Камера в колата - видеорегистратор?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Re: Камера в колата - видеорегистратор?

Мнениеот Borsuka » Пон 17 мар 2014 1:34

hooligans написа:
nurv написа:Аз ще чакам видеото. Цената е добра.

Ето първото видео! Доволен съм.

Уж, и аз си поръчах К6000 камерка, но видеото доста се различава по качество от това :) Без проблеми си записва на карта клас 4 , а на клас 10 си записва пак със същото качество.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 17 мар 2014 1:41

Тези камерки са хубаво нещо, когато я получиш, радваш се правиш тестдрайвове. Жалкото е, че на мен за по малко от седмица ми омръзват. Сменил съм поне 5 вида такива камери. Имам въпрос за какво полезно могат да се ползват ?! В руските сайтове и ютуб виждам за какво, в БГ какво правим ?

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 17 мар 2014 8:30

kossel написа:в БГ какво правим ?

Ми същото :mhihi Може да ти свърши работа в съда, ако го представиш по подходящ начин. Те адвокатите си знаят как точно.

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Пон 17 мар 2014 20:25

Да не дава Господ, но в съда не приемат доказателства от тези камери.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 18 мар 2014 15:02

Щом си сменил 5 вида и не си наясно за какво се ползват, едва ли ще се намери някой да ти обясни. Като няма какво да кажеш по темата - по-добре не казвай нищо.

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Вто 18 мар 2014 23:43

Питам само, за да може някой "King of the Road" да ми обясни. Нали сме тук да си помагаме.

Vlad777 написа:Щом си сменил 5 вида и не си наясно за какво се ползват, едва ли ще се намери някой да ти обясни. Като няма какво да кажеш по темата - по-добре не казвай нищо.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Сря 19 мар 2014 19:56

Има и немалко apps за смартфони ,които ги превръщат в едни никак не лоши видеорегистратори.Стига разбира се и подходяща хубава ''стойка'' да имате която позволява свободно нагласяне във хоризонтално и вертикално направление.
Аз позлвам DCam или още с името DriveMate.Позволява да си избираш формат и резолюция на записа според това колко памет или с какво качество го искаш записа,записа следи и позицията ти според ГПС и маршрута по който си минал.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 08 май 2014 18:13

Един бърз въпрос тая камера К6000 снима ли когато е закачена към захранването,че четох че има такива които работят само на батерия а не и със включено захранване :rolleyes
Borsuka какво ще рече това че твоята не снима със същото качество по зле по добре?На клипчето ми хареса качеството но ако е по лошо е кофти.Някой има ли този модел Камера

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 08 май 2014 19:07

Borsuka написа:Уж, и аз си поръчах К6000 камерка, но видеото доста се различава по качество от това :) Без проблеми си записва на карта клас 4 , а на клас 10 си записва пак със същото качество.

То май е до светлината, ето това видео не е хич добро качество

fox_vt написа:Един бърз въпрос тая камера К6000 снима ли когато е закачена към захранването,че четох че има такива които работят само на батерия а не и със включено захранване :rolleyes
Borsuka какво ще рече това че твоята не снима със същото качество по зле по добре?На клипчето ми хареса качеството но ако е по лошо е кофти.Някой има ли този модел Камера

Аз само така снимам, просто си е включена винаги към запалката и като запаля почва да си снима :mrgreen
Батерията даже незнам колко време издържа :redface

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 08 май 2014 20:04

Аз днес пробвах с телефона как ще е и така се получи хем беше на средна резолюция а сензора е full HD на видео.На много слънчево кофти явно :mhihi .Май май ще е тая.А какво значи motion detection ?Също какви цикли на снимане прави,вие на какви я ползвате и с колко голяма карта?

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 08 май 2014 20:11

Тва е да записва само при движение. 1,2 и 3 минути са циклите, аз май съм на едва, незнам.
Картата е 8 гб, която стига за час запис, след това почва да презаписва върху старото.

Последна промяна от hooligans на Чет 08 май 2014 20:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 08 май 2014 20:23

Значи ако си на 3 мин запис то си прави клипчета по 3 минути докато има място и след това започва да записва върху най стария запис така ли?Питането ми е най вече за това каква карта да си взема и има ли смисъл от голяма.То смисъла на голямата е че по малко се записва и трие като цяло което е по добре за картата.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 08 май 2014 20:37

Тука съм те излъгал. Сензора за движение беше да записва само при движение, а g сензора е за удар.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 14 май 2014 8:37

fox_vt написа:motion detection ?

седи включена, но не записва. Само ако хване някакво движение пред нея, тогава започва да записва (определен брой пиксели си променят състоянието). Обикновено тази функция се ползва, когато колата е паркирана, камерата е вътре, и ако нещо стане пред нея започва да записва. За на улицата не е много подходящо, щото всяко движение на кола,човек и тн.н ще я задейства, но в гараж, да.

G-сензора колегата ти го е обяснил. Идеята му е при превишаване на определено натоварване (рязко спиране, катастрофи и тн) да се включва автоматично, за да запише максимално от случващото се.

и един въпрос от мен: някой има ли представа дали тези камери могат да се ползват в Гърция (че там доста странни забрани имат и става фалове)

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Сря 14 май 2014 11:54

Сакън аз за там съм я нагласил да я карам остава и да са забранени :eek За радардетекторите ясно ама камерите едва ли .

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”