Blizoo tv

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
martinpetroff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Blizoo tv

Мнениеот martinpetroff » Съб 22 яну 2011 22:19

Инъче - в София нашите са уникални. Ако Аз не работех в фирмата, и имам проблем - направо ще се отчаям докато се свържа с някой който да ми реши проблема. И за тези агенти дето досаждат - прави сте. И факта че неможеш да си прекратиш договора също дразни..... много са нещата..... Пак да кажа - аз съм техник и говоря за техническите решения в Русе.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 23 яну 2011 15:14

martinpetroff написа:Така, май някой нещо не ме разбра. enigma79 в хасково сте на ЛАН а в Русе на CMTS. Проблемите които ги имаш ти, тук в Русе ги имат хората които са на другите интернет доставчици на ЛаН. И не си мисли че съм ФЕН на фирмата в която работя, много неща не ми харесват - аз говорих за технологията за интернет доставка. Айде сега аз да ти кажа да проблемите на абонатите ни в Русе. Проблем с ДТВ - бабата чисти зад ТВ и вади скарта или махаш коаксиала от бокса и го ръгаш в ТВ-то. А за интернет проблеми - ими някой си е забранил ЛАН картата или си е изкл. каб. модем. Това са проблемите в Русе. Пак казвам няма ЛАН няма МАН - Doscic 2.0, CMTS 10k, Оптика на 8 - 10 жилищни блока. Това е.

Брех майка кви термини и съкращения извади за кабелен модем и пренос на данни по коакс :applause:
Аз лично не бих се хвалил с тая технология, ама ти си знаеш :063:
Само да ти кажа, по мои скромни наблюдения, преносната мрежа най-рядко е проблем. Най-често е човешкия фактор :wink:
Пример ти давам спнет - оптика до апартамента ти. Ма колко пъти съм им звънял бесен, а не им бях клиент, само като бях на гости :063:
Тия проблеми, които ги казваш, определено не са всичките в Русе, еле па във фирма като бЛИЗу.

П.П. Не е DOSCIC, a DOCSIS :063:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 23 яну 2011 16:00

Моите наблюдения пък като техник поддръжка показват, че около 70-80% от авариите са по вина на абоната или са вътре от неговата инсталация 8) Ако на мен не ми повярваш, не зная на кого друг mhihi Говорим средно и по принцип. Не че не е имало случаи да се занимаваме по 2-3 часа с авария по дадено подземно трасе, но на фона на останалите такава авария излиза може би в една от 20 заявки mhihi

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 23 яну 2011 16:10

stefan4o написа:Моите наблюдения пък като техник поддръжка показват, че около 70-80% от авариите са по вина на абоната или са вътре от неговата инсталация 8) Ако на мен не ми повярваш, не зная на кого друг mhihi Говорим средно и по принцип. Не че не е имало случаи да се занимаваме по 2-3 часа с авария по дадено подземно трасе, но на фона на останалите такава авария излиза може би в една от 20 заявки mhihi

Значи ето при мен къде беше проблема и това се разбра от вътрешен човек,с една дума се познаваше с мой приятел :wink: Единия проблем е бил в централната кутия,която обслужа едната част от градът.При висока температура и други аномалии познай какво се получавало,пари нямало за смяна и тем подобни.Другия проблем се реши почти като се отказахме,стълба към който сме свързани,в кутията имало проблем,ама нали са умници и тоз проблем не се видя 7месеца че и от повече.Имало и други проблеми,които просто не ме интересувах,защото им прекратих договора.Отделно на колегата от Русе,колега и сега съм на ЛАН,ама както се вижда имам си нет постоянно,от както съм им ми е спирал нета 2-3 пъти и то за 30м-1ч час,разликата с близу ееее.Отделно връзката е толкова,колкото си плащам 20мб/с,или по често е 18мб/с,а не както при близу 1мб/с,че даже и 0,95мб/с :063: С една дума смешна работа,отделно сийдвам доста често,ама с близу нещо не ставаше,сега с нови,не само че става,ами и онлайн тв си гледам на спокойствие :012:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 23 яну 2011 16:21

enigma79 написа:Значи ето при мен къде беше проблема и това се разбра от вътрешен човек,с една дума се познаваше с мой приятел :wink: Единия проблем е бил в централната кутия,която обслужа едната част от градът.При висока температура и други аномалии познай какво се получавало,пари нямало за смяна и тем подобни.Другия проблем се реши почти като се отказахме,стълба към който сме свързани,в кутията имало проблем,ама нали са умници и тоз проблем не се видя 7месеца че и от повече.Имало и други проблеми,които просто не ме интересувах,защото им прекратих договора.Отделно на колегата от Русе,колега и сега съм на ЛАН,ама както се вижда имам си нет постоянно,от както съм им ми е спирал нета 2-3 пъти и то за 30м-1ч час,разликата с близу ееее.Отделно връзката е толкова,колкото си плащам 20мб/с,или по често е 18мб/с,а не както при близу 1мб/с,че даже и 0,95мб/с :063: С една дума смешна работа,отделно сийдвам доста често,ама с близу нещо не ставаше,сега с нови,не само че става,ами и онлайн тв си гледам на спокойствие :012:

