Ciarrier и Toshiba са еднакви , но Тоши е по - добро изпълнение
Мидея е най-здравото от евтините
всичко е въпрос на добро преценяване и не е като да си вземеш тостер
90-100W на кубик е за отопление сметайте както искате

препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв
chefito написа:Мели, не се съмнявам в колегите, напротив:![]()
Просто инвестицията е голяма и искам сигурност
Ако имаш възможност да инвестираш поне за най -голямата си стая в това което съм ти дал за пример ще ме благославяш всяка зимна вечер докато си пиеш ракията. http://www.youtube.com/watch?v=eHoKyB33h0U
ТОЙ е 100% японски.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
За 3000лв се надявам да купя 2 

- mely
- Двигател:
chefito написа:За 3000лв се надявам да купя 2
Ти си знаеш -ако взимаш Дайкин виж вътрешните тела да са подово-стенни http://klimaticivarna.wordpress.com/%D0 ... /img_1044/
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
mely написа:chefito написа:За 3000лв се надявам да купя 2
Ти си знаеш -ако взимаш Дайкин виж вътрешните тела да са подово-стенни http://klimaticivarna.wordpress.com/%D0 ... /img_1044/
ъъъ а това поради каква причина

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
- mely
- Двигател:
Pichaga написа:mely написа:chefito написа:За 3000лв се надявам да купя 2
Защото студения въздух пада ниско долу ,а той го взема и го превърта.Температурния датчик се намира по ниско до пода/където е и по студено/и така контрола на температурата е по точен.Тези стенните сам разбираш че датчика им е горе а там е по топло и.....та в този ред на мисли. Защо за конвекторите има изискване да са на 30 см от пода

Последна промяна от mely на Сря 13 окт 2010 21:52, променено общо 1 път.
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм доволен много от Фуджитсу купих преди две години и полувина два броя 12ка и 9ка
Цената в магазина беше 12ка-1580лв и 9ка-1390лв много пари са това и ги нямах.
Тогава ме светнаха да кандидатствам за кредит енергийна ефективност.
Отидох в банка която работи с тези кредите и работи със съответния магазин,дадоха ми документи в магазина ги полълниха,занесох ги пак в банката след 3 дни чакане ме удобриха и взех климатиците на изплащане за 4 години.
Та каква е хватката --- чрез този кредит понеже купувам енергийно ефикасни уреди,цената на климатиците пада с 20% и от 3000лв цената стана 2600 оказа се,че аз сега когато изплатя климатиците ще платя на банката пак 3000лв все едно купих 2та климатика без оскъпяване за 4 години на разсрочено плащане.
Преди месец си взех Осака 12ка за 600лв не е инвертор,и съжалявам сега че я купих.
Фуджитсуто е мноооого добро... ако след време купувам,пак климатик ще е фуджитсу,няма да се излъжа повече с обикновен климатик

Отидох в банка която работи с тези кредите и работи със съответния магазин,дадоха ми документи в магазина ги полълниха,занесох ги пак в банката след 3 дни чакане ме удобриха и взех климатиците на изплащане за 4 години.
Та каква е хватката --- чрез този кредит понеже купувам енергийно ефикасни уреди,цената на климатиците пада с 20% и от 3000лв цената стана 2600 оказа се,че аз сега когато изплатя климатиците ще платя на банката пак 3000лв все едно купих 2та климатика без оскъпяване за 4 години на разсрочено плащане.
Преди месец си взех Осака 12ка за 600лв не е инвертор,и съжалявам сега че я купих.
Фуджитсуто е мноооого добро... ако след време купувам,пак климатик ще е фуджитсу,няма да се излъжа повече с обикновен климатик

