tskostov написа:
колега....ти май не си наясно изобщо с интернета като цяло ,не само с мобилния интернет.... GPRS ако сичко му е наред ,в бг може да по евтин (за качество няма да ти говоря,щот от личен опит знам разликата в качеството на двата вида нет), но виш сега като казваш "тарифира се в свалени КБ" .... при всяко отваряне на даден сайт се сваля информация от интернет....а не е само като цъкнеш на download.... така докато си в интернет през GPRS ,постоянно генерираш трафик.... както и да го погледнеш (незнам какво са тарифите на GPRS услугата в момента) CSD излиза доста доста по евтин...... а за скоростта ....давам ти точен пример - когато излезе тая оферта с телевизийте на мтел - като се опитах да се абонирам за услугата, ми казаха че интернета ми е през CSD , от което следва че просто връзката е много бавна и няма да може да се зареждат телевизийте и другите функции на Водафон live .... а за услугата се изисква 3G и GPRS
ама и ти не си съвсем прав. веднъж заредена, страницата не генерира никакъв трафик (освен ако не се рефрешва периодично, но това е друга бира). представи си, отваряш си някой информационен сайт, зачиташ някакво интервю или новина. е кое ще ти излезе по-евтино? пусни си с операта на телефона някой сайт да видиш колко трафик ти генерира да се зареди focus-news.net примерно, горе-долу 20-25 кб. преди с CSD-то батка ми се отчакваше чакането...
мен не ми дреме вече - с ВиФи-то ми е без пари
PS. не съм сигурен на 100%, но ми се струва че колегата нямаше предвид буквално "download", а генериран трафик