Компютърна конфигурация в София

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Компютърна конфигурация в София

Мнениеот radi_nrj » Вто 26 май 2015 10:45

Вложил съм каквито части влизат в бюджета, този Seagate е 7200 оборота с доволно кеш. Естествено винаги може да се добави едно SSD в последствие само за уиндоуса и програмите. Такова бюджетно, което ползвам аз и съм доволен е това:
http://nikem-bg.net/computer-components/A-DATA-SSD-SX910-128G

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 26 май 2015 10:54

Какви са тия безизвестни фирми дето ги гледате...
Kingston V300 SSD 2.5" 120GB твърд диск 7mm - 122.81лв Ето по-евтин вариант, с който съм аз.
Както ви казах, но явно не четете, vali и most! Там цените на 90% от продуктите са най-евтини, тия магазинчета дето давате линкове, всъшност си пазаруват от vali и most!
Инак SSD диск лично според мен е задължителен!!! Взимаш си и 1TB HDD 8GB RAM и си капитан, видео с 2GB, заради бюджета ти! Друго което лично бих ти предпоръчал, е задължително да гледаш поне дъното да ти е хубаво, защото след време може да имаш пари и лесно ще можеш да ъпгрейднеш! А ако дъното ти е нискобюджетном ще трябва почти целия хардуер да смениш, което е тъпо, 1 хубаво дъно може да се вземе и в границата 200-250лв, за пример ще дам моето (z97mx gaming 5) - 250-60лв. :th_up

Последна промяна от zografski на Вто 26 май 2015 11:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 26 май 2015 11:00

Самия факт че смяташ A-data за безизвестна фирма ми показва какъв си разбирач. Да Kingston бяха най-добрите once upon a time.
Аз пак ще си поръчвам от никем въпреки че пазаруват от мост и вали, щом предлагат по-ниски цени от снабдителите си.
http://nikem-bg.net/computer-components/KINGSTON-SSD-120GB-SV300S37A

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Вто 26 май 2015 11:06

myrshavija написа:
gugun4u написа: Бих заделил поне още малко пари за I5 и поне хибриден хард. Много хора подценяват скороста на диска, а той е изключително важен.
Можеш ли да покажеш тестове на игри с "хибриден" и "конвенционален" диск, където да се вижда ефектът от първия?

Може би наистина гледам през призмата на човек, който освен да поразцъква игри, ползва компютъра и за доста други неща, но за мен няма по - дразнещо нещо от това да видиш как компютъра ти лагва от диска. Реално при мен винаги, дори да цъкам някоя игра, има и други тежки неща, които са отворени и правят нещо в background. И алт и табвам докато, чакам нещо в играта да се случи, да си движа и другите работи. А хибридния хард е приличен компромис от тази гледна точка. Най добре е както колегата предлага направо едно SSD, а харда да се ползва за съхранение на информация от сорта на филми , музика, снимки и игри непретенциозни към диск. Но тогава над бюджета се слага още малко пара. После пък ще се реши да се сложи 16 вместо 8Г рам, и т.н и първоначалния бюджет отива на кино. Другото, което правех главно преди време, когато ми се занимваше и имах повече време, взимах възможно най - доброто дъно отговарящо на бюджета, с адекватен процесор, и останалите компоненти се сменяха според нуждите и наличния моментен финансов ресурс :mhihi .

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 26 май 2015 11:10

Понеже се гони бюджет, мисля че е най-удачно да се вземе едно малко SSD 32gb стига и да се сложи за кеш на твърдия диск, това ще забърза конфигурацията без да натяга допълнителни 100-150лв за SSD.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 26 май 2015 11:18

то понеже разбирането идва от това да следя коя фирма, от коя си купува частите :bowdown :bishop моля те научи ме да ги разбирам повече тия работи :h020 и въпреки всичко с мойта отстъпка, пак ще го купя за по-евтино от това което ти го даваш като линк (нищо че реално не се занимавам с покупка и продажба на хардуер) :mhihi А ако искаш да се заяждаш, мога да те хвана на друга тема :c020