Аз и преди ти го казах. Просто не си случил на техници. За да теглиш с 1мбит/сек определено по трасето е имало загуби на пакети, само че те или не са го видели, или са го видели, ама ги е домързяло да ги търсят откъде са. Просто и ясно с две думи ти го казвам, понеже ми се е случвало да ходя СЛЕД подобни колеги с такъв начин на работа mhihi Понякога, когато работата стане дебела и се окаже, че трябва да си размърдаш малко мозъка, да попиташ 2-3 колеги за жокери и да се заровиш по шахтите, на някои просто не им се прави всичко това и си тръгват с надеждата някой след тях да го оправи. Иначе на банкомата всички сме равни mhihi

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 23 яну 2011 18:23

От днес сме потребители на услугата.Телефона работи перфектно.Приемника и той.Интернета също.Според стефан сигнала е силен и проблеми няма да има :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 24 яну 2011 8:48

stefan4o написа:Моите наблюдения пък като техник поддръжка показват, че около 70-80% от авариите са по вина на абоната или са вътре от неговата инсталация 8) Ако на мен не ми повярваш, не зная на кого друг mhihi Говорим средно и по принцип. Не че не е имало случаи да се занимаваме по 2-3 часа с авария по дадено подземно трасе, но на фона на останалите такава авария излиза може би в една от 20 заявки mhihi

Да де, то тва е ясно, че някой като реши, че е майстор и бръкне в настройките на рутъра ще му е*е макята...
Говорех за случаите, в които проблема е от страна на доставчика.

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Пон 24 яну 2011 15:24

Здравеите.Аз маи се включвам със закъснение , но ми става смешно като гледам хора работещи като подръжка как яростно защитават фирмата си като че ли са собствениците на' близу'.Вашите шефове ще останат доволни ако са във форума ,но фактите говорят че при пускането на програмата бтв-синема тогавашния Кеибълтел -/ говоря преди сливането /обяви в офертите си че ,които иска в пакета си бтв- синема трябва да доплати известна сума.Точно заради тези искания на някои частни телевизии БТВ неколкократно заяви в новините си че не взима никакви пари за излъчването на новата си програма като по този начин всички се сетихме / с някои изключения/ че се мъчат да ни издоят - точно това имах предвид в предишното си изказване . Според мен точно заради този фал решиха да си сменят имената и т. н. За момчетата които работят в близу ще им кажа , по-спокоино , не се напъваите толкова все пак сте на заплата и не носите вина за политиката на фирмата

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 яну 2011 15:31

Ти сериозен ли си, че БТВ не искала за Синема никакви пари?Да те светна ли за точна цифра? 0.80лв. на абонат. Говорим на месец. Ха сега сметни ако имаш декларирани 1000 абоната, сметни ако имаш и 10 000, сметни и ако имаш 100 000абоната колко лева са ти нужни, за да пуснеш тая телевизия да я гледат абонатите ти всеки месец. :Mr Green Fun
КейбълТЕЛ никога не е обявявал каквото и да е доплащане за БТВ Синема. Колега, спри да се излагаш, моля те :screwy По това време работех в Кейбълтел и бях в час какво се случва по случая със Синема. Говориш абсолютни глупости, които си ги чул-недочул от някой :screwy
Точно заради тези искания на някои частни телевизии БТВ неколкократно заяви в новините си че не взима никакви пари за излъчването на новата си програма като по този начин всички се сетихме / с някои изключения/ че се мъчат да ни издоят - точно това имах предвид в предишното си изказване .

