mely написа:Колеги ,може ли някой да провери покрит ли е нагревателя на съдомиялната докъто мие и докъто суши.
Благодаря.
Моята е почти като твоята и нагревателя е покрит докато мие.Даже до помпата има една джаджа,която се повдига когато помпата качи налягане,задейства един микрошалтер и тогава чак се включва нагревателя.Ако нивото на водата е ниско,помпата не вдига налягане и нагревателя не се включва.При мен филтъра за омекотяване на водата(като гледаш резервоара който ти си снимал,под съда за сол има едно квадратно място пълно с едни ситни топчета)се беше спекъл от варовитата вода и се наложи да свалям резервоара и в едно детско корито да го кисна с калгон.Водата постъпва в машината на самотек и ако филтъра е запекан или с намалена пропускливост нивото в миялната остава ниско,от там и не нагрява и съдовете си оставаха мръсни или с петна от препарата.
Повбреме на сушенето,не съм гледал дали нагревателя е покрит с вода,но ми се струва логично да е покрит за да изпарява водата която под формата на гореща пара подсушава съдовете.Парата при досега си със студената задна стена на машината се втечнява и се събира в "гърнето" на машината при нагревателая.Това последното не е 100% сигурно а са само мой предположения.