Как се отваря зарядно за лаптоп !?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Как се отваря зарядно за лаптоп !?

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 02 окт 2015 11:28

Хммм, абе четвърта година съм го вързал с пръсти и увил с тиксо и още не се е развързал :biggrin
Просто белиш 5-6 см, не да връзваш 1 см кабел. Разбира се със запояване и термо шлаух е най добре, но става и по ламерския начин.
И последно, на колко захранвания си попадал които са прекъснати от страната на захранването и колко които са прекъснати от към буксата за лаптопа. Аз от първия вид не съм срещал, все са прекъснати откъм лаптопа

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 02 окт 2015 11:34

К.Одаджийски написа:Хммм, абе четвърта година съм го вързал с пръсти и увил с тиксо и още не се е развързал

Аз такива откровени цигании не правя. Извинявай, ама си е точно това. Ще ме е срам да го гледам, при условие че имам поялник. Ако ти се налагаше да си вадиш хляба с това, щеше да разбереш, че ако дадеш такова зарядно на клиент рискуваш между това да те псува и да те бие по главата с него.
Виждал съм много захранвания, прекъснати откъм зарядното - най-вече като се дърпа и разпъва от малки деца. Виждал съм и откъм буксата, ако се прегъва. Виждал съм и по средата до ферита.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 02 окт 2015 11:53

Ма не за клиент бре човек, за клиент е ясно че трябва да го направиш грамотно. Аз говоря за обикновения юзер като мен дето си го е направил по най лесния и прост начин без наличие на инструменти.
Аз така бях съсекъл и половината инсталация на колата, та се появи проблем с извадена букса заради която разплетох всички спайки около стотина на брой, на един приятел в гаража, цял ден отне докато ги запои всичките :Mr Green Fun

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Вто 06 окт 2015 10:51

Има ли смисъл да се мъчиш след като едно зарядно струва между 10 и 20 евро?

http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H1.Xlenovo+ladeger%C3%A4t+90w+20v.TRS0&_nkw=lenovo+ladeger%C3%A4t+90w+20v&_sacat=0

Ако ти се занимава да го правиш в You Tube има достатъчно инфо.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 06 окт 2015 21:27

AugustinerFan написа:Има ли смисъл да се мъчиш след като едно зарядно струва между 10 и 20 евро?

Има. Което и зарядно да вземеш, пак е вероятно да се счупи там. А то си работи и ремонт можеш да му направиш без пари практически.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 07 окт 2015 10:32

Предпочитам 5лв за ново кабелче и да си ползвам оригиналното зарядно та дори кабела да ми е вързан с изолирбанд отколкото ново зарядно което кой знае с какъв пълнеж е ,аз съм си на принципа- от фабричното по-добро няма :)

Потребителски аватар
AugustinerFan

Мнениеот AugustinerFan » Сря 07 окт 2015 11:34

В такъв случай грабвай отвертка и чук,ножовка или по-голям нож и за пет минути си го отворил.Отварях зарядните на лаптопи преди години когато беше трудно да се поръча резервно такова,чакането беше адско и митниците бяха много затегнати.Да не забравяме че китайската техника днес отдавна не е китайската техника от преди години! Пак зависи от къде е прекъснат кабела,може и да не ти се наложи да го отваряш.Ако не е много близо до корпуса става с нов кабел,просто го обели малко повече както казва К.Одаджийски и изолирай хубаво след това.

инжектопляктор написа:
AugustinerFan написа:Има ли смисъл да се мъчиш след като едно зарядно струва между 10 и 20 евро?

Има. Което и зарядно да вземеш, пак е вероятно да се счупи там. А то си работи и ремонт можеш да му направиш без пари практически.

Нали знаеш че няма нищо вечно и на практика зарядното е консуматив който струва колкото 4 кутии цигари,отдавна не ги отварям.Не искам да уча никой на морал но след годините прекарани сред компютри когато видя надпис "Do not open" на нещо което е запечатано фабрично го хвърлям в един кашон който като се напълни го нося на боклука.Поне два болта да му бяха сложили ... В крайна сметка всеки си има глава на раменете.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 07 окт 2015 16:04

AugustinerFan написа:Нали знаеш че няма нищо вечно и на практика зарядното е консуматив който струва колкото 4 кутии цигари,отдавна не ги отварям.Не искам да уча никой на морал но след годините прекарани сред компютри когато видя надпис "Do not open" на нещо което е запечатано фабрично го хвърлям в един кашон който като се напълни го нося на боклука.Поне два болта да му бяха сложили ... В крайна сметка всеки си има глава на раменете.

