Здрави ли са мобилните устройствата закупени от GSM операторите?
Re: Здрави ли са мобилните устройствата закупени от GSM операторите?
Да използвам темата някои имали впечатление от smartpfone.bg магазина гледам че имат добри намаления?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Аз откакто има мобилни оператори в БГ /още помня опашките пред Мобилтел/ съм си взимал телефоните само от тях и до сега за мой късмет всичките изкарват безпроблемно времето докато сменя апарата,а то е около 2 години,изглежда съм късметлия 

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Да купувам китайците от сайтовете щях да си го обесня някак, но тук се плащат пари за маркови продукти и пак не са читави.
Откъде пък разбра, че на операторите са "маркови"? Само щото ти го казват ли? И не мисля, че при тях излиза по-евтино, просто ти го дават на лизинг, и като сумариш вноските, ти излиза бая по-скъпо, отколкото да го вземеш кеш, от някой магазин! На практика, всичко се внася от едно и също място, просто дистрибуторите са различни!
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
От виваком взимам Асус или Нокия които са марки спрямо нещо безименно от алиекспрес, затова писах че се плаща за марка. С двугодишен договор устройството излиза по-евтино отколкото ако си го купиш свободно от магазин за техника. Независимо дали ще го платиш кеш или на лизинг все е по-евтино, освен ако не го вземеш с най-утрепания план.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Миналата година купих на жената един алактел.Точно след година изведнъж изгасна и не искаше да тръгне.
Носих го в магазина,от там те го изпратили някъде си и ми го върнаха,като казаха,че понеже бил изпускан (имаше леко ожулено в единия ъгъл от преди много време)и от там бил дефекта.
Понеже модела е със вградена батерия,реших от интерес поне да видя какво има вътре.И го побарах с голямата отвертка,докато разбера как се отваря.
Задния капак заприлича на гъз и точно когато си мислех,че ще лети към коша пробвах да го пусна и той тръгна.Оказа се че на батерията и се разместила буксата,а ония в "сервиза" даже не са си правили труда и да го отварят.
Като и да е.Сега съм го дал на малкия да си играе с него и съм му качил "Маша и мечока" да си гледа,а аз ще си го изплащам още близо година.
Вече съм се зарекал,телефон на изплащане и от оператор никога.Предпочитам втора ръка,запазен.
Носих го в магазина,от там те го изпратили някъде си и ми го върнаха,като казаха,че понеже бил изпускан (имаше леко ожулено в единия ъгъл от преди много време)и от там бил дефекта.
Понеже модела е със вградена батерия,реших от интерес поне да видя какво има вътре.И го побарах с голямата отвертка,докато разбера как се отваря.

Като и да е.Сега съм го дал на малкия да си играе с него и съм му качил "Маша и мечока" да си гледа,а аз ще си го изплащам още близо година.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа: Оказа се че на батерията и се разместила буксата,а ония в "сервиза" даже не са си правили труда и да го отварят.
Тя за да се размести буксата значи яката се е треснал в земята :) Като отказаха сервиза от оператора защо не го занесе в някой читав такъв да го погледнат ми го подхвана с голямата отверка

- nikistoichev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз лично нямам такива наблюдения. Купих си айфон преди време от този специализиран сервиз на apple http://apple-service.biz/ и нямам абсолютно никакви проблеми с него. Досега нито се е чупил, нито нищо, а го имам от около 3 години. Може би, има значение откъде точно го купуваш и аз не знам.
Каспър написа: Имам чувството, че за да се предложи ниската цена на тези устройства се взимат дефектни партиди от производителите или вносителите. Така практикуват предполагам всички мобилни оператори. От друга страна телефони закупени на свободна продажба от други магазини не са ми създавали такива проблеми.
От къде я извади тази логика не знам, малко на световна конспирация ми прилича

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Аз съм със sony experia Z2 втора година и няколко месеца. Никакви проблематичности. Взет е от Глобул.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Крайната потребителска цена в която и да е от веригите е силно завишена,самото купувана на апарат от оператор е загуба по смисъла си.
Въпреки многобройните оплаквания за стоки втора употреба в Техномаркет,доста от техниката в семейството се купува именно от там и досега няма нищо дефектирало.
За последните 3 години това са поне7-8 различни уреда,не само телефони.
Мой приятел си взе преди 3 дни новото галакси 7 еДч...еми хубав телефон е,но по незнайни причини точно като ми го хвалеше заби,угасна и после 2 минути няма пускане-с договор към Ментел.
Няма да се учудя ,ако бг операторите купуват не-малко дефектни бройки и под дефекти нямам предвид козметични ,а по-скоро с авни софтуерни проблеми.Тествани да кажем,че от 100 пъти 1 ще забият и айде рефърбишд уелкъм
,от нашите оператори очаквам абсолютно всичко.
Само като видиш 200 лева надценка от свободна продажба ....че и с договор,не мерси.Оператор в Бг -никога
Въпреки многобройните оплаквания за стоки втора употреба в Техномаркет,доста от техниката в семейството се купува именно от там и досега няма нищо дефектирало.
За последните 3 години това са поне7-8 различни уреда,не само телефони.
Мой приятел си взе преди 3 дни новото галакси 7 еДч...еми хубав телефон е,но по незнайни причини точно като ми го хвалеше заби,угасна и после 2 минути няма пускане-с договор към Ментел.
Няма да се учудя ,ако бг операторите купуват не-малко дефектни бройки и под дефекти нямам предвид козметични ,а по-скоро с авни софтуерни проблеми.Тествани да кажем,че от 100 пъти 1 ще забият и айде рефърбишд уелкъм

Само като видиш 200 лева надценка от свободна продажба ....че и с договор,не мерси.Оператор в Бг -никога
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мой познат на скоро си купи Samsung Galaxy s6 edge от Vivacom/Виваком и след няма и 3 дена му се появи сравнително голяма черна точка на екрана ( изгорели пиксели ) Въпреки , че телефона беше ползван 1 ден , от Виваком отказаха да му го заменят с нов и го изпратиха на сервиз за смяна на дисплей?! Когато си получи телефона със сменен дисплей след 1 ден отново същия проблем и сега пак ще ходи на ремонт?! Всички мобилни оператори са мошенници ... не стига , че стоката им е некачествена ами слагат и едни нечувани цени , че и с договори по 2 години?? На вънка само да подпишеш договор с мобилен оператор ти дават чисто нов телефон БЕЗ ПАРИ и то не какъв да е. На мой познати в Германия им дадоха Iphone 6s+ без пари само за това , че са техни абонати?! А тук и 2000лв ще ти вземат и договор ще те накарат да подпишеш... така е
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”