не се сдържах от наглостта им.Викам-момиче,не ми давайте по 5000 минути към мойте 5 номера.Аз както виждате по сметките ми никога повече от 300-500 не съм разходвал с тях.Аз виждам синовете,жената,майка ми (към които са безплатните минути) всеки божи ден в къщи,и нямам нужда от повече минути.Дайте ми нещо интересно към всички мрежи.И веднага ми се дава план,който не е преференциален за лоялни и стари клиенти,а всеки клошар може да си го вземе.
Аз им казвам-да ,но тук не виждам да има някакви привилегии,лично за мен ,човека,който за 10 години ви е дал над 6000 лева ? Този план може да си го вземе всеки човек от улицата ?
Еми това е засега Господине,съжаляваме.Еми щом съжалявате - повече договори не подписвам.
И съм забелязал - винаги,всеки месец ми надписват някакви тънки и дразнещи 4-9 лева отгоре на общата сметка.
Няма да го бъде така.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 29 май 2014 19:28

LILO&STICH написа:Кажи им от август :c020

Да,от Август :th_up И жената и тя така ще направи :biggrin

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 30 май 2014 11:56

Росен2 написа:
Калоян Кирилов написа:Добре де, на мен защо не ми правят оферти - нито свалят такса нито дават минути. А съм им абонат от 10 години вече... а все едно кучета ме яли. Ако им кажа, че ги сменям дали ще има ефект. :mhihi

Спокойно ! Не си само ти.Аз имам 5 (пет) телефона към Глобул,и съм им абонат от първия им ден на съществуването им в България.Предлагани ми са до сега само и единственно повече минути към групата за приятели.
Оня ден избухнах и не се сдържах от наглостта им.Викам-момиче,не ми давайте по 5000 минути към мойте 5 номера.Аз както виждате по сметките ми никога повече от 300-500 не съм разходвал с тях.Аз виждам синовете,жената,майка ми (към които са безплатните минути) всеки божи ден в къщи,и нямам нужда от повече минути.Дайте ми нещо интересно към всички мрежи.И веднага ми се дава план,който не е преференциален за лоялни и стари клиенти,а всеки клошар може да си го вземе.
Аз им казвам-да ,но тук не виждам да има някакви привилегии,лично за мен ,човека,който за 10 години ви е дал над 6000 лева ? Този план може да си го вземе всеки човек от улицата ?
Еми това е засега Господине,съжаляваме.Еми щом съжалявате - повече договори не подписвам.
И съм забелязал - винаги,всеки месец ми надписват някакви тънки и дразнещи 4-9 лева отгоре на общата сметка.
Няма да го бъде така.

Ми като се обадите за код за отказ се почва с офертите, само и само да не се затрие абоната. На децата глобул смарт имаха за по 5 кинта месечна такса като се обадих да ги затривам стигнаха до "оферта която няма да я намерите в нито един наш магазин" 2 лв. месечна такса, безплатни 50 минути в мрежата на глобул и останалите стандартни цени на разговори.
В моя случай бях на юнивърс мисля тарифа 160 минути към всички мрежи за 12лв такса. При пазарлъка вдигнаха минутите на 200 но повече не можело и така

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 18 юни 2014 0:53

Проблем с покритие или интернет с Глобул не съм имал никакъв, не само в моя град, ами и когато пътувам. Същото важи и за надписани сметки. За виваком имай предвид, че са с най-калпавия съпорт от всички оператори.

Относно договора - обикновено искат да те задържат и ако им кажеш, че се махаш ще ти предложат по-изгодни условия. Разбира се зависи от текущите ти месечни сметки - ако им плащаш по 10-15-20лв месечно не си им особено приоритетен клиент. Тъжно, но факт.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 18 юни 2014 6:52

виваком и калпав съпорт може, но само за тв+нет ат хоум!

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Сря 18 юни 2014 8:25

И аз ще ги сменям Глобул.Трябваше да преподпиша договор(поредния за доста години) , но ме ядосаха яко.
Като лоялен клиент за поредна година, нищо ново не се предлага.
Това....майната му , но...
Чаках една седмица служител да ми донесе един , конкретен телефон в моя комплекс.
Не ми казаха да отида аз да си го взема до другия офис.
Отбелязвам , че апарата си беше в Бургас на разстояние от 5-6 км.
Накрая(понеже никой не ми се обади от тези МЪРДИ) ,отидох аз и ми викат...Ами той телефонът е тука , ама вече го няма в офертата ти......шокккк :eek
Откачих и си тръгнах с триста ,ходих във Виваком.
Хората ми предложиха за почти същите пари повече минути(почти двойно) , интернет и любим номер.
За Глобул мисля да забравя , но преди това смятам да се оплача от убитаците в нашия квартал.
Не знам дали ще има смисъл , но все пак са супер НЕпрофесионалисти.
Пълни шматки - Глобул.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”