Първо - на зарядното обикновено не пише Do not open, а дори и да го пише, го пише като предупреждение за произволен идиот, който реши да го разреже с ножовката или да бръкне с вилицата в дупка, пробита с ножката, която е направил, докато то работи.
Второ - изглежда много си се разглезил от Мюнхен. Тук не е Мюнхен. За това поради консуматорството на вещоманите на запад се пълнят африканските страни с електронен боклук. Зарядното не знам дали е консуматив, но обикновено зарядните не гърмят, а се късат кабелите им. Ако не се сгъваха, щяха да работят доста по-дълги години. Ако има нещо, което работи и може да се ремонтира, това и правя. Най-малкото е вид рециклиране.

Потребителски аватар
AugustinerFan

Мнениеот AugustinerFan » Чет 08 окт 2015 0:11

В този ред на мисли,докато писа "Първо" обърна ли си зарядното да прочетеш какво пише или бързаше да отговориш на фантазия? Явно ме познаваш доста отдавна щом смяташ че съм "разглезил".Много харесвам хора които знаят повече за мен от колкото аз знам за самия себе си.Значи допреди Мюнхен сме вързвали кабели заедно в някой коптор а сега хвърлям зарядните и купувам нови защото са по 10 евро и спестявам време от оскъдното свободно време което имат работещите в чужбина за нещо по-полезно като разходка с кучето в парка примерно.Ако беше нещо доста скъпо бих потърсил начин да го ремонтирам за да ми излезе по-евтино.Не купувам зарядни всеки ден,нормално е да се прецака,нормално е и да се купи ново защото в крайна сметка не се прецаква всеки ден.Прав си,България не е Мюнхен но не е и Африка.А сега бъди така добър да прочетеш още веднъж горния пост.

Публикувано на: Сря 07 Окт 2015 10:34
Пак зависи от къде е прекъснат кабела,може и да не ти се наложи да го отваряш.Ако не е много близо до корпуса става с нов кабел,просто го обели малко повече както казва К.Одаджийски и изолирай хубаво след това.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 08 окт 2015 8:27

AugustinerFan написа: сега хвърлям зарядните и купувам нови защото са по 10 евро и спестявам време от оскъдното свободно време което имат работещите в чужбина

Е тук е разликата,в чужбина имат повече пари и малко време /щото работят много за да имат пари/, а ние тук време бол щото сме си мързеливи и затова тия 15лв спестени след ремонта са си "оферта" :mhihi

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 08 окт 2015 9:05

А когато се заразхождаш освен с кучето, с жена и деца, тези пари ще са ти готови за сладолед.
Абе всеки си знае дереджето, но за мен 15 мин. работа ми струват под цената на едно зарядно, работя в България, така че смело бих ги вложил. И честно казано работя доста, не зная как е при другите :-).

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 08 окт 2015 16:31

Stivi написа: а ние тук време бол щото сме си мързеливи..

Можеш ли пак да ми го обясниш това, след като години съм работил на 48 часа работна седмица? Много ги разбираш!
AugustinerFan написа:...и купувам нови защото са по 10 евро и спестявам време от оскъдното свободно време което имат работещите в чужбина за нещо по-полезно като разходка с кучето в парка примерно

10Е - дръжки! Оригинално зарядно за Lenovo тук струва 60-70лв. Гледай да не се преработите в Мюнхен и ако може си спести плоските съвети. Искаш ли да видим двамата колко струва зарядно за Lenovo и дали не е 10% от средната заплата за страната?
ЦЪК - зарядно Lenovo 90W За 10Е ще си купиш заместител, не и оригинално зарядно.
Ето за това хората ми ги дават на мен, да ги ремонтирам. Защото ще си получат обратно качественото зарядно, но със здрав кабел. А не да си купят китайски боклук-зарядно от OLX, което ще гръмне след 2 месеца. Аз лично със 70лв си пълня хладилника и имам после храна за поне седмица.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 08 окт 2015 18:33

инжектопляктор написа:
Stivi написа: а ние тук време бол щото сме си мързеливи..

