Каква антивирусна на Win2000 Server

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 08 юли 2005 22:58

mucho написа:ами за фиревалл вече нещата кат че ли са по на кантар, там поне според мен има бая поечко варианти - аз лично ползвам Sygate, кат за мойте нужди ми е напълно достатъчен

Пробвах го Sygate-a но нещо не става при мене - изчезва ми нета със него. Явно не съм го конфигурирал като хората, но интересното е че даже и да го изключа /Sygate-a/ пак няма нет, чак като го ънинсталнах пак се появи нета.???

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пет 08 юли 2005 23:23

ми сигур не си го конфигнал как требе ;) при все, че той пък ней чак толкоз сложен за настройка, поне според мен

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Пет 08 юли 2005 23:26

Огледай се за Панда - от досега който съм имал с нея ми допадна.
Друг вариант е да спреш нета, махнеш флопито и ЦД-то от биоса, забраниш ЛПТ, КОМ и УСБ портовете (да не забравим и вградения звук) + инсталация на кайовас и само служебни програми. И един мейл сървър антивирус + спам на уин-а. Мойте 60 хубостници така ме бяха ядосали 1 път, че замалко им се размина :wink: :lol: .

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Съб 09 юли 2005 2:02

По въпорса за firewall искам само да добавя, че по моите наблюдения явно не всички подържат LAN/WLAN мрежа. Тоест при мен поне след инсталирането на някаква firewall програма нямах достъп до другите компютри.... Единствено Norton Internet Secutiry отваряше нужните портове и услуги за да може да работи share-инга на мрежата, но мен не ме устройва да му имам доверие. За това си взех рутер с вграден firewall и изтрих всички видове персонални firewall-ли от комповете и не съм имал проблем вече няколко месеца насам.

Ползвам ХР про. ако това има значение за някого.

Успех!

btw мислил ли си по варианта да елеминираш цялото PC което си сложил за рутер и на негово място не сложиш просто един Linksys или D-Link с WAN интерфейс, или е по-сложно от колкото си го представям!?

PULSAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PULSAR » Съб 09 юли 2005 22:35

Mucho е прав - Нортън съкс отвсякъде, а sygate е доста читав firewall, аз също съм с него

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 09 юли 2005 22:45

До сега за fire wall-a най-прав излиза wizi а по-точно
явно не всички подържат LAN/WLAN мрежа. Тоест при мен поне след инсталирането на някаква firewall програма нямах достъп до другите компютри...

така се получава при слагането на софтуерен файъруол изчезва шеринга и връзката с другите компове от мрежата. Или е въпрос на конфигурация или нещо са бъгави програмките или не са за тази цел направени. Със zone alarm бях го конфигурирал добре и всичко беше ОК до момента в който сложих някаква игричка която се скапваше заради zone alarm-a.
Wizi идеята е следната - нета ми идва по кабелен модем, и трябва да се шарне на 2 компа. Към ЕВРОКОМ кабел съм. Как мислиш дали ще стане с хардуерен рутер, а и какви пари е такава машинка горе долу.

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Съб 09 юли 2005 22:54

ами и аз доскоро бях към евроком, и също шервах нетя на втора макина и имах сайгейт дори на двата цунцунтера, и немаше ама никви проблеми просто е въпрос на конфигурация на огнения зид ;) ...

... инак и аз съм пробал след модема да хакна рутер ама нещо тъй и не можах да го подкарам, което разбира са нищо не значи ;)

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 09 юли 2005 23:11

mucho написа:... инак и аз съм пробал след модема да хакна рутер ама нещо тъй и не можах да го подкарам, което разбира са нищо не значи ;)

така явно няма да стане защото доколкото разбрах от ЕВРОКОМ заключват модема с MAC адреса на мрежовата карта и без тая мрежова карта ... нъц нет. Пробвах на друго ПС с друга лан карта и нищо. Остава варианта с софтуерния рутер :wink: :wink:
Какво ще кажете за McAfee Personal Firewall v6.1 има ли смисъл да го пробвам.

