Вирус в смартфона или... ?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Вирус в смартфона или... ?
Тея контакти не се ли запазват така в гугълската поща, поне моите са там. Откакто ползвам смартфон с андроид съм си качил и качвам новите си контакти там, сим карти горят, телефони се чупят, гугъл пощата остава, е с редовна смяна на паролата де
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:Така се правеше, когато телефоните имаха като опция фенерче
Намали си телефонният указател. Почти сигурен съм, че от тия 400 номера половината стоят за украса, а email от телефона не си пращал никога. Занимавайте се с измислени антивирусни за телефони и се борете с измислени проблеми тогава. Какво да ти кажа, проблемите по телефоните се оправят най-лесно с ресет до заводски и толкова. Много се вживявате в тия телефони.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Каква е ползата и какво гарантира това?Супер Ицо написа:Само да отбележа,че този SMS Worm не засяга само андроид,а всичко. Почетох малко и едно от спасенията е антивирусна програма за телефона. И колега само един съвет ще ти дам,използвай мобилните данни само когато са ти нужни.
... Ходете на лов с лък и копие, събирайте си храна за зимата и си палете огън с въртене на пръчка или в най-лошия случай с кремък, ама да знаете, че, ако ползвате втория начин, много се вживявате!инжектопляктор написа:milmar написа:Така се правеше, когато телефоните имаха като опция фенерче
Намали си телефонният указател. Почти сигурен съм, че от тия 400 номера половината стоят за украса, а email от телефона не си пращал никога. Занимавайте се с измислени антивирусни за телефони и се борете с измислени проблеми тогава. Какво да ти кажа, проблемите по телефоните се оправят най-лесно с ресет до заводски и толкова. Много се вживявате в тия телефони.
Последна промяна от myrshavija на Вто 20 окт 2015 0:37, променено общо 1 път.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Не знам при андроид как е,ни ябълката има Icloud back up и след това рестор!Предполагам и андроид устройствата имат нещо подобно!Но пък не се знае дали няма да бекапне и вируса!
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Най-вероятно има рационално обяснение, но едва ли Gooogle не контролират по някакъв начин сървърите си срещу вируси. Не вярвам да има ОС, която да е защитена и непробиваема за вируси, ябълка, круша и т.н. просто Android е много по-разпространена и популярна.
Специално аз пиша много email-и от телефона си, но по-важното е не че пиша от телефона, а че лесно и удобно си ги записвам в комлект с GSM и др. данни.
Специално аз пиша много email-и от телефона си, но по-важното е не че пиша от телефона, а че лесно и удобно си ги записвам в комлект с GSM и др. данни.
- Супер Ицо
- Автомобил: VW Golf MK4 GTI
- Двигател: AUM 2001
myrshavija написа:Каква е ползата и какво гарантира това?
Както е написал колегата в първия пост,мегабайтите са му са изчерпали. Когато за изключени,те са един вид забранени и не може да се използват докато не се включат. Предполагам,че може поне да си спасиш мегабайтите по този начин,но съм чувал,че може и да ти прави сметка. Даже един колега мисля,че го беше написал. От това вече не мога да предположа как може да се спасим. Google е най-добрият ви приятел и ако имате проблеми или не знаете кое как използвайте него,за да научите как да се предпазите ако ми интересува

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Аз до сега не съм имал такъв проблем при моя андроид, ползвам Clean Master, Applock i t.n. Телефона редовно си сканира и няма проблеми !
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
С какъв Андроид си и каква марка телефон. Имаше пробив и Гугъл дълго мълчаха, но беше през ММС, съвета беше да не се слага настройка автоматично извличане на съобщение. Сега уж има кръпка за това, минаха 2 ъpдейта на сигурността за 5.1.1. и сега 6.0 има някаква дефиниция от октомври (android security patch level).
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
messut написа:Здравейте, Днеска получих смс със следния текст: "Нов СУПЕР КАЧЕСТВЕН тютюн за вас!400г.-15лв.,800г.-30лв.,1кг.-36лв." След няколко часа пак получих същия смс от същия номер дето не ми е в указателя, но ползвайки снимка от контактите ми.
Интересното е, че получих смс за оставащи 400 мб интернет на максимална скорост и след 7 часа получавам съобщение ще са ми свършили мегабайтите за интернета при положение, че не съм ползвал смартфона. Дали двата случая имат нещо общо?
Не си си купил тютюн, затова са ти отмъстили

- messut
- Автомобил: Vw Sharan 1.9 Tdi 110 ps [81 kw]
- Двигател: AVG 1999
владислав написа:С какъв Андроид си и каква марка телефон. Имаше пробив и Гугъл дълго мълчаха, но беше през ММС, съвета беше да не се слага настройка автоматично извличане на съобщение. Сега уж има кръпка за това, минаха 2 ъpдейта на сигурността за 5.1.1. и сега 6.0 има някаква дефиниция от октомври (android security patch level).
Версия 4.2.2
Леново А536
-
Тези кръпки май не предвиждаха jelly bean, има ли вариант да сложиш поне kitkat.
Интересно, пише че има 4.4.2 за този телефон, да не си объркал номера
Интересно, пише че има 4.4.2 за този телефон, да не си объркал номера
- messut
- Автомобил: Vw Sharan 1.9 Tdi 110 ps [81 kw]
- Двигател: AVG 1999
Опс, Грешката е моя. 4.4.2 била версията :)
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Samsung Galaxy A5 с 5.0.2 съм, преди около 3 4 седмици излезе някакъв ъпдейт и телефона ми го поиска и го оставих да се инсталира !
-
Това е името на бъга Stagefright и уж трябваше всички версии над 4.3. да имат кръпка, ама Леново дали са го пуснали;
http://www.idg.bg/mobile/327346/950-mln-ustrojstva-s-android-sa-zastrasheni-ot-nov-bag
http://www.idg.bg/mobile/327346/950-mln-ustrojstva-s-android-sa-zastrasheni-ot-nov-bag
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”