Можеш ли пак да ми го обясниш това, след като години съм работил на 48 часа работна седмица? Много ги разбираш!

Какво се палиш,аз говоря за себе си,не се хващай за множественото число icon_idea

Потребителски аватар
AugustinerFan

Мнениеот AugustinerFan » Чет 08 окт 2015 22:07

инжектопляктор написа:Гледай да не се преработите в Мюнхен и ако може си спести плоските съвети. .

Разговорът навлиза в друго измерение,лично на теб съвети не съм ти давал,сега бъди пак така добър да прочетеш постовете ми да се увериш.Наклона на разговора по който тръгнахме го даде ти а аз изразих лично мнение след което добавих какво би могъл да направи колегата с прекъснатия кабел,като подкрепих мнението на К.Одаджийски.Нито моето мнение ще те накара да си купиш ново зарядно като се развали,нито твоето мнение ще ме накара да седна да вързвам жички когато моето се развали.Темата е пусната от друг колега като всички въпроси и отговори са изчерпани,след всичко изговорено типично по Български се продължава разговор на социална тематика на кой му е по-голяма чурк@та.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 08 окт 2015 22:56

AugustinerFan написа:Темата е пусната от друг колега като всички въпроси и отговори са изчерпани,след всичко изговорено типично по Български се продължава разговор на социална тематика на кой му е по-голяма чурк@та.

Не бе, аз казвам че проблемът може да се реши лесно, независимо дали кабелът е скъсан отвън или в гуменото маншонче до зарядното. Също както по-културно, красиво и здраво е да се отреже до здраво и да се запои наново. Аз вяра на усукан многожичен кабел нямам. Защото не държи, колкото и да го увиваш с изолирбанд и става грозно. Трябва поялника да играе според мен задължително, ако искаме да стане кадърно. Съвети за изолирбанд и усукване не давам, да не изгорим на автора на темата лаптопа. Типично по български, аз не бих дал 65-70лв за зарядно, като мога да си направя старото без пари и да си напълня хладилника за тези пари, които съм спестил. Не знам какви зарядни по 10 евра си видял, оригиналдъ и ново за 10 евра няма.
С К.Одаджийски аз не съм съгласен, защото не че няма да работи, не се знае колко стабилно ще бъде. Да няма неприятни изненади след приложен THTM. Просто ме подразни изказването ми прозвуча като "Вижте ни в Германия, тук не се занимаваме с ремонти, хвърляме и ново, парите на улицата ги ритаме, не като вас в България - мързеливи и некомпетентни" Все пак изтъкна, че вие сте много заетите там. Проблемът е, че помисли дали само в Германия хората са заети или работят. Ето така ми прозвуча цялата работа, да обясня защо се подразних и защо реагирах така остро.
За мен лично ремонтът не е въпрос на скъперничество или нещо. Често ми е интересно да разбера как точно функционира дадено нещо. Имам друго резервно, а това разваленото съм го намерил от някъде. И ми доставя удоволствие да човъркам, да го ремонтирам и да си го имам. Неща, които могат и се употребяват не бива да се хвърлят според мен, защото само правим излишен боклук на планетата, вместо да се стремим да употребяваме всичко вече произведено максимално. При производството на всяко ново нещо се изразходва енергия и се замърсява. Бяха показвали документални филми с кадри от страни в Африка. Където западните страни внасят електронен скрап под формата на компютри втора употреба или дарения, ама просто трупат тонове по сметищата. Тровят им водите и почвата. Тия тонове са там, защото някой е мислил като теб - ще хвърлям, хвърлям, хвърлям, нали имам пари за друго от десетака или стотака евра. Ама тоя боклук дето го хвърляш, къде ли отива?
Помисли другият път като се развали нещо и тръгнеш по навик да го хвърляш. Дали цената на новото, което ще си купиш, включва и цената, която плащаме заради природата, която съсипваме. Защото тая цена не е включена в тия 10 евра. И някой ден жестоко ще си платим.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”