DJ апаратура

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 10 май 2008 18:04

groznika написа:Behringer EURORACK MX602A

Изображение

Ориентировъчната му цена с ДДС е 185 лв (нов) ;)

Лично аз в работата ползвам 7-8 различни смесителя на беринджер и не мога да се оплача :) Разбира се не е ямаха, но за моите скромни цели са повече от идеални ;)

това НЕ е DJ mixer!
Това ще ти върши работа на концерт с 4 микрофона, но не и за DJ изпълнения.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 10 май 2008 18:05

някой да е казал че е?
Това е DJ миксер и за подобна непрофесионална работа е 100% излишен!
Изображение

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 10 май 2008 18:19

groznika написа:някой да е казал че е?
Това е DJ миксер и за подобна непрофесионална работа е 100% излишен!
Изображение

Това наистина е излишно, защото НЕ е само миксер.
ето ТОВА:
http://www.behringer.com/VMX200/index.cfm?lang=ENG
е DJ миксер.
Това, което си посочил ти чете mp3-ки. Защо му е на един миксер да чете mp3-ки? В колата ли ще си го сложиш?
Това като ония изгъзици дето имат слотове за ipod...

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Съб 10 май 2008 21:51

за това и културата и ди-джеите в българия са на ниво 0,никои ама никои не си развързва кесията за професионална техника и си върти мп3 на лаптопа и мисли че е ди-джей-нищо подобно драги мои!съберете парички и преминете горния етаж!ще усетите удоволствието от микса и 4удеста които могт да се вършат!

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 10 май 2008 21:57

iGolf написа:за това и културата и ди-джеите в българия са на ниво 0,никои ама никои не си развързва кесията за професионална техника и си върти мп3 на лаптопа и мисли че е ди-джей-нищо подобно драги мои!съберете парички и преминете горния етаж!ще усетите удоволствието от микса и 4удеста които могт да се вършат!

Мммм... колега, ще ме прощаваш ама тея дето ги обаждаш са меко казано несериозни приказки ;)
Все едно да ми твърдиш, че оня с BMW 7-ма серия е по-голям шофер от другия с голф 2 87-ма :)
Не апаратурата прави DJ-я повярвай ми ;) Имам удоволствието да работя с хора които от преди 30 години са в бранша и смея да твърдя, че ще ти спретнат парти с един дек и един микрофон и то такова каквото ти с цял тир техника няма да направиш ;)

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 11 май 2008 6:58

iGolf написа:за това и културата и ди-джеите в българия са на ниво 0,никои ама никои не си развързва кесията за професионална техника и си върти мп3 на лаптопа и мисли че е ди-джей-нищо подобно драги мои!съберете парички и преминете горния етаж!ще усетите удоволствието от микса и 4удеста които могт да се вършат!

Говориш ПЪЛНИ глупости.
До сега на парти не съм видял някой да пуска на лаптоп.
Вкъщи да тренираш може, но ако искаш да зарадваш тълпата това не е начина и всеки го знае.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 11 май 2008 7:53

ISRalien написа:
tresto написа:За около 1500-2000лв. може да получиш доста добър звук,взимаш доказани (качествени) компоненти ,даваш си поръчка да ти направят тонколони (има един майстор в Долни Лозен) 15-ски кутий около 250-300 лева ,говорители (басове,драйвери,филтри,хорни) около 800лв,стъпало 1000W около 700лв,един миксер Beringer по евтин модел 250лв,кабели 50 лв,1-2 players,или Laptop-че, и те това е,може и по участия да ходиш,да поизбиеш апаратурката. :heeeavy metal

Е ти го хвърли в музиката.
Миксер + 2 грамофона мога да си намеря и за $300-400, но от чужбинско, значи още $100 максимум за доставка.
Behringer-ите тръгват от $70 (vmx-100, който е скапан, щото няма среди), като за около $100 е 3 канален (мисля) със 3-те честоти, че даже и bpm counter.
Като цяло НЕ бих си взел техника от България, щото цените са невероятни.
http://www.ebay.com
http://www.ebay.co.uk
ако поназнайваш италиански/немски виж и техните версии, че са по-наблизо.

