Избор на надеждна съдомиялна машина

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на надеждна съдомиялна машина

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 25 ное 2025 9:59

Съдомиялните конкретно няма какво да шумят честно казано. Аз чувам единсвено , ако сложа голяма тенджера струята вода като звънти леко като мине на определено място по метала.

humanic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот humanic » Вто 25 ное 2025 10:00

Имам малък Бош и средна Тека.
Толкова са сходни като поведение и материали, че няма как.
И двете не спират да работят.

Monyo Monev
Автомобил: Passat Variant B8 SCRBMT 2018
Двигател: DFGA

Мнениеот Monyo Monev » Вто 25 ное 2025 11:45

DoH_KuXoT написа:Съдомиялните конкретно няма какво да шумят честно казано. Аз чувам единсвено , ако сложа голяма тенджера струята вода като звънти леко като мине на определено място по метала.

Не съм много съгласен. Говоря от личен опит.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 25 ное 2025 15:08

Бош вече ми идват скъпи особено пък за веднъж седмично максимум употреба. А предполагам този Бош не се асемблира в Германия?

humanic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот humanic » Вто 25 ное 2025 15:37

Едва ли.
https://www.technopolis.bg/bg/Kompaktni ... U/p/683983
Ако можеш да й намериш друго място тая ще ти върши перфектна работа за веднъж седмично.
Влиза в цената.
Малката ми е такава и не я давам за нищо на света.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 25 ное 2025 16:23

Не ми върши работа, защото няма къде да я сложа на плота или встрани, трябва ми свободностояща с размер 45 см на ширина.
Знам, че няма нищо общо едното с друго, но имам пералня на Мидеа, купувана 2011, преди 3 -4 години я оставих на вилата, ползва се всекидневно лятото, а когато беше в апартамента на ден ПОНЕ 1 път - никакви грижи, супер доволен съм, та в тази връзка мнения за това нещо:
https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnos ... S/p/653494

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Вто 25 ное 2025 17:38

В този клас до 600 се позиционира нисък към среден клас. Всичко е на късмет. Има 2-3 големи играча, които държат всички познати ни търговски марки. Вътре много вероятно е да споделят идентични части ако кораба майка е общ. Аз бих заложил на марка с най-дълга гаранция(5-7години). Всичко друго е късмет.

Вкъщи ползваме минимум веднъж дневно а уикендите до 3пъти дневно Електролукс и сме доволни. Беше купена точно около обявения бюджет. Но сега видях, че са мръднали цените баш на тази марка. Нашата е правена в Полша.

Беко имаме сушилня и кърти вече мисля 8 години. Турско производство е. Сегашните перални и сушилни масово са Румънски. Определено поне на пластмасария Турското е по-пипнато, личи си…

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 25 ное 2025 19:22

Май ключовата дума е най-голяма гаранция, сериозно се замислям за тази Мидеа, ако не е надеждна или няма положителни отзиви за нея ще взема Беко, макар, че разликата е 200 лв.

Потребителски аватар
zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V6

Мнениеот zdravkop64 » Вто 25 ное 2025 19:49

Няма смисъл да даваш пари само заради марката. Както каза един колега по- горе за кооперирането- всичко е едно и се произвежда в Китай. Аз пета година ползвам едно "кубче" Нео и съм повече от доволен. Пускаме го 2- 3 пъти седмично, има си всички екстри, включително и забавен старт, пък нека да е една от най- евтините марки. Мие си чиниите и приборите перфектно.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 25 ное 2025 20:14

Напълно съм съгласен, от робуване на марки няма смисъл (в днешно време), търся най-доброто качество за определен бюджет, както споменах по-горе може и "Пенчо" да се казва, за мен няма значение, просто от темата установявам, че Беко е долу горе добре сравнимо с другите в този бюджет, но щом пък Нео държи..........
Познати имат миксер с пасатор купуван 80-та година от западна Германия или Бош или АЕГ беше, излишно е да казвам, че още работи безотказно.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Вто 25 ное 2025 20:41

Нео е друга бира. Имахме такова няколко години. Няма никаква екстра. Няма казан от неръждавейка, а е гола пластмаса. Вратичката се счупи още първата година. Понеже има стоп бутон в нея, се наложи да се побългари и се затваряше с помощта на ластик. Няма отделение за таблетката, а се слага такава в една кошничка. Има само една перка та реденето е с чалъм иначе няма миене. Ако това е нормална съдомиална, вземи си я.

Потребителски аватар
zdravkop64

Мнениеот zdravkop64 » Вто 25 ное 2025 21:14

Имам чувството, че говориш за съдомиялна от началото на века, когато е нямало съдомиялни. И как ще си купиш машина без отделение за таблетки??? Ластици, глупости??? :eek Тук влиза принципа- очи гледали, когато си я купувал, очи плакали. Говоря от личен опит- пета година вече НЕО- то се държи перфектно. Не карам никого да си купува такава марка, просто споделям опит. Но и да се робува на марка- отдавна не сме 80- те години на миналия век, когато като видиш марката и знаеш на коя държава е производство.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Вто 25 ное 2025 21:23

Говоря за настолна машина закупена от Метро. Няма никаква електроника, а само една врътка. Програми няма. Представлява голямо пластмасово кубче. За възможностите си съвсем не беше евтина, но известно време ни вършеше работа. Друго не и се е повреждало. Продадох я с апартамента.

Потребителски аватар
zdravkop64

Мнениеот zdravkop64 » Вто 25 ное 2025 22:06

Ами ние говорим за истински съдомиялни, а не за някакви първоначални опити за такива машини. Няма как да сравняваш съвременна миялна с такава от миналото.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Вто 25 ное 2025 22:26

Аз пак казвам, Whirlpool-a които сам си пратил е супер за парите си и е с 5 години гаранция.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”