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 26 май 2015 11:30

Ти май не прочете защо направих такъв коментар. От това което написа изглеждаше сякаш A-data е безизсвестната фирма която гледаме. И твоята отстъпка не блазни по никакъв начин колегата който ще си взема компютър. А това което го давам аз е същия SSD който ти спомена на 122лв.
А ако искаш да се заяждаш, мога да те хвана на друга тема :c020

Това няма да го коментирам, че пак ще кажеш че се заяждам.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 26 май 2015 11:50

Попрочетой коментарите :biggrin Искам само да вметна, че аз не разбирам особено от компютри. Гледам характеристиките и цените, но за конфгурация идея си нямам кое с кое е добра комбинация. на мен ми е ясно, че след 2 години вече ще е стара кошница. Благодаря ви за помощта :)

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 26 май 2015 11:58

За 1200лв ще бъде, ако инвестираш към 2К, ще бъде топ поне 4год и ще можеш да си пускаш всички игри на high,
отделно както споделих, ако си избереш хубаво дъно, винаги можеш да го ъпгрейднеш с ново видео или процесор за 400-500лв и да литнеш в космоса! Просто хубавите неща са скъпи, няма как да сглобиш нещо за 1200лв и да очакваш, че ще е топ няколко години, като то дори в момента на закупуването му, няма да бъде топ! Отделно за една гейм машина, тия 1200лв са ти само дъно, проц. и видео! Имаш вариант и с времето да си я сглобиш машината, тоя месец с тия пари си взимаш дъно, проц. и видео, и с времето си взимаш, рам, HDD, SSD, захранване и си капитан, а ако имаш за основа стара настолна машина, можеш да си вземеш само дъно и проц със захранване и хубава рамчица, като ползваш вхраденото видео, след 1-2 мес събираш 500лв и си купуваш едно хубаво видео и те така за 5-6-7 месеца можеш да сглобиш нещо което реално цената му да надхвърля 2К, да бъде ТОП, но няма да си усетил парите както да ги метнеш на 1 път. Варианти има най-различни, много зависи дали имаш и основа на която да стъпиш.

Последна промяна от zografski на Вто 26 май 2015 12:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 26 май 2015 12:00

zografski написа:1 хубаво дъно може да се вземе и в границата 200-250лв, за пример ще дам моето (z97mx gaming 5) - 250-60лв. :th_up

За чий х*й му е Z97 дъно като няма възможност в бюджета да влезе отключен i5 или i7?

A-data безизвестна фирма??? :facepalm :h020 :h020 :h020 :h020 :h020 :h020

gugun4u

Мнениеот gugun4u » Вто 26 май 2015 12:12

zografski написа:За 1200лв ще бъде, ако инвестираш към 2К, ще бъде топ поне 4год и ще можеш да си пускаш всички игри на high,
отделно както споделих, ако си избереш хубаво дъно, винаги можеш да го ъпгрейднеш с ново видео или процесор за 400-500лв и да литнеш в космоса! Просто хубавите неща са скъпи, няма как да сглобиш нещо за 1200лв и да очакваш, че ще е топ няколко години, като то дори в момента на закупуването му, няма да бъде топ! Отделно за една гейм машина, тия 1200лв са ти само дъно, проц. и видео!

Тука несъм съгласен. За 2К пари, дори неможеш да вземеш най - висок клас компоненти. Ако искаш да ми кажеш, че с 4 годишно видео висок клас, но не от най - добрите в класа, ще подкараш чисто нов касов Shooter на макс - всичко - еми няма да стане. Ако целта е да се цъкат игричките с приемлива за тях графика, без да се гонят топ постижения и с PC за 1400-1500 ще е ОК след 4 години. Отделно, че обикновенно маниците, които цъкат всичко на макс и неприемат отговор за не, дават доста повече от 2К, доста по - често от срок 4 год. С конфигурацията предложена тук - и все пак най - добре да е поне с I5 и то поколението, което сега ще излезне на пазара - отново казвам едва ли ще му излезне по - скъпо, колегата няма да има драми поне 2-3 години с игрите, стига да не е маниак. А и винаги може да боцне малко повече РАМ и друго видео ако се наложи след време.

zografski написа:Като цяло гейм машина за 1.2 е несериозно, от там на татък вашите кокошкарски изазвания как да си изсмуче от пръстите некъв хардуер за тия пари е повече от смешно. Сватба без пари се не прави. Отделно бях дал за пример моето дъно, а не той да си купи такова, мен конфигурацията ми е мноооооого по-различна от неговия бюджет!