тоя BPM counter на Behringer е меко казано за красота,за разлига от Pioneer-a които като ги закачи двете парчета можеш да ги слееш без ядове
е тва е разликата....
но сте прави,трябва си техника и тогава живота ти е по лесен защото имаш много повече вузможности, е тогава идва майсторлъка да можеш да ги използваш тея възможности

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Нед 11 май 2008 8:34

Ааааа не не... Няма да пиша повече по темата! Очевидно е, че повечето от вас винаги са били само от страната на публиката, а това което обяснявам отива от пусто в празно. :)

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Нед 11 май 2008 9:04

аз ще ви кажа още че,80% от ди-джеичетата ако им дам двата грамофона
или 2 cdj 1000 няма да знаят от къде да започнат,и за това пак ще твърдя че ако ще харчиш пари за техника дай още малко и си купи качествена ,да си разбереш от работата,и моля не ме забавлявайте с тези
Behringer,Numark,и други аматиорски марки,сами правите разлика между хубавите и не толкова хубавите автмобили!

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Нед 11 май 2008 9:22

iGolf написа:аз ще ви кажа още че,80% от ди-джеичетата ако им дам двата грамофона
или 2 cdj 1000 няма да знаят от къде да започнат,и за това пак ще твърдя че ако ще харчиш пари за техника дай още малко и си купи качествена ,да си разбереш от работата,и моля не ме забавлявайте с тези
Behringer,Numark,и други аматиорски марки,сами правите разлика между хубавите и не толкова хубавите автмобили!

А бе човек ти чуваш ли се въобще? Чете ли темата от начало?
За какво му е на колегата техника 10-15-20 хиляди която няма да може да избие в случай, че я пуска на работа чат-пат и то далеч непрофесионално? Видя ли въобще момчето от какво се интересува?

Разбрахме, че си спец по въпросите. Разбрахме, че знаеш марките и си хванал господ за шлифера... Хайде сега вместо да ни наливаш лимонада в ушите да се върнеш към началото на темата и да предложиш нещо адекватно вместо да ми се изживяваш като Свен Вет ;)

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 11 май 2008 10:27

iGolf написа:аз ще ви кажа още че,80% от ди-джеичетата ако им дам двата грамофона

Ти си бая рогат тип.
Нека ти обясня с примера, който ти си дал (за колите):
Представи си за момент следната ситуация:
Аз съм с колата от гаража ми - голф3 '93
До мен е руса кака в баварец '08 автоматик и всички възможни екстри

Разменяме си колите
искаш да ми кажеш, че тя ще кара по-добре от мен, а аз ще гледам и ще се чудя кое копче да натисна за да тръгне колата ли?
По-скоро обратното.

Това, че ти си свикнал шефовете на дискотеката, в която работиш, да купуват техника за 5-цифрени суми, а ти да използваш 10% от капацитета й НЕ означава, че знаеш как да постигнеш същия ефект с чифт CDJ-100s и behringer vmx-200, по-скоро обратното, ще се изложиш като циганин на парти.

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Нед 11 май 2008 10:52

ISRalien написа:

Ти си бая рогат тип.
Нека ти обясня с примера, който ти си дал (за колите):
Представи си за момент следната ситуация:
Аз съм с колата от гаража ми - голф3 '93
До мен е руса кака в баварец '08 автоматик и всички възможни екстри

Разменяме си колите
искаш да ми кажеш, че тя ще кара по-добре от мен, а аз ще гледам и ще се чудя кое копче да натисна за да тръгне колата ли?
По-скоро обратното.

Това, че ти си свикнал шефовете на дискотеката, в която работиш, да купуват техника за 5-цифрени суми, а ти да използваш 10% от капацитета й НЕ означава, че знаеш как да постигнеш същия ефект с чифт CDJ-100s и behringer vmx-200, по-скоро обратното, ще се изложиш като циганин на парти.

:wink:

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Нед 11 май 2008 13:53

отиваш в динакорд,имат магазин някаде в софия,зимаш си едно пултче Behringer Pro Mixer DJX700 =500 лв + 2 тонколони с вградени усилватели и кросоувъри Behringer - B 300 =2000лв и си готов.

п.п. продавам 2 грамофона: Technics 1200 mk2 и Technics 1210 mk2 + Final scratch Stanton.общо 1500 лв.

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Нед 11 май 2008 15:16

Все пак мерси за оказаното съдействие. Утре или във вторник ще ходя до Про-техника в Дружбенския им склад, с един приятел пък ще видим за 2,5-3к, какво може да се вземе за начало :roll:

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Нед 11 май 2008 18:18

rainheart написа:Все пак мерси за оказаното съдействие. Утре или във вторник ще ходя до Про-техника в Дружбенския им склад, с един приятел пък ще видим за 2,5-3к, какво може да се вземе за начало :roll:

разгледай продуктите на Denon, например DN-S1000. Доста добър плеар и като за начало е повече от идеален.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”