Проблем с лаптоп Lenovo

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
kolev5833
Автомобил: vw
Двигател:

Re: Проблем с лаптоп Lenovo

Мнениеот kolev5833 » Пон 02 юни 2014 21:48

Пробвах, направил съм производителността на максимална, никакво пестене на енергия. Първо инсталирам драйвера за вградената, след това на външната. В противен случай екрана почва да се мига. Няма забравана в биоса. В драйвера на Ати има даже да си избера за кои приложения да се пуска, направих го не не се пуска. На ЦС 1.6 ми бави графиката, дето тази игра не е нищо в сравнение с УОУ. AMD RADEON HD 8570M видеото е това. Лаптоп-а имаше драйвери за 8-ца, за това съм ги свалил от официалния сайт за уиндоус 7 ултимейт 64 бита. Мислих си, че може да бави, защото по принцип тази видео карта е 64 битова и си скопена от шината но после разбрах, че тя изобщо не тръгва.

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Вто 03 юни 2014 6:37

Абсолютно същото като колегата съм го правил и аз,и резултата е точно като неговия :banghead

Потребителски аватар
pavlingm
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот pavlingm » Вто 03 юни 2014 7:28

Тествайте RAM-паметта за грешки. Картата ползва от общата памет, така че, ако тя е дефектна, може и да забива.
Според мен, точно там е проблемът.

Последна промяна от pavlingm на Вто 03 юни 2014 8:04, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
besriworld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besriworld » Вто 03 юни 2014 8:00

Принципно вградената видео карта HD4000 или HD3000 е достатъчна за CS и лол да върви гладко и без да насича дори и за по нови заглавия .

Потребителски аватар
Fearless

Мнениеот Fearless » Вто 03 юни 2014 8:09

УОУ върви,но на минимални настройки.Графиката е ужасна,все едно играя танкчетата на телевизионната игра.При положение,че лаптопа ми покрива изискванията 5 пъти е недопустимо да си го причинявам.Веднага бих потърсил вина за невключващото се видео на магазина,продал ми лаптопа,но първо искам да видя няма ли начин да се пусне софтуерно,чак тогава ще им го връщам да си търсят хардуерен проблем.Направих всичко описано в тази тема и тя не тръгва.Пусна ли графиките на Good(което е средното ниво) за мен играта приключва :death

Никъде не съм уточнил параметрите на лаптопа : Intel Core i3 2,3 GHz , 8 GB Ram , Nvidita GeForce GT 630M 2 GB.
С тези параметри трябва да мога да подкарам игри доста над УОУ и то на прилична графика.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 03 юни 2014 8:23

Връщай го докато е в гаранция и му е време, няма да се оправи със софтуер. 3 лаптопа леново, с подобна конфигурация, интелски процесор с вградено видео, външно радеон ХД видео. Сини екрани веднага след инсталиране на някой драйвер, чиста инсталация, инсталиране на драйвер от сайта на леново, че фирмените драйвери имали особености и били различни.
В интерес на истината и трите ги върнахме в магазина и ги ремонтираха или смениха с нови.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Вто 03 юни 2014 8:34

Наистина с тоя процесор, дори с вграденото видео на процесора ти, тази игра трябва да върви перфектно. Този процесор е с HD 4000, която не е толкова куца видеокарта. А моя лаптоп с GT 630 видео подкарва къде къде по - тежки игри. Направи тестовете, които казах за да се види да не се е запушил с мръсотия и да прегрява. Другите 2 възможности според мен са кофти чипсет драйвери или хардуерен проблем. За драйверите на видеокартата, предполагам си използвал сайта на Леново или НВидиа ?

Потребителски аватар
Fearless

Мнениеот Fearless » Вто 03 юни 2014 9:15

От сайта на Леново съм ги свалил и след това си се ъпдейтват сами.Редовно получавам ъпдейти и промяната е никаква.Само да се докопам до вкъщи ще пусна скрийнове с посочените от теб неща :th_up

Потребителски аватар
Fearless

Мнениеот Fearless » Вто 03 юни 2014 15:07

Прилагам скрийншот от бенчмарка :

Изображение

След като се пусна 3D теста лаптопа буквално умря.5 FPS почти през цялото време.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Вто 03 юни 2014 15:52

Пуснах WoW - нормално си върви. С интелската карта върви с най-слабите настройки. Nvidia-та позволява до ultra без да сече или лагва. Освен повечко шум от охлаждането и загряване на лаптопа друго не забелязах. Не забива, нито крашва. Процесора ми е Core i5/8GB RAM/GeForce GT635M/2GB DDR3. Ето как изглежда:
20140603_164224.jpg

20140603_164351.jpg

20140603_164535.jpg

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Вто 03 юни 2014 16:01

Fearless написа:Прилагам скрийншот от бенчмарка :

Изображение

След като се пусна 3D теста лаптопа буквално умря.5 FPS почти през цялото време.

А пусна ли го да видиш резултатите с вграденото видео. Видя ли и каква е температурата на видеокартата. Защото ако не е кардинален хардуерен проблем или нещо много сбъркано по драйверите, което ако си ги теглил от сайта на Леново ме съмнява, остава прегряване, тогава видеото работи със занижена мощност. Ъпдейт на Direct X - a пробва ли ?

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Вто 03 юни 2014 17:56

Този бенчмарк, който си ползвал при мен пуска само с интелската карта и не мога да го накарам с другата (сигурно заради трайъл версията?). Един въпрос - с Уин 8 ли си или така ми се струва?

Потребителски аватар
Fearless

Мнениеот Fearless » Вто 03 юни 2014 18:08

Да,с уин 8 съм,Direct X е последната версия и не ми излизат повече ъпдейти.Драйверите съм ги инсталира,деинсталирал,инсталирал отново и какво ли не,прегряване също го изключвам като вариант,защото лаптопа ми никога не е загрявал до някакви критични температури.Аз ако пусна на Ultra графиките,както е направил колегата сигурно лаптопа ще гръмне пред очите ми.

Последна промяна от Fearless на Вто 03 юни 2014 18:30, променено общо 1 път.

kolev5833
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот kolev5833 » Вто 03 юни 2014 18:15

Fearless написа:
Никъде не съм уточнил параметрите на лаптопа : Intel Core i3 2,3 GHz , 8 GB Ram , Nvidita GeForce GT 630M 2 GB.
С тези параметри трябва да мога да подкарам игри доста над УОУ и то на прилична графика.

Моята конфигурация е същата само с изключението, че видеото е АТИ. Забравих да спомена, че като пусна някой филм ХД и пак ми понацепва.

Потребителски аватар
Fearless

Мнениеот Fearless » Вто 03 юни 2014 18:42

Ето нещо друго интересно.Когато е на висока производителност,в настройките за този план въобще не ми излиза опция да пусна външната видео карта,има само вградената.

Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”