100% ползване на ресурса на компютъра
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: 100% ползване на ресурса на компютъра
Така е, ама колегата като не казва кой е процеса и с кои сървизи е свързан няма как да му помогнеме
- pheounix
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: 1992 ABS
Слагай диска най добрия вариянт.. друго не виждам
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
pheounix написа:Слагай диска най добрия вариянт.. друго не виждам
Не мисля, че е добър вариант. Представи си да имаш 30-40 програми, които ползваш било то за работа или развлечение или и 2 - те, представи си, че трябва да инсталираш полововината драйвери от 0 -та и отделно си си направил някакви настройки още специално за теб. Един преинстал може да ти отвори 3 дни работа, докато оправянето на малък проблем може да отнеме минути.
- pheounix
Еми нали е последно поколение I7 с 3ГБ DDR5 видео .. можеш ли да си представиш че има дискове с драйвери което е най лесната работа..
2ро програмите който са сложени е добре да ги сложи на ново защото не всеки път се вярва на Task Manager :)
3 дни преинстал
2ро програмите който са сложени е добре да ги сложи на ново защото не всеки път се вярва на Task Manager :)
3 дни преинстал

-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
pheounix написа:Еми нали е последно поколение I7 с 3ГБ DDR5 видео .. можеш ли да си представиш че има дискове с драйвери което е най лесната работа..
И излизат нови версии драйвери през няколко седмици, особенно за видеото. Ако искаш да си направиш нещата идеални си трябва финно пипане. Аз лично си инсталирам нов Уиндоус като си сменям компютъра или ако излезне нещо фрапантно по - добро, което първо се разцъква на виртуална машина (като излезна седмицата примерно, а сега по някакъв начин успях да свикна и с 8.1 и го сложих за основен). През останалото време просто поддръжка и всичко е наред. Но стика толкова Offtopic. Колегата ако каже кой е процеса ще е безценен. А ако нямате доверие на таск маниджър - а, има 1 тулче System Explorer, а предполагам и други подобни, които вършат също отлична работа.
- pheounix
gugun4u написа:pheounix написа:Еми нали е последно поколение I7 с 3ГБ DDR5 видео .. можеш ли да си представиш че има дискове с драйвери което е най лесната работа..
И излизат нови версии драйвери през няколко седмици, особенно за видеото. Ако искаш да си направиш нещата идеални си трябва финно пипане. Аз лично си инсталирам нов Уиндоус като си сменям компютъра или ако излезне нещо фрапантно по - добро, което първо се разцъква на виртуална машина (като излезна седмицата примерно, а сега по някакъв начин успях да свикна и с 8.1 и го сложих за основен). През останалото време просто поддръжка и всичко е наред. Но стика толкова Offtopic. Колегата ако каже кой е процеса ще е безценен. А ако нямате доверие на таск маниджър - а, има 1 тулче System Explorer, а предполагам и други подобни, които вършат също отлична работа.
Имаш една версия на диска просто спираш ъпдейта преди да е готов ... 8.1 мога от личен опит да кажа че бях с него точно 2 седмици и започнаха проблемите, като си включа телефона не мога да прехвърлям. Товареше хард-а на макс.. и съм на 7 отново :)
- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
ХАХАХАХА добре сте се зачесали :)
КАто цяло почне ли да сече и да ми прави мизерии се проявяват следните симптоми.
Видеото почва да забива и звука става металичен, издува ресурсите и тн. Спирам абсолютно всичко възможно освен explorera и си продължава.
Имам съмнения за flash плеъра той дърпа най много, но без него нали всичко вече е модерно не ти функционира и ти казва дай флаф последен.
Windowsa 7 64bit но е на 4 + години версията, а сега има 180 000 вариации и тн и не знам коя да дръпна.
КАто цяло почне ли да сече и да ми прави мизерии се проявяват следните симптоми.
Видеото почва да забива и звука става металичен, издува ресурсите и тн. Спирам абсолютно всичко възможно освен explorera и си продължава.
Имам съмнения за flash плеъра той дърпа най много, но без него нали всичко вече е модерно не ти функционира и ти казва дай флаф последен.
Windowsa 7 64bit но е на 4 + години версията, а сега има 180 000 вариации и тн и не знам коя да дръпна.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
каква беше причината да преинсталираш?
- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
stefarata написа:каква беше причината да преинсталираш?
Бях полазен от хакер откраднами живота и парите и така. Иначе windowlsa дето ми го дадоха с компа работеше перфектно, нали не най - платения на светано все пак.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Аз бих направил нова инсталация( подчертавам Нова, с изтриване на дяловете и създаване на нови такива), с чиста операционна система( MSDN), по време на инсталацията с изключен мрежови кабел, след това драйвери САМО от сайта на производителя и то за съответната ОС. Изключвам автоматичните ъпдейти и така. Лично аз не ползвам антивирусен софтуер по мои си съображения, ти си реши дали да слагаш. Можеш да качиш и една AIDA да видим какви са температурите.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Бях полазен от хакер откраднами живота и парите и така. Иначе windowlsa дето ми го дадоха с компа работеше перфектно, нали не най - платения на светано все пак.
Ако може дайте подробности за да се предпазим.
Ако може дайте подробности за да се предпазим.
Извинявам се на всички, ама да си преинсталираш Уиндоуса за щяло и не щяло показва точната степен на компютърна грамотност ....
Аз лично не съм преинсталирал от 4 години и всичко си върви нормално.
Като цяло всички отговори по темата са безсмислени докато не се посочи "виновния" процес. Тогава вече може да се разсъждава дали е вирус, дали е нещо по хардуера. За всяко нещо си има и тест, и лек.
Най-лесно ще помогнем ако има скрийншотове, извадка от eventvwr, евентуално дъмпове...
Поздрави!
Аз лично не съм преинсталирал от 4 години и всичко си върви нормално.
Като цяло всички отговори по темата са безсмислени докато не се посочи "виновния" процес. Тогава вече може да се разсъждава дали е вирус, дали е нещо по хардуера. За всяко нещо си има и тест, и лек.
Най-лесно ще помогнем ако има скрийншотове, извадка от eventvwr, евентуално дъмпове...
Поздрави!
- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
Ок как да ги направя тея твестове? Мога да видя само с ctrl, alt, del какво се случва. Аз така гледам
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Именно де, с ctrl, alt, del извади диспечера на задачи и снимай таба процеси да видим кой товари процесора
- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
Youtube сече та се не трае. Това показва.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”