Мнение за закупуване на видеокамера :)

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за закупуване на видеокамера :)

Мнениеот Ото Кац » Чет 02 авг 2007 15:17

santo_trafficante написа:нов клип ли ще снимаш mhihi mhihi :офф

п.с. я елате пиленца при батко :P

--------------------------
Varbona написа:Следващият път ще бъда зъл, много ЗЪЛ

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 02 авг 2007 15:23

Благодаря на всички за мненията!

наистина, много се замислих за дилемата miniDV / DVD... за съжаление обаче в ценовия диапазон, който съм си определил, не открих предложения за камера, записваща на ДВД..

засега изборът ми клони към това (PANASONIC NV-GS80EPS):
Изображение
основно заради оптичния стабилизатор на картината :roll: :roll:

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Чет 02 авг 2007 16:06

Малко късно се включвам обаче искам да кажа с каква съм аз Канон DC - 10 записва на двд диск прави и снимки за 700 лева я купих януари месец доволен съм. Само няма директен интерфейс към ПЦ но не е толкова страшно, като се финализира диска може да си копваш от него каквото искаш

Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 02 авг 2007 16:21

Ото Кац написа:Благодаря на всички за мненията!

наистина, много се замислих за дилемата miniDV / DVD... за съжаление обаче в ценовия диапазон, който съм си определил, не открих предложения за камера, записваща на ДВД..

засега изборът ми клони към това (PANASONIC NV-GS80EPS):
Изображение
основно заради оптичния стабилизатор на картината :roll: :roll:

тоя стабилизатор много камери го имат.....аз дори имам една камера от 5 години,която записва на VHSC (компактните VHS) и тя си има такъв стабилизатор!!! а и не ти препоръчвам панасоник като марка за камери!!! има си утвърдени марки,не се пускай така в непознати води!!

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Чет 02 авг 2007 17:04

tskostov написа:има си утвърдени марки,не се пускай така в непознати води!!

Не че има какво конкретно да предложа на колегата съобразено с ценовият му диапазон ... (щот аз мнението си го написах по-горе но трябва повече пачка) ... но Панасоник и непознати води ???????????? ехооооооооооооо .... незнам кой набор си но панасоник произвеждат камери от 15години ... ти си праи сметката колко непознати са водите ... и не говоря само персонални камери ... говоря тежки провесионални парчета дет кат си го подпреш на голфа ти огъва капака хаххахахах :twisted: ....

ПС:... само да допълня за незнаещите ... през 1994 за първи път Панасоник представя MiniDV стандарта ... е тогава верно са били непознати води.

ПС2: :D ... още нещо се сетих ... нашата VHSC камера е Панасонк и е на 9 години ... и още си снима :) ... и то добре

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 02 авг 2007 17:39

tankishev написа:
myrshavija написа:

Качеството при MiniDV е каквото си го направиш, а при тези с ДВД е каквото са ти го направили производителите. В единия случай имаш право на избор - ти очевидно си избрал да няма разлика :)

дамммммммммм ... поредният колега "разбирач" който се хваща за една дума в изречението за да си защити аргумента .... то направо ти иде да не даваш мнение и да не помагаш на хората.... (да не забравяме, че съм написал "ако все пак купиш ... имай едно наум") ... и все пак и аз мога да танцувам танго:

1) и какво от това ... още по зле
2) и почти всички компютри ли имат същият порт ? ... щото моя няма ... сега и компютър ли трябва да си купувам, а? ... това ли ще препоръчаш на колегата, който си купува камера? И кво кат срува 15лв. кабела кът нема къде да го ръгнеш.
3) както се казва .... това си е моя работа ... и въпреки това ще кажа пак (явно "разбирачите" четат през редовете) ... не съм намерил приятел с възможност да го направи ... сигурно всички сме с много стари компове

и сега да допълня:

4) качеството да ДВД камерите е много добро при гледане на 26, 32, 40 инови ТФТ, ТФТ, плазма (да видял съм го и на трите) ... така че явно пройзводителя се е постарал да ми достави нужното качество с възможно най-малко загуба на време от моя страна.

Уцелил си точния цитат от предния ми пост - опитвам се да изтъкна, че в единия случай имаш право на избор, а в другия(директно на ДВД) - нямаш. Никъде не съм писал, че качеството при камерите пишещи на ДВД е лошо. Далеч съм от мисълта, че производителите на такива камери няма да изберат оптималните настройки за компресия, за да може изходният материал да е с максимално възможно качество. Но се избира алгоритъм, който компресира по-бързо от записването на видеото и такъв, който да събере определено време видео на определено място на ДВД подложката. Което става с компромиси. Когато компресираш сам ИМАШ ПРАВО НА ИЗБОР колко и как да компресираш. Хабиш време, необходимо е място на харда, но става както ти харесва. При второто-третото записване нямаш никакви проблеми. Не е за хора, които хабер си нямат от компютри. А при ДВД диска нямаш нужда от компютър даже. Просто исках да изтъкна, че освен предимството на ужасно лесната употреба, този вид камери имат и недостатъци. Някои модели са капризни към подложките(аз не съм попадал на такава, но такива отзиви има в мрежата).
Сега за "разбирачите" и четенето през редовете: прочети, ако обичаш, още веднъж какво съм написал за FireWire порта! Аз също нямах и цитирам цената от преди 2г - сега вероятно е по-ниска. Компютърът ми не е нов и от горе долу 2 години свалям видео от аналогова камера и цифрова(MiniDV и такава пишеща директно на ДВД) - в началото е трудно, но дисковете, които съм направил на дъщеря си и племенницата са мноооого далеч от каквото и да е правено директно на ДВД. Снимал съм доста с JVC и SONY - много съм доволен и от двете камери, но вероятно от модел до модел има доста разлики, а и двете вече не са нови, затова няма да ги препоръчвам.
Поздрави!

Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 02 авг 2007 17:42

tankishev написа:
tskostov написа:има си утвърдени марки,не се пускай така в непознати води!!

Не че има какво конкретно да предложа на колегата съобразено с ценовият му диапазон ... (щот аз мнението си го написах по-горе но трябва повече пачка) ... но Панасоник и непознати води ???????????? ехооооооооооооо .... незнам кой набор си но панасоник произвеждат камери от 15години ... ти си праи сметката колко непознати са водите ... и не говоря само персонални камери ... говоря тежки провесионални парчета дет кат си го подпреш на голфа ти огъва капака хаххахахах :twisted: ....

ПС:... само да допълня за незнаещите ... през 1994 за първи път Панасоник представя MiniDV стандарта ... е тогава верно са били непознати води.

ПС2: :D ... още нещо се сетих ... нашата VHSC камера е Панасонк и е на 9 години ... и още си снима :) ... и то добре

:предавам се нищо лично колега.....лично мнение.....но наистина има много по добри марки от панасоник!!!

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 02 авг 2007 18:36

tskostov написа:
Ото Кац написа:...основно заради оптичния стабилизатор на картината :roll: :roll:

тоя стабилизатор много камери го имат.....аз дори имам една камера от 5 години,която записва на VHSC

всъщност някъде прочетох, че оптичния стабилизатор на картината е по-нов като концепция и технология от цифровия стабилизатор на картината... където основна роля има ССД матрицата..
също и че Панасоник основно предлагат камери с оптичен стабилизатор, който се смята, че е по-добър като технология.....

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за закупуване на видеокамера :)

Мнениеот kikogsxr » Съб 05 яну 2013 19:51

Колеги да повдигна тмата - търся камера до 700 лв. (читава)

Благодаря предварително

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”