Проблем с интернет и как да се премахне проблема?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Проблем с интернет и как да се премахне проблема?

Мнениеот stefan4o » Чет 13 окт 2016 17:49

Фактът, че със смартфон лови мрежата, а с лаптопа - не е красноречив, че определено има проблем. Дали е хардуерен или софтуерен е трудно да се каже от разстояние. Опитай да смениш драйвъра на безжичния адаптер с по-нов и виж дали няма да се оправи. По рутера пипано ли е нещо? Ако си с ТП-Линк някои пишман-разбирачи обичат на безжичната мрежа да задават страна България, което е крайно грешно, не ми се влиза в полемики защо. Всеки който го интересува, може да прочете за разликите в 2.4Гхз мрежа с всичките й канали и честоти в нета. Така че на първо време провери тези две неща и рапортувай да видим по-натам. Другото, довечера като се прибера, че сега имам излизане, мога с теамвиевер да вляза в лаптопа ти и да разгледам настройките на безжичния ти адаптер. Съответно ако има някоя грешна - да ти я коригирам.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 13 окт 2016 18:50

stefan4o написа:...някои пишман-разбирачи обичат на безжичната мрежа да задават страна България, което е крайно грешно, не ми се влиза в полемики защо.

Най-голяма далавера има да задаваш Венесуела - всички канали и максимална мощност.
Относно лаптопа - най-вероятно проблем с драйвер или хардуерен с WLAN картата.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 13 окт 2016 20:50

Четет хора, като влезе в стаята с рутера, лови мрежата, в другата стая лови мрежите на комшиите, но не и неговата, това определено не означава хардуерен проблем.
Влез в центъра за мрежи и споделяне и изтрии данните за твоята мрежа от Управление на безжичните мрежи и се свържи наново, това при положение, че си с уиндоус 7, че не си споменал каква ти е ОС.
А за да се елиминира въпреки всичко хардуерен проблем, свали и запиши на една буутваща флашка един линукс минт синамон и го пусни от флашката. Има си драйвери и всичко, ако с него хванеш мрежата от другата стая, или си инсталирай линукса и си живей живота или се връщай на уиндоуса и търси проблеми с драйверите

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 13 окт 2016 21:41

Рутера е някакъв Zyxel, не го бях и чувал имах ТП линк но даваше проблеми и от доставчика ми го смениха с този преди 2-3 години.Операционната система на лаптопа е Уин 10, лаптопа е Делл N5110 на 4 години. Утре очаквам да дойдат техниците от доставчика и да кажат в рутера ли е проблема или в моя комп. Странното е че днес след като пуснах лаптопа въобще не откри рутера в помещението където и е рутера, с десен бутон в/у уай фая му зададох "трабъл шот проблемс" и пак нищо, излезе съобщение, че има изключен мрежов кабел или повреден и второто да си рестартирам рутера. Рестартирах го и засега няма проблем, но утре ще видим спецовете какво ще кажат.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 13 окт 2016 21:49

Леле майко, от сега ти казвам, че проблемът е в уиндоус 10

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Пет 14 окт 2016 9:53

На Dell са им слаби антените, и при мен е така :-) Има тема във форума, точно за това :beer

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 14 окт 2016 16:54

Днес идва сервизен техник и доклкото разбрах е правил някакви нови настройки по ди ен ес-а каквото и да значи това, че били объркани тотално. В момента имам нет в другата стая но е слаб. Тъй като аз не съм бил вкъщи е казал, че не му харесва рутера и най вероятно в понеделник, вторник ще се сменя с ТП линк с две антени бил много добър. Та ще видим.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 14 окт 2016 17:41

DNS няма отношение към обхвата на рутера ама карай... сапунисал те е малко или просто е оправил друг проблем, който няма общо с описания от теб.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 17 окт 2016 19:12

Само за протокола, с новия рутер съм и нета лети засега, коренна разлика от предишния. Много съм доволен.

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Вто 18 окт 2016 8:58

Ама и в другата стая ли лети?

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 18 окт 2016 19:37

Да, перфектен е.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”