Ти ако искаш и 5К можед да дадеш за конфигурация, след 2 години компютър за 2К ще е по мощен от твоя за 5К. Човека иска да цъка игрички и това са му парите. И немисля, че неможе да цъка нови игри, на прилична графика за тези пари. Напротив - може.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 26 май 2015 12:18

Ако си максималист, не може за тия пари да се вземе нищо читаво за игри. Но ако си готов да играеш на 1080p и не на ултра, може да се вземе нещо което да ти върши работа. Аз като чета постовете на автора някак си не го виждам да се занимава с овърклок, така че моля те обясни ми за какво му е този процесор с отключен множител? Всяка жаба да си знае гьола, човека е решил че може да задели 1200лв, дадоха му се примери за бюджета. Говориш за future proofing... Няма такова животно.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 26 май 2015 12:18

Ами не съм много съгласен с теб, може за 2К да не е най-топ, но определено всички най-нови игри ще му вървят на high или extreme(зависи кое е най), виж за 1.2, ще трябва да има компромиси и то не малко в детайлите! Ето това е моята конф, смело мога да кажа, че за 10 дена, не съм срещнал игра, която да не подкарам на extreme детайли! Ако искате доказателство, кажете игра и ви качвам prt scr!
Изображение
Изображение
От макс 7.9, като се има предвид, че ако се клокне процесора и той ще стъпи на макса, но там отиваме на допълнително охлаждане и още финанси, но и без клок бих казал, че в момента е доста ТОП!

gugun4u

Мнениеот gugun4u » Вто 26 май 2015 12:29

zografski написа:Ами не съм много съгласен с теб, може за 2К да не е най-топ, но определено всички най-нови игри ще му вървят на high или extreme(зависи кое е най)! Ето това е моята конф, смело мога да кажа, че за 10 дена, не съм срещнал игра, която да не подкарам на extreme детайли! Ако искате доказателство, кажете игра и ви качвам prt scr!
Изображение

А с това видео, GeForce GTX 570 , дали ще подкраш всичко на МАКС ? Справка това нещо е струвало 400 долара, точно преди 3 години и 9 месеца? Да ще вървят добре... добре и толкова - нещо средно. С GeForce GTX 560, сегашните ще вървят криво ляво като с другата, разликата няма да е голяма. С дъно аналогично на неговото преди 4 години, перформанса няма да му е спандал кой - знае колко заради дъното. В общи линии това е разликата между твоя и неговия. По мощно захранване - ОК по - скъпо ти е, ама на него не му трябва. РАМ - а - в обши линии същия като перформанс. Диска, да би било добре да му е по - бърз за милион други неща, но както отбеляза колегата по - горе, не и точно за игрите. И какво излиза, че ако сравните твоя и неговия след 3-4 год, с уговорката да вземе I5-цата, при около 40% разлика в цената, производителността ще е ... ТУк нетвърдя, че твоята конфгурация е кофти - напротив добре балансирана е, и сега ще ти е кеф и то много. Но приказки от сорта ама след 3-4-5 год или за 1,2-1,4 неможе да играе като хората за глупости.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 26 май 2015 12:32

Той ако вземе i5-ца и по-хубаво дъно, нали се сещаш, че много излиза от бюджета, а не малко :mhihi това дето го каза ще доведе до разлика в цената към 400-500лв! Отделно като имаш хубав проц и видео, трябва да имаш и хубаво захранване, това би трябвало да го знаеш и от там следва, че това което го казваш, се подкрепя не с 1200лв, а с 1800, да не кажа с плюсчета :mhihi Отделно хубав комп без SSD, го изключва автоматично от "хубав", каквото и да разбираш от хубав и ето ти още +100тина лв за SSD :mhihi И като изпраскаш едни 250-300лв ДДС и те си станаха 2к :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”