Проблем с батерия за топла вода
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Проблем с батерия за топла вода
Имах предвид, че не текна вода. С клещи отвих само един, защото едното ухо на дръжката се отчупи миналата година и е неудобно, иначе с малко зор ги отварям и затварям без клещи. УЖ не съм ги объркал, затварям крановете на бойлерите и пускам крановете на батерията.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Я пак направи едно контролно пускане на крановете на батерията,ама ги почуквай отстрани по малко.Долу отвори душа или батерията на мивката в банята ,за да видиш дали потича вода.
Все си мисля че някоя сфера се е пр....ла.
Няма как да имаш захранване с вода ,да няма теч ,да е затворена система и...да не потича вода.Не може да бъде -всичко е въпрос на изправност главно на арматура-спир. кранове,поплавъци и тем. подобни. Какъв е смисъла на голяма част от тях,освен да качат цената на инсталацията е друг въпрос... 
Все си мисля че някоя сфера се е пр....ла.

- betaserk
- Контакти:
Такааа, днес отидох да сменя една мека връзка на наемателите и така и така бях горе викам, чакай да видя и батерията, развих холендъра на крана който захранва батерията и какво да видя, не тече вода
от стената тръгва тетка, после нагоре е крана който спира водата от бойлера, а надолу тръгва към батерията през мека връзка и кран. Нагоре към бойлера тече, а надолу към батерията не, с една отвертка ръчках докато накрая се отпуши, беше запушено с ръжда. Пускам си аз всичко както си е и с усмивка на лице чакам да текне ама не. Напълни се батерията горе и текна през улука
пак не бива, направи ми впечатление, че въобще не теква през мивката като отвия топлата вода, или е запушена и тръбата за топлата вода която идва от батерията или поплавъка е прееб
И друг път е ставало така като се объркат крановете и като някой е оставен отворен, но този път не бяха, проверих ги 2 пъти. Предполагам щом не пуска от крановете за топлата вода значи е затлачено някъде пак с ръжда, утре ще проверя тръбата за топлата вода дали не е запушена и тя от ръжда. Страх ме е само, че ако горе се е натрупала загрята вода може да ме изгори.
Ето и една снимка...

Ето и една снимка...

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Щом има толкова ръжда,значи търси проблема по сферични кранове и меки връзки.Не ми се вярва да е поплавъка-ръждата по скоро би го блокирала в отворено положение-клапана.
- betaserk
- Контакти:
Днес се качих на една стълба да погледна какво става и едната тръба е счупена, отидох да търся майсторите и казаха, че ще дойдат да сложат тапа или да сменят тръбата.
- betaserk
- Контакти:
То се виждало и от земята, но кой да види

- betaserk
- Контакти:
Да завърша темата. Отидох при майсторите и казаха, че са заети, дадоха ми две тапи/едни метални/ и ми казаха как се слага, прибрах се, качих се на покрива/много внимателно/ махнах счупената тръба/много внимателно/ и парчетата който бяха заседнали вътре, намазах с веро и и го набих
За сега всичко е 6, само дето малко капе, но предполагам, че ще се клеяса и ще спре. Забелязах също, че леко капе от няколко други.

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа:мо дето малко капе, но предполагам, че ще се клеяса и ще спре. Забелязах също, че леко капе от няколко други.
Където е текло,пак ще тече-не съм го измислил аз.И не се надявай да "клеяса" ,за да спре.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако има кълчища да надуят ще спре да капе, обаче с тия модерните тефлони и простотии, не спира
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Ако има кълчища да надуят ще спре да капе, обаче с тия модерните тефлони и простотии, не спира
Светата истина.

- betaserk
- Контакти:
Ще го залепя с черен силикон, че доста капе. Докато капе ако го мажа със силикон ще има ли ефект?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа: Докато капе ако го мажа със силикон ще има ли ефект?
Никакъв.Трябва повърхностите да са чисти и сухи.А силикона е хубаво поне няколко часа да се остави на "сухо",за да се постигне макс. ефект.Пише си го на упътванията на всеки продукт.
- betaserk
- Контакти:
Да, отказах се докато капе, махнах тапата за да се изтече и го оставих да се изпари малко водата, утре ще се кача за да го залепя със силикон.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Виж каква е тая тапа, ако е обикновен чеп, намотай кълчища и набий или завърти, там каквото се слага с тая тапа и ще спре да капе. С тоя силикон нищо няма да свършиш, освен после да почнеш от душа да вадиш силикон примерно
- betaserk
- Контакти:
Намотах я с тефлонова лента и стана работата, но малкооо прокапваше и пак я извадих уж да намотая още и падна намотаното и купих силикона, утре мажа и вкарвам, чакам 1 ден да изсъхне и пускам.
Часта с по-малкия диаметър влиза в силиконовото уплътнение, а другото се пада във ватата.

Часта с по-малкия диаметър влиза в силиконовото уплътнение, а другото се пада във ватата.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”