Проблем с GSMa

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Вто 02 окт 2007 19:36

R@do написа:аз досега сърфирах през ГПРС, ама мнението на Костов май е резонно.Други на това мнение?

колега виж ...сичко си зависи от телефона от къде е купен и от къде е внесен!!! моя първо е стар модел...до колкото съм запознат и твоя не е първа младост.... имат си кусури..... но моя е внесен от испания и в един сервиз ми казаха че в софтуера на телефона е зададен определен номер, през който се свързва в интернет... ако телефона е разкодиран в БГ ,тоя проблем може да е оправен,но ако е както си е внесен (моя си беше така) трябва да имаш предвид това което споменах по-нагоре :) лично мое мнение да махаш GPRS-а .... то си се знае че смартфоните са яките машинки,но по-старичките си имат проблеми :) а дори и по-новичките :) поинтересувай се за други мнения :)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 02 окт 2007 19:42

моя е на 3 г. и досега не съм имал ядове, купен е от Мтел

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Вто 02 окт 2007 19:46

R@do написа:моя е на 3 г. и досега не съм имал ядове, купен е от Мтел

как изобщо можеш да си помислиш за ядове при такъв телефон..... повечето проблеми на такива телефони са си фабрични недостатъци, които нямат оправяне :) но това си е като всеки продукт... всеки следващ е по добър от предишния (поне в повечето случаи) айде и дано имаш успех с решението което ще вземеш :)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 02 окт 2007 20:14

:bowdown :bowdown :bowdown L&R :bowdown :bowdown :bowdown голяма работа си.Публично благодаря :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 03 окт 2007 8:54

и аз имам проблем от снощи....
значи не чувам какво ми говорят
нито на телефона нито на спикъра
а звънене смс-и си ги чувам....
пробвах да върна оригиналните настройки непомага
интересното е че на *88 понякога чувам 1-2 секунди

нокия 6680
(Викторе хелп)

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 03 окт 2007 9:00

DragoGT написа:и аз имам проблем от снощи....
значи не чувам какво ми говорят
нито на телефона нито на спикъра
а звънене смс-и си ги чувам....
пробвах да върна оригиналните настройки непомага
интересното е че на *88 понякога чувам 1-2 секунди

нокия 6680
(Викторе хелп)

Скуба ли имаш предвид mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 03 окт 2007 9:15

не знам ама като го написах това и телефона се оправи (А го бях вързал с компа)

аз ви казвам тия машини всичко знаят и ти нямаш сърцееееее ама имат душа и един ден ще гледаме матрицата от първи ред 3D

п.п. ха наздраве

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 03 окт 2007 17:57

оказа се проблем в нашата клетка
никой в района не можеше да чува какво му говорят но от другата страна го чуваха

Потребителски аватар
Evtoo
Автомобил: Passat B7
Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
Контакти:

Re: Проблем с GSMa

Мнениеот Evtoo » Сря 03 окт 2007 21:04

tskostov написа:
R@do написа:Здравейте. От три дни телефонът ми нещо се побърка-през известно време сам се опитва да получава данни през GPRS.
От LOG-a на разговорите видях, че малко преди да изпрати първия,е получен SMS от номер 0664681010 , празен-или поне така изглежда.
Tелефонът е смарт, НОКИА 6600. В момента съм му изтрил настойките за ММС

колега....обади се на оператор,от там ще ти дадат един код ,който да въведеш.... от тия със звездите и диезите... с него ще деактивиреш функцията GPRS (аз имах същия проблем-само че със смарт Моторола мпх200 и в един момент разбрах че от данните които са зададени на телефона фабрично, моя телефон си набираше някъв номер в испания ,за да влезе в интернет и ме набута с ебати кинтите за международни разговори!!! ) . след като деактивираш GPRS на практика няма да имаш нет на телефона,ако не си направиш настройките за интернет през CSD....в сайта на мтел ги има настройките за повечето телефони... интернета е малко по бавен от този през GPRS , но за сметка на това е мнооого евтин и в краен случай ако използваш интернета на телефона -върши работа!!! така че за да не страдаш обади се на оператор и си махни гадния GPRS ;)

Колега малко не си наясно с GPRS и CSD и някой те е излъгал относно качеството и цената. Единия начин няма общо с другия, защото интернета през GPRS се тарифира на KB download, а през CSD на минута престой в мрежата. GPRS е по изгоден вариант и ако се обадиш на оператор ща ти кажат същото :wink:

Потребителски аватар
Evtoo
Автомобил: Passat B7
Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Сря 03 окт 2007 21:07

DragoGT написа:оказа се проблем в нашата клетка
никой в района не можеше да чува какво му говорят но от другата страна го чуваха

Незнам в коя клетка си, но днес около обяд имаше проблем с базовата станция около Пирогов и там сащо имаха проблем :gruebel

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 04 окт 2007 9:02

Evtoo написа:
DragoGT написа:оказа се проблем в нашата клетка

Незнам в коя клетка си, но днес около обяд имаше проблем с базовата станция около Пирогов и там сащо имаха проблем :gruebel

там там

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 04 окт 2007 10:35

Evtoo написа:
tskostov написа:
R@do написа:Здравейте. От три дни телефонът ми нещо се побърка-през известно време сам се опитва да получава данни през GPRS.
От LOG-a на разговорите видях, че малко преди да изпрати първия,е получен SMS от номер 0664681010 , празен-или поне така изглежда.
Tелефонът е смарт, НОКИА 6600. В момента съм му изтрил настойките за ММС

