100% ползване на ресурса на компютъра

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: 100% ползване на ресурса на компютъра

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 27 авг 2014 16:40

Така е, ама колегата като не казва кой е процеса и с кои сървизи е свързан няма как да му помогнеме

Потребителски аватар
pheounix
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: 1992 ABS

Мнениеот pheounix » Сря 27 авг 2014 16:46

Слагай диска най добрия вариянт.. друго не виждам

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Сря 27 авг 2014 16:56

pheounix написа:Слагай диска най добрия вариянт.. друго не виждам

Не мисля, че е добър вариант. Представи си да имаш 30-40 програми, които ползваш било то за работа или развлечение или и 2 - те, представи си, че трябва да инсталираш полововината драйвери от 0 -та и отделно си си направил някакви настройки още специално за теб. Един преинстал може да ти отвори 3 дни работа, докато оправянето на малък проблем може да отнеме минути.

Потребителски аватар
pheounix

Мнениеот pheounix » Сря 27 авг 2014 16:58

Еми нали е последно поколение I7 с 3ГБ DDR5 видео .. можеш ли да си представиш че има дискове с драйвери което е най лесната работа..

2ро програмите който са сложени е добре да ги сложи на ново защото не всеки път се вярва на Task Manager :)

3 дни преинстал :mhihi

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Сря 27 авг 2014 17:04

pheounix написа:Еми нали е последно поколение I7 с 3ГБ DDR5 видео .. можеш ли да си представиш че има дискове с драйвери което е най лесната работа..

2ро програмите който са сложени е добре да ги сложи на ново защото не всеки път се вярва на Task Manager :)

И излизат нови версии драйвери през няколко седмици, особенно за видеото. Ако искаш да си направиш нещата идеални си трябва финно пипане. Аз лично си инсталирам нов Уиндоус като си сменям компютъра или ако излезне нещо фрапантно по - добро, което първо се разцъква на виртуална машина (като излезна седмицата примерно, а сега по някакъв начин успях да свикна и с 8.1 и го сложих за основен). През останалото време просто поддръжка и всичко е наред. Но стика толкова Offtopic. Колегата ако каже кой е процеса ще е безценен. А ако нямате доверие на таск маниджър - а, има 1 тулче System Explorer, а предполагам и други подобни, които вършат също отлична работа.

Потребителски аватар
pheounix

Мнениеот pheounix » Сря 27 авг 2014 18:42

gugun4u написа:
pheounix написа:Еми нали е последно поколение I7 с 3ГБ DDR5 видео .. можеш ли да си представиш че има дискове с драйвери което е най лесната работа..

И излизат нови версии драйвери през няколко седмици, особенно за видеото. Ако искаш да си направиш нещата идеални си трябва финно пипане. Аз лично си инсталирам нов Уиндоус като си сменям компютъра или ако излезне нещо фрапантно по - добро, което първо се разцъква на виртуална машина (като излезна седмицата примерно, а сега по някакъв начин успях да свикна и с 8.1 и го сложих за основен). През останалото време просто поддръжка и всичко е наред. Но стика толкова Offtopic. Колегата ако каже кой е процеса ще е безценен. А ако нямате доверие на таск маниджър - а, има 1 тулче System Explorer, а предполагам и други подобни, които вършат също отлична работа.

Имаш една версия на диска просто спираш ъпдейта преди да е готов ... 8.1 мога от личен опит да кажа че бях с него точно 2 седмици и започнаха проблемите, като си включа телефона не мога да прехвърлям. Товареше хард-а на макс.. и съм на 7 отново :)

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Чет 28 авг 2014 18:46

ХАХАХАХА добре сте се зачесали :)

КАто цяло почне ли да сече и да ми прави мизерии се проявяват следните симптоми.

Видеото почва да забива и звука става металичен, издува ресурсите и тн. Спирам абсолютно всичко възможно освен explorera и си продължава.

Имам съмнения за flash плеъра той дърпа най много, но без него нали всичко вече е модерно не ти функционира и ти казва дай флаф последен.

Windowsa 7 64bit но е на 4 + години версията, а сега има 180 000 вариации и тн и не знам коя да дръпна.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Чет 28 авг 2014 20:30

каква беше причината да преинсталираш?

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Пет 29 авг 2014 8:28

stefarata написа:каква беше причината да преинсталираш?

Бях полазен от хакер откраднами живота и парите и така. Иначе windowlsa дето ми го дадоха с компа работеше перфектно, нали не най - платения на светано все пак.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 29 авг 2014 9:01

Аз бих направил нова инсталация( подчертавам Нова, с изтриване на дяловете и създаване на нови такива), с чиста операционна система( MSDN), по време на инсталацията с изключен мрежови кабел, след това драйвери САМО от сайта на производителя и то за съответната ОС. Изключвам автоматичните ъпдейти и така. Лично аз не ползвам антивирусен софтуер по мои си съображения, ти си реши дали да слагаш. Можеш да качиш и една AIDA да видим какви са температурите.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 03 сеп 2014 1:35

Бях полазен от хакер откраднами живота и парите и така. Иначе windowlsa дето ми го дадоха с компа работеше перфектно, нали не най - платения на светано все пак.

Ако може дайте подробности за да се предпазим.

Zumi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zumi » Сря 03 сеп 2014 23:10

Извинявам се на всички, ама да си преинсталираш Уиндоуса за щяло и не щяло показва точната степен на компютърна грамотност ....

Аз лично не съм преинсталирал от 4 години и всичко си върви нормално.

Като цяло всички отговори по темата са безсмислени докато не се посочи "виновния" процес. Тогава вече може да се разсъждава дали е вирус, дали е нещо по хардуера. За всяко нещо си има и тест, и лек.

Най-лесно ще помогнем ако има скрийншотове, извадка от eventvwr, евентуално дъмпове...

Поздрави!

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Чет 04 сеп 2014 8:10

Ок как да ги направя тея твестове? Мога да видя само с ctrl, alt, del какво се случва. Аз така гледам

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 04 сеп 2014 19:07

Именно де, с ctrl, alt, del извади диспечера на задачи и снимай таба процеси да видим кой товари процесора

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Чет 04 сеп 2014 22:54

Youtube сече та се не трае. Това показва.
Прикачени файлове
Capture.JPG

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”