Ти нормален ли си? Сигурно и МТВ и Вива не искат никакви пари да се излъчват телевизиите в кабелните оператори? Няма такава БЕЗПЛАТНА телевизия, която да се излъчва, изключая тези като Алджазира и някакви други пълнежи, които се хващат свободно със сателитна чиния на съответен спътник.
Според мен точно заради този фал решиха да си сменят имената и т. н. За момчетата които работят в близу ще им кажа , по-спокоино , не се напъваите толкова все пак сте на заплата и не носите вина за политиката на фирмата

Не се напъвай да мислиш и да предполагаш, не си изобщо в час. Компанията смени името си, тъй като шведското дружество, който ги купи, също така купи и Евроком. Нали се сещаш, че когато две компании се слеят е редно да се смени и името (За пример БТК и Вивател). Само че големите босове са решили името да е по..."изчанчено" ако мога така да се изразя, може би за да предизвиква и по-голям интерес, всичко в въпрос на маркетинг. Скандалът с БТВ Синема няма абсолютно нищо общо с това, че компанията попадна в други ръце.
Аз маи се включвам със закъснение , но ми става смешно като гледам хора работещи като подръжка как яростно защитават фирмата си като че ли са собствениците на' близу'.

А аз ако започна да говоря откровени глупости и клевети относно фирмата, в която работиш, или на която си собственик дали ще ти е толкоз смешно?

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Пон 24 яну 2011 16:03

Във връзка със стотиците запитвания на наши разтревожени зрители дали и кога ще могат да гледат bTV Cinema и защо абонатите на "Кейбълтел” и "Евроком” все още нямат достъп до хитовия филмов канал искаме да ви уведомим за развитието на проблема към днешна дата.

Както знаете, "Евроком” и "Кейбълтел” отказват да включат bTV Cinema в базовия си пакет с програми. Вече четвърти месец абонатите на тези оператори нямат възможност да гледат bTV Cinema. Оправданието на мениджмънта на тези оператори е, че "БТВ предлагат условия, които биха довели до чувствително увеличение на месечната такса за телевизия” (цитатът е от съобщение, публикувано на официалния сайт на "Евроком”).

Странно е подобно твърдение, предвид факта, че на всички кабелни оператори в България е предложена една и съща цена за програмното съдържание на bTV Cinema и въз основа на тази цена са сключени договори с близо 200 кабелни и сателитни оператори.

По случая "Болкан Нюз Корпорейшън” e сезирала Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) още в средата на януари тази година. Вследствие на това КЗК образува открито производство № КЗК/54/2010 от 27.01.2010 г. за "злоупотреба с монополно или господстващо положение” от страна на "КейбълТел” и "Евроком".

Като инициатор на производството в официалния документ е посочено "БОЛКАН НЮЗ КОРПОРЕЙШЪН" ЕАД. Ответници според същата публикация на интернет-страниците на КЗК са "ЕВРОКОМ КАБЕЛ МЕНИДЖМЪНТ БЪЛГАРИЯ" ЕООД и "КЕЙБЪЛТЕЛ" ЕАД. Тази информация може да се види и на официалната страница на КЗК в интернет.

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Пон 24 яну 2011 16:04

След като го прочетеш да не се окаже че си сам на луната и да си направиш някое харакири

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 яну 2011 16:05

addrak написа:Както знаете, "Евроком” и "Кейбълтел” отказват да включат bTV Cinema в базовия си пакет с програми. Вече четвърти месец абонатите на тези оператори нямат възможност да гледат bTV Cinema. Оправданието на мениджмънта на тези оператори е, че "БТВ предлагат условия, които биха довели до чувствително увеличение на месечната такса за телевизия” (цитатът е от съобщение, публикувано на официалния сайт на "Евроком”).

И какво се получи в крайна сметка? Някой абонат на Кейбълтел случайно да е платил допълнително за БТВ Синема? Или пък да са му вдигнали месечната такса, когато пуснаха телевизията? Пак ти казвам, като не си наясно с нещата, по-добре не коментирай.

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Пон 24 яну 2011 16:15

Колега, тебе явно здраво те духа вятъра,слезни от коня и се огледаи къде си - не сме се събрали на симпозиум на кабеларка близу,в момента сме в форума на VW и доста хора ти се смеят

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 яну 2011 16:17

По-скоро ти се смеят на тебе, с глупостите дето ги ръсиш :Mr Green Fun
Така и не ми отговори на въпроса, който ти зададох по-горе в предния си пост. Ти си по-упорит от голяма част от "всезнаещите" абонати, дето им оправям бакиите всеки божи ден на работа, ама взети накуп. На тях поне като им кажа и обясня как стават нещата поне се замислят и усещат, че бъркат :roll:

Последна промяна от stefan4o на Пон 24 яну 2011 16:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 24 яну 2011 16:18

Аз лично мога да кажа,че никога и за нищо не сме доплащали пари на кабелната.Единствено ако искаш по-висок пакет на цифровата друго не ...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”