колега....обади се на оператор,от там ще ти дадат един код ,който да въведеш.... от тия със звездите и диезите... с него ще деактивиреш функцията GPRS (аз имах същия проблем-само че със смарт Моторола мпх200 и в един момент разбрах че от данните които са зададени на телефона фабрично, моя телефон си набираше някъв номер в испания ,за да влезе в интернет и ме набута с ебати кинтите за международни разговори!!! ) . след като деактивираш GPRS на практика няма да имаш нет на телефона,ако не си направиш настройките за интернет през CSD....в сайта на мтел ги има настройките за повечето телефони... интернета е малко по бавен от този през GPRS , но за сметка на това е мнооого евтин и в краен случай ако използваш интернета на телефона -върши работа!!! така че за да не страдаш обади се на оператор и си махни гадния GPRS ;)

Колега малко не си наясно с GPRS и CSD и някой те е излъгал относно качеството и цената. Единия начин няма общо с другия, защото интернета през GPRS се тарифира на KB download, а през CSD на минута престой в мрежата. GPRS е по изгоден вариант и ако се обадиш на оператор ща ти кажат същото :wink:

колега....ти май не си наясно изобщо с интернета като цяло ,не само с мобилния интернет.... GPRS ако сичко му е наред ,в бг може да по евтин (за качество няма да ти говоря,щот от личен опит знам разликата в качеството на двата вида нет), но виш сега като казваш "тарифира се в свалени КБ" .... при всяко отваряне на даден сайт се сваля информация от интернет....а не е само като цъкнеш на download.... така докато си в интернет през GPRS ,постоянно генерираш трафик.... както и да го погледнеш (незнам какво са тарифите на GPRS услугата в момента) CSD излиза доста доста по евтин...... а за скоростта ....давам ти точен пример - когато излезе тая оферта с телевизийте на мтел - като се опитах да се абонирам за услугата, ми казаха че интернета ми е през CSD , от което следва че просто връзката е много бавна и няма да може да се зареждат телевизийте и другите функции на Водафон live .... а за услугата се изисква 3G и GPRS

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Чет 04 окт 2007 10:43

tskostov написа:

колега....ти май не си наясно изобщо с интернета като цяло ,не само с мобилния интернет.... GPRS ако сичко му е наред ,в бг може да по евтин (за качество няма да ти говоря,щот от личен опит знам разликата в качеството на двата вида нет), но виш сега като казваш "тарифира се в свалени КБ" .... при всяко отваряне на даден сайт се сваля информация от интернет....а не е само като цъкнеш на download.... така докато си в интернет през GPRS ,постоянно генерираш трафик.... както и да го погледнеш (незнам какво са тарифите на GPRS услугата в момента) CSD излиза доста доста по евтин...... а за скоростта ....давам ти точен пример - когато излезе тая оферта с телевизийте на мтел - като се опитах да се абонирам за услугата, ми казаха че интернета ми е през CSD , от което следва че просто връзката е много бавна и няма да може да се зареждат телевизийте и другите функции на Водафон live .... а за услугата се изисква 3G и GPRS

ама и ти не си съвсем прав. веднъж заредена, страницата не генерира никакъв трафик (освен ако не се рефрешва периодично, но това е друга бира). представи си, отваряш си някой информационен сайт, зачиташ някакво интервю или новина. е кое ще ти излезе по-евтино? пусни си с операта на телефона някой сайт да видиш колко трафик ти генерира да се зареди focus-news.net примерно, горе-долу 20-25 кб. преди с CSD-то батка ми се отчакваше чакането...

мен не ми дреме вече - с ВиФи-то ми е без пари mhihi

PS. не съм сигурен на 100%, но ми се струва че колегата нямаше предвид буквално "download", а генериран трафик ;)

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 04 окт 2007 11:15

Боб.Баев написа:
tskostov написа:

ама и ти не си съвсем прав. веднъж заредена, страницата не генерира никакъв трафик (освен ако не се рефрешва периодично, но това е друга бира). представи си, отваряш си някой информационен сайт, зачиташ някакво интервю или новина. е кое ще ти излезе по-евтино? пусни си с операта на телефона някой сайт да видиш колко трафик ти генерира да се зареди focus-news.net примерно, горе-долу 20-25 кб. преди с CSD-то батка ми се отчакваше чакането...

мен не ми дреме вече - с ВиФи-то ми е без пари mhihi

PS. не съм сигурен на 100%, но ми се струва че колегата нямаше предвид буквално "download", а генериран трафик ;)

да колега така е .... но колко души се зачитат в новини от телефона ??? знам че като се зареди не се генерира трафик!! а и другото което каза че с CSD-то ти се е отчакало..... и аз това имах предвид...просто е голямо чакане !!! и аз лично може би ще предпочета GPRS-а ,ако телефона ми си бачкаше с нормални бг настройки :) и така .... заключение.... всички сме прави и всички разбираме ;)

п.п. колегата каза KB Download :)

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Чет 04 окт 2007 11:23

е аз се зачитам в новини и в какво ли още не като седна сам да пия кафенце некъде... некак си по-удобно ми е от вестник...
то каквото и да си говорим, цените за мобилен интернет на мижавите ни оператори са все още космически... на глобул в момента промоционално цената на 1 мегабайт е наполовина: 2.50лв.
само за сравнение - в Англия цената е към 3 паунда... но за 1 гигабайт... да не говорим, че има unlimited data планове...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”