Вирус или?Важни файлове не ми чете...
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Вирус или?Важни файлове не ми чете...
format C: решава всички проблеми, най-добрата анти-вирусна 

- xpl0d`
- Автомобил: VW Passat B7 DSG
- Двигател: CFFB 2011
Наскоро беше на преинсталиране, не ми се занимава пак да го карам, най накрая ще си купя друг, че на този вече му мина времето..
Благодаря Ви, за помощта..

Благодаря Ви, за помощта..

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Е тоооо новото пц не означава, че те застрахова от такива вируси
Истината, е че трябва да внимавате какво цъкате и какви файлове от интернет пространството отваряте! Просто 80% от обикновените потребители нямат никаква култура относно сигурността в интернет пространството, от там идва всичко, защо аз не хващам вируси? 

- xpl0d`
Е то е ясно, че не предпазва де.. ;д Просто казвам, че му е дошло времето вече 

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Това е коварен вирус - шифрова всички документни файлове и снимки. Иска пари за отключване и май няма антивирус, който да спасява.
Няма антивирус или каквото и да е друго животно, което да е способно да го хване по простата причина, че няма нищо за хващане
В момента, в който се кликне върху рекламата/банера и т.н. се изпълнява елементарен скрипт, който най-общо казано търси и си намира респондър(сочещ или явяващ се Root CA сървър на атакуващите) и генерира двойка публичен и частен ключ. След това файловете се криптират с публичния ключ и за да се декриптира е необходим частния, който се съхранява при атакуващите и се предоставя след заплащане...евентуално
Реално всичко става много бързо и on-the-fly. Ранните версии се инсталираха, някои все още се инсталират, но последната "мода" е скрит под един клик на мишката код, дето няма жива сила, която да го засече. Няма и спасение и за най-опитния юзър. Иначе за предпазване:
- Ad-blocker задължително да не изскачат каквито да са реклами.
- теглене на пиратско съдържание от проверени торент сайтове - арена, замунда, пайрътбей, кикасс и др.
- инсталиране на пиратски софтуер и игри от доказани кракери - Reloaded (1911), Legion и др.
- една врътка, която казвам на авери и засега няма оплакал се - прави се един отделен дял, слага се важната информация на него и след това се прави hidden. Скриването става по много начини. Най-лесно е да се премахне буквата на дяла. По-опитните могат директно с diskpart или mountvol да го направят, например в скриптче да не се пише цялата команда.

В момента, в който се кликне върху рекламата/банера и т.н. се изпълнява елементарен скрипт, който най-общо казано търси и си намира респондър(сочещ или явяващ се Root CA сървър на атакуващите) и генерира двойка публичен и частен ключ. След това файловете се криптират с публичния ключ и за да се декриптира е необходим частния, който се съхранява при атакуващите и се предоставя след заплащане...евентуално

- Ad-blocker задължително да не изскачат каквито да са реклами.
- теглене на пиратско съдържание от проверени торент сайтове - арена, замунда, пайрътбей, кикасс и др.
- инсталиране на пиратски софтуер и игри от доказани кракери - Reloaded (1911), Legion и др.
- една врътка, която казвам на авери и засега няма оплакал се - прави се един отделен дял, слага се важната информация на него и след това се прави hidden. Скриването става по много начини. Най-лесно е да се премахне буквата на дяла. По-опитните могат директно с diskpart или mountvol да го направят, например в скриптче да не се пише цялата команда.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
В калдата имат екип който се занимава с ransomware и то доста успешно. На бая хора намериха декрипт ключа и след това само се инсталира програма която да декриптира файловете с въпросния ключ.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
nsfw написа:Няма антивирус или каквото и да е друго животно, което да е способно да го хване по простата причина, че няма нищо за хващане![]()
Съвсем не съм съгласен. Може да се хване като се сканира уеб трафика. Ако рекламите идват през SSL може и да не става, но не мисля, че някой прекарва такива реклами.
- xpl0d`
А темата може ли ако не те затруднявам? 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Клик
Пусни си тук тема, описвайки проблема си и ще ти кажат индивидуално какво трябва да се направи.
Това е полезно четиво.
Пусни си тук тема, описвайки проблема си и ще ти кажат индивидуално какво трябва да се направи.
Това е полезно четиво.
777 написа:Може да се хване като се сканира уеб трафика.
И как ще го хванеш, като си върви по стандартния http? Колко струва едно хардуерно устройство, което ти анализира и реже пакетите в реално време имаш ли представа?
777 написа:Ако рекламите идват през SSL може и да не става, но не мисля, че някой прекарва такива реклами.
За какво да си вкарват таралеж в гащите с този SSL и всеки браузър да го реже, като могат да си се пуснат по http и никой нищо да не разбере

- ilkoDC
- Автомобил: Passat b6
- Двигател: 140 кс 8 клапана
Спасил съм над 2000 снимки с Recuva, но не трабва да е преинсталиран windowsA. Бавно става и не всичко се спаси, но все е нещо.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
nsfw написа:777 написа:Може да се хване като се сканира уеб трафика.
И как ще го хванеш, като си върви по стандартния http? Колко струва едно хардуерно устройство, което ти анализира и реже пакетите в реално време имаш ли представа?
Как се хващат уеб вирусите? Никой не говори за хардуерни устройства, а за обикновен антивирус. MS Network Monitor как вижда всичко, което върви по мрежата без хардуер.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
ilkoDC написа:Спасил съм над 2000 снимки с Recuva, но не трабва да е преинсталиран windowsA. Бавно става и не всичко се спаси, но все е нещо.
Това вършеше работа при пъррите версии на тая тъпня. Усетиха се хакерчетата че ги заобикалят и резнаха възможността да си изтриеш партишъна и с програма да си възстановиш файловете.
За другия път за да не се бавиш много позвай еасеус
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”