- mely
- Двигател:
Така беше ама свършиха тези кредити.Сега само за юридически лица има.PagocmuH написа:Аз съм доволен много от Фуджитсу купих преди две години и полувина два броя 12ка и 9ка
Фуджитсуто е мноооого добро... ако след време купувам,пак климатик ще е фуджитсу,няма да се излъжа повече с обикновен климатик![]()
![]()
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
mely написа:Тези стенните сам разбираш че датчика им е горе а там е по топло и.....та в този ред на мисли
На тези които се мнтират горе, просто им задаваш малко по висока температура и го правиш да духа надолу

За тези пари може да си вземеш 2 12-ки дайкин или 2 13-ки тошиба

- mely
- Двигател:
Winner25 написа:mely написа:Тези стенните сам разбираш че датчика им е горе а там е по топло и.....та в този ред на мисли
На тези които се мнтират горе, просто им задаваш малко по висока температура и го правиш да духа надолу
За тези пари може да си вземеш 2 12-ки дайкин или 2 13-ки тошибаНяма да са японски, но предполагам че ще вършат работа.
Да ама ще ти духа като минаваш или стоиш под него.ПИТАЙ ПАТИЛОООО.Всичко това го пиша от лични наблюдения.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Pichaga написа:mely написа:chefito написа:За 3000лв се надявам да купя 2
Ако ще се ползва само за топлене тези са много по-ефективни. Почват да загряват най-студения въздух в стаята, който по законите на физиката седи най-долу

По-точно - на някой решил да обърне клапата да духа напред => климатика почва да върти токлия въздух намиращ се близко до тавана и горе става 28градуса, а на пода 16

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте !!!!
Аз искам да задам един доста бърз въпрос - предстои ми слагане на климатик за спалня с размер 15 м2 с ПВЦ дограма и за сега само вътрешана изолация (догодина ще правиме и външна изплация на къшата) като искам да е по-голям за да мога от време на време да отоплявам и къхнята с размер 10м2 (пак с дограма и вътрешна изолация). Спряла съм се на климатици ДАйкин и Фуджицо (главно от финансова гледна точка). Те са с цени съптвтно 1290 и 1250 http://www.ramclima.com/Fujitsu/FujitsuInverter.html това е единя като модела е ASYA 12 LC - 1 070,00 лв. + 180 лв монтаж и http://www.ramclima.com/Daikin/Daikin_comfort.html модел FTX 35 G - 1 090,00 лв. Главно ще се използва за отопление, тъй като лятото е доста хладно в къщата и няма нужда от охлаждане.
Интересувам се кой от двата ще е по-добър и ще ми свърши по добра работа ? Ако има и други мнения приемам
А и забравих да спомена че доста се притеснявам от сметката за тока ....
Мерси предварително
Аз искам да задам един доста бърз въпрос - предстои ми слагане на климатик за спалня с размер 15 м2 с ПВЦ дограма и за сега само вътрешана изолация (догодина ще правиме и външна изплация на къшата) като искам да е по-голям за да мога от време на време да отоплявам и къхнята с размер 10м2 (пак с дограма и вътрешна изолация). Спряла съм се на климатици ДАйкин и Фуджицо (главно от финансова гледна точка). Те са с цени съптвтно 1290 и 1250 http://www.ramclima.com/Fujitsu/FujitsuInverter.html това е единя като модела е ASYA 12 LC - 1 070,00 лв. + 180 лв монтаж и http://www.ramclima.com/Daikin/Daikin_comfort.html модел FTX 35 G - 1 090,00 лв. Главно ще се използва за отопление, тъй като лятото е доста хладно в къщата и няма нужда от охлаждане.
Интересувам се кой от двата ще е по-добър и ще ми свърши по добра работа ? Ако има и други мнения приемам

Мерси предварително

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
не си дала височина на помещението, но и двата ще са слаби и за двете ако седи отворено иначе са еднакви. относно тока, забрави за него 

- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Аз съм с същото Фуджицо и съм много доволен. През зимата сметката ми се качва с 40-50 лв. Но икономията идва от това че работи нон-стоп. Успех с покупката 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”