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Съб 09 юли 2005 23:15

аз съм с рутер на Netgear, да знаеш голяма мъка е да го накараш да се логва към PPPOE и VPN. иначе е много удобно, веднъж след като го настроиш.
незнам как стои при теб въпроса с логването/ако изобщо има такова/.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 09 юли 2005 23:33

HF написа:незнам как стои при теб въпроса с логването/ако изобщо има такова/.

няма такова

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Съб 09 юли 2005 23:48

niksi написа:няма такова

в такъв случай си земаш Netgear и забравяш че си имал проблеми. в настройките на рутъра сам си избираш МАС адрес, т.е. даваш тоя на лан картата, която знае ISP-то. освен това си има и огнена стена :wink:

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Нед 10 юли 2005 0:48

Един рутер те оправя чудесно, точно както е казал колегата HF! Погледни какво се предлага и от D-Link и Linksys. Според мен това са фирмите, редом с Netgear.

PPPoE едва ли ще ти трябва, то е за ADSL и DSL връзки до колкото съм запознат. Аз за малко да накарам купчина желязо да хвърчи от 4ти етаж докато настроя скапан DSL да работи с един D-Link WLAN рутер. В крайна сметка нещата се оказаха мега елементарни. Просто е трябвало да знам кое и как да настроя, а това са 4-5 неща всичко на всичко. Ще се радвам ако мога да ти бъда от полза вместо да си тровиш нервите излишно!

Щом нямаш PPPoE или подобна щуротия за ауторизация при провайдера предполагам и обикновен рутер да ти свърши работа. Аз бих ти препоръчал да си вземеш все пак рутер с WAN (Wide Acces Network = Internet) интерфейс, освен ако масово не идват с такъв по default.

Щом Евроком те разпознава само по МАК адрес просто им даваш МАК адреса на рутера и жми градо! (после на комповете оказваш IP-то на рутера като gateway, раздаваш статични IP-та и това е всичко). Не съм на ясно как става клонирането на МАК адреса на рутера, ако HF знае може да ти обясни подробности. Но мен ако питаш ако ще си решиш проблема само с едно телефонно обаждане до Евроком за да им продиктуваш новият ти МАК адрес - по-добре направи така и не се тормози излишно.

Успех! :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 10 юли 2005 2:01

повечето такива рутери имат уизърд през който се конфигурират и директно си има опция, когато за сефте го закачиш към компа който до този момент е получавал интернета, "clone from PC" или нещо подобно и той директно си смъква МАК-а на ЛАН картата ти.

Другото интересно нещо за ADSL-а на БТК е, че модемите им дефакто са рутери и раздават по DHCP IP-та на вътрешните компове без грижа. Кофтито в случая е, че те ти конфигурират модема, а ти неможе да пипаш в него и в някакъв слънчев момент може да решат, че не е добре да имаш повече от 1 комп на нет-а или да започнат да искат допълнително кинти за следващ комп.

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Нед 10 юли 2005 8:46

хм тва дет го казваш никси ми се чини, че ней баш така, аз лично съм включвал модема на сумати пцта с различни ланки и никъв проблем, са друг е въпеоса, че когат го инсталваха им казах, че ше го ползвам през усб и може би при мен тва "заключване" не е било напраено ...

... но като цяло мисуа, че те не праат тва, а по скоро следното те използват мак адреса на МОДЕМА като начин на автентикация на теб самия, и по този начин немаш логин и пас а директно си включен към тяхната мрежа...

... отделно, че почти секи рутер има клониране на мак адрес, но в твоя случай не мисуа, че ше е необходимо щот рутера се включва след модема, демек модема си остава първото устройство, но пак казвам, че проблема според мен тука е друг, отделно, че имаш ограничения в броя на сесиите (което не е чак такъв прублем) има и неква допълнителна защита, я магерен ТТЛ, я нещо другу ... при тва таз защита ми се чини, че е отскоро

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Чет 14 юли 2005 23:44

vasstop написа:AVG free
http://www.grisoft.com/

къде точно е фрее доунлоад-а....

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”