Виваком 4G скорост ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Виваком 4G скорост ?

Мнениеот stefan4o » Пон 30 май 2016 12:06

Ако дадена страница ти я зарежда 10 секунди, то или скоростта на интернета се измерва в килобайти, или девелоперите на въпросната страница или линк трябва да се позамислят за оптимизирането й откъм ползуване с по-бавна връзка (по белия свят хората ползват някъде все още скорости от сорта на 5 мбит/сек фиксиран интернет).
Аз съм браузвал с лаптоп/таблет/смартфон при скорости от 20 до 150 мбит/сек и разлика не видях осезаема, може при някои по-специални приложения да е по-добре и да има значение, ама теб щом са ти ценни и секундите от живота... при теб е друго положението :gruebel Аз цепя минутата, ама явно има и хора дето цепят секундата :mhihi
Искам само да ти кажа, че при въпросния начин на пренос числата са доста относителни. Имаше тема и за другите оператори - един показва 10-12, друг 60-70... Зависи от много фактори, както вече ти казаха.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 30 май 2016 17:13

Eжедневно през фаблет влизам в определен сайт с географски карти като използвам както мобилен 3G нет така и Wi-Fi. Зареждането и опресняването на картите през мобилния нет става значително по-бавно от същото действие през Wi-Fi. Средната скорост на мобилния в сградата в която съм е около и често под 10 Mbps, а на Wi-Fi е около 30-40 Mbps. Навън мобилния ми е около 10-15 Mbps. Затова ми трябва по-бърз мобилен нет и питам за скорoстта на 4G! Че зависи от много неща тази скорост съм написал още в първия си пост, защо ми го пишеш пак :rolleyes Картите които използвам са ми необходими възможно най-бързо и затова написах че дори и секунди забавяне в опресняването им са ми важни. Днес като влезна през мобилен нет 20-30 пъти в сайта и ми се забави зареждането с по 10,20,30 секунди всеки път, можеш да сметнеш колко пропиляно време е това. Е на мен това време ми е ценно и предпочитам да го прекарам по друг начин, пък ти ако искаш си цепи минутата :mhihi
Това е реалността. Моите нужди са такива и затова съм задал конкретния въпрос. Ако знаеш каква е 4G скоростта - отговаряш, ако не знаеш - подминаваш. Ти ми обяснявай че по-високата скорост не се усещала или пък защо да не се свържа с девелопърите на въпросния сайт и да им кажа че през мобилен нет много бавно се случват нещата :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 30 май 2016 17:40

Да тръгна да ти обяснявам и развивам теории, че фирма Х, да задоволи изискванията на потребител Каспър от ФВ-форума да ползва едни постоянни 30-40 мбит/сек навсякъде и по всяко време са й нужни Х милиона лева, смятам, че няма смисъл... Не съм останал с впечатлението, че точно на теб трябва да ти се казват такива неща.
Извинявай, че ти писах в темата. Скоростта на 4G можеш и сам да си я видиш, има я в уикипедиа - теоритично максималната при идеални условия. Ако ти кажа, че в една точка на града е 30, а в друга 50 това, колко точно ще те стопли?

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 30 май 2016 17:58

Прав си, обяснения са излишни, ако исках щях да попитам. Теоретичната скорост я знам, питам за реалната на Виваком в София, а това не го пише в Wikipedia.

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Нед 19 юни 2016 19:39

Като цяло Вивакомското 4G е пуснато на доста места. По цялото Черноморие има 4G.
Ето каква е скоростта в Равда. Теста е правен малко след пускането на 4G-то там:
Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”