Анкета: марка лаптоп, мнение

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане

Каква марка лаптоп притежавате?

Acer
52
18%
Alienware
1
0%
Apple Macbook
8
3%
Asus
39
14%
Compaq
7
2%
Dell
42
15%
Fujitsu (-Siemens)
6
2%
Gateway
0
Няма гласове
HP
50
17%
Lenovo (IBM)
22
8%
Medion
0
Няма гласове
MSI
6
2%
Packard Bell
4
1%
Panasonic
0
Няма гласове
Samsung
3
1%
Sony Vaio
11
4%
Toshiba
33
11%
Друга
3
1%

Общо гласове: 287
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Анкета: марка лаптоп, мнение

Мнениеот Haralampi » Съб 07 апр 2012 10:55

И това не е вярно - има тамън 5-6 сервизни партньора само в София, отделно и в други градове :)

Клавиатурата, въпреки, че вината бе моя (разбира се не го казах :) ) ми бе сменена без коментар гаранционно.

Не искам да кажа нищо лошо за ThinkPad, защото за предназначението си е перфектната машина, неслучайно си избрах въпреки 2-та проблема отново ThinkPad за работен компютър! Той е просто един корав, индустриален лаптоп. Няма дизайн, няма почти никакви "екстри", просто е "танк" с предимствата и недостатъците на това! И отново бих си взел ThinkPad за това предназначение.

Но за личен компютър - за мен имат значение освен здравината, също и елегантността, екстрите, теглото, размера и т.н.
Логично е, че въпреки че никак не го жаля, все пак за личния се грижа повече :)

Просто и ThinkPad и VAIO имат силната ми препоръка, но всяка за своето си приложение :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 07 апр 2012 11:00

Та колега CARLSON , като направих аналогията с бай Ганьо тя беше напълно уместна на базата на твоето изказване. Нали знаеш какво е казал героя на Алеко за Витоша и за Искър? Такива крайни иьказвания, които не почиват на никакви факити са меко казано неуместни. През ръсете ми са минали доста машини и смея да твъдя, че всяка фирма има както сполучливи модели така и абсолютни недоразумения.

Потребителски аватар
CARLSON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CARLSON » Съб 07 апр 2012 11:02

За сервиза на СОНИ ВАЙО са лични впечатления от Техномаркет .

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 07 апр 2012 11:04

radi_nrj написа:През ръсете ми са минали доста машини и смея да твъдя, че всяка фирма има както сполучливи модели така и абсолютни недоразумения.

Със сигурност... което не значи обаче, че един производител ное може да бъде наречен "по-добър" от друг, най-малкото спрямо процента недоразумения ;) Защото при ACER този процент е един... при Lenovo и Sony - друг ;)

Потребителски аватар
CARLSON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CARLSON » Съб 07 апр 2012 11:07

radi_nrj написа:Та колега CARLSON , като направих аналогията с бай Ганьо тя беше напълно уместна на базата на твоето изказване. Нали знаеш какво е казал героя на Алеко за Витоша и за Искър? Такива крайни иьказвания, които не почиват на никакви факити са меко казано неуместни. През ръсете ми са минали доста машини и смея да твъдя, че всяка фирма има както сполучливи модели така и абсолютни недоразумения.

Няма как да знаеш дали изказванията ми почиват или не на някакви факти . Нито имаш представа с какво се занимавам , работя и тн ....

Жив и здрав , имай си каквото искаш мнение , но не наричай хората с каквито и да било имена .....

Потребителски аватар
CARLSON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CARLSON » Съб 07 апр 2012 11:16

Haralampi написа:
radi_nrj написа:През ръсете ми са минали доста машини и смея да твъдя, че всяка фирма има както сполучливи модели така и абсолютни недоразумения.

Със сигурност... което не значи обаче, че един производител ное може да бъде наречен "по-добър" от друг, най-малкото спрямо процента недоразумения ;) Защото при ACER този процент е един... при Lenovo и Sony - друг ;)

а къде останаха грандовете като HP , TOSHIBA , FUJITSU , ASUS :D

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 07 апр 2012 11:32

CARLSON написа:
Haralampi написа:

Е хубу де, правиш някакви подмятания без конкретни факти. На отделните производители commercial и consumer сериите нямат нищо общо като сглобка и компоненти камоли да слагаш всички производители под общ знаменател.

Потребителски аватар
CARLSON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CARLSON » Съб 07 апр 2012 12:11

radi_nrj написа:
CARLSON написа:
Haralampi написа:

Е хубу де, правиш някакви подмятания без конкретни факти. На отделните производители commercial и consumer сериите нямат нищо общо като сглобка и компоненти камоли да слагаш всички производители под общ знаменател.

Прошавай , че не съм изложил целия си житейски опит в сферата на IT :)

СЪвсем спокойно , поне аз , мога да сложа всичко освен ThinkPad , под един знаменател :) .
Няма да казвам какъв е според мнението ми .... ти знаеш :)

Край на спора от моя страна . Успех с избора Ви на лаптоп !

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Съб 07 апр 2012 13:47

Тая озвучителна система на лаптопа ли е или имаш такъв буфер или нещо подобно?
Вградено в лаптопа причтел.Не съм с обикновени говорители а с едни специални за Тошиба от Харман/Кардон.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Съб 07 апр 2012 16:26

boqn92 написа:Вградено в лаптопа причтел.Не съм с обикновени говорители а с едни специални за Тошиба от Харман/Кардон.

И какво им е толкова специалното, че гледането на филм било голям кеф... с вградените говорителчета на лаптопа :screwy.Значи всички останали марки освен Кардона са "обикновени" говорители,така ли да разбирам?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 07 апр 2012 16:32

hayabusa_gsxr написа:
boqn92 написа:Вградено в лаптопа причтел.Не съм с обикновени говорители а с едни специални за Тошиба от Харман/Кардон.

И какво им е толкова специалното, че гледането на филм било голям кеф... с вградените говорителчета на лаптопа :screwy.Значи всички останали, марки освен Кардона са "обикновени" говорители,така ли да разбирам?

В интерес на истината свирят една идея по-добре от обикновените вградени говорителчета. Слушал съм ги и стават.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr

Мнениеот hayabusa_gsxr » Съб 07 апр 2012 16:37

То е ясно,че ще свирят малко по-добре,но това не е система за домашно кино,че чак да ти е кеф да гледаш филми и т.н.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 07 апр 2012 16:44

radi_nrj написа:
hayabusa_gsxr написа:

И какво им е толкова специалното, че гледането на филм било голям кеф... с вградените говорителчета на лаптопа :screwy.Значи всички останали, марки освен Кардона са "обикновени" говорители,така ли да разбирам?

В интерес на истината свирят една идея по-добре от обикновените вградени говорителчета. Слушал съм ги и стават.

Мда, и при слушане силно на музика харда спира, когато има шок протекшън mhihi Мой приятел имаше такъв проблем :screwy

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 07 апр 2012 18:19

bnick написа:Мда, и при слушане силно на музика харда спира, когато има шок протекшън mhihi Мой приятел имаше такъв проблем :screwy

Сателитката с HK беше на бившия ми шеф и стоеше в офиса му. Обяснимо защо не съм я тествал колко силно свири mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr

Мнениеот hayabusa_gsxr » Съб 07 апр 2012 18:25

Силно силно, колко да е силно с говорителчета колкото бутон от клавиатура mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”