Камера в колата - видеорегистратор?
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Камера в колата - видеорегистратор?
Аз не бих рискувал да карам с такава камера извън България, да не говорим за гърция.

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Глей ся как ме убихте
и кво ако ми кажат 1000 евро глоба и давам им ключовете и тръгвам пеш 

-
- Автомобил:
- Двигател:
По повод на разискванията Ви от предишната страница, искате ли да напиша една статия, в която ще се опитам максимално точно да Ви дам насоките, в които трябва да се съсредоточите преди покупка?
Не искам и не желая да бъде възприето като тип реклама - нямам подобна цел със статията.
Не искам и не желая да бъде възприето като тип реклама - нямам подобна цел със статията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да добре ще е някой да разясни този въпрос, че от толкова мнения всичко става объркващо
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето и самата статия, която написах.
Предварително се извинявам, че е малко дълга, но се постарах да включа в нея всичко, което сте разисквали в предишните страници и касае чисто технически видеорегистраторите.
Надявам се, че съм бил полезен.
Ако имате някакви въпроси, питайте.
Предварително се извинявам, че е малко дълга, но се постарах да включа в нея всичко, което сте разисквали в предишните страници и касае чисто технически видеорегистраторите.
Надявам се, че съм бил полезен.
Ако имате някакви въпроси, питайте.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.banggood.com/HD-1080P-Car-DVR-G1W-Dash-Recorder-Camera-G-sensor-2_7-Inch-p-88051.html
понеже се напълни с ментета на този модел (G1W) ето линк към оригинална на супер цена!!! внимавайте че в ebay е пълно с ментета по 30-40$ !!!
поръчах и пристигна и я тествах
оригинална е
днес поръчах още 2 
понеже се напълни с ментета на този модел (G1W) ето линк към оригинална на супер цена!!! внимавайте че в ebay е пълно с ментета по 30-40$ !!!
поръчах и пристигна и я тествах

- peyu
- Автомобил: Passat B7
- Двигател:
- Контакти:
Ето една идея ТУК
Системата е почти незабележима, а ефективността и е в пъти по голяма от
обикновен рекордер на предното стъкло.
Аз съм решил да си я направя с по-евтини материали което естествено е за сметка на редица екстри.., но смятам, че ще ми върши работа :)
А това с закона.. не го мислете няма как да ви забранят да снимате от собствената си кола, особено във ЕС (освен ако няма да ходите в северна Корея)
Системата е почти незабележима, а ефективността и е в пъти по голяма от
обикновен рекордер на предното стъкло.
Аз съм решил да си я направя с по-евтини материали което естествено е за сметка на редица екстри.., но смятам, че ще ми върши работа :)
А това с закона.. не го мислете няма как да ви забранят да снимате от собствената си кола, особено във ЕС (освен ако няма да ходите в северна Корея)
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Щях да пускам подобна тема, но видях че има тази. Доколкото знам нерегламентираното видеозаснемане е незаконно и не знам дали има някакво изключение за тия камери в колите.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Borsuka написа:Колкото мемоери карти и флашки съм купил от ибей са били менте ! Пише на нея 32ГБ а реално е 8гб с набит в нея софтуер за да се разпознава като 32 гб, и от клас 10 реално е клас 2. Поръчал съм тази камерка, и все още чакам да пристигне. Само се чудя каква карта да и взема, клас 6 или 10 и колко голяма, ако някой има такава да пише горе долу, колко време снима на 16,32 или 64гб за да си преценя колко голяма да си взема, но със сигурност няма да бъде от ибей.
http://www.ebay.co.uk/itm/331085054737?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Ами проблемът ти е, че гледаш максимално евтина карта с неясна марка и получаваш съответния боклук. Това, че са купени от eBay въобще няма връзка с качеството на картата. Купуваш си SanDisk на нормалната цена за съответния размер от продавач с висок рейтинг и много продадени бройки и получаваш истинска/нормална карта.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Използвай бутона промени на предишното мнение. Последователни постове от един потребител се считат за спам.
777 написа:Щях да пускам подобна тема, но видях че има тази. Доколкото знам нерегламентираното видеозаснемане е незаконно и не знам дали има някакво изключение за тия камери в колите.
http://vstoykov.blogspot.com/2012/04/blog-post_30.html
докато камерата е В колата и тя е на улицата е ОК
ако обаче С колата си влезеш в чужда собственост вече е друго (и пак трябва да ти заявят да не го правиш, със знак, текст или друго)
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
А как стои въпроса ако снимам в станция на Метрото?
Може ли охраната да дойде и да ти забрани на снимаш?
Може ли охраната да дойде и да ти забрани на снимаш?
ето тук има подробно и мотиварано инфо по въпроса:
http://photo-cult.com/articles/law/p1.php
иначе конкретно на въпроса:
http://photo-cult.com/articles/law/p1.php
иначе конкретно на въпроса:
Внимавайте!
Следните обекти не принадлежат към обществени места: спортни зали/стадиони, музеи, гари в т.ч. станции на метро, училища, университети, болници, магазини, зоологически магазини - това означава, че ако по време на заснемането се намирате в този обект, имате нужда от писменото разрешение на собственика (Property Release).
Ако са заснети и хора, трябва всеки отделен човек да Ви разреши/подпише съгласие за отстъпване на правата върху изображението в качеството му на модел (Model Release).
- dctr88
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: 1Z
Здравейте, колеги.
Бях попаднал в нета на снимки на едни много интересни камерки които се монтират върху стъклото за задно виждане, много тактични, нямат дисплей, а просто записват върху карта. Не се виждаше и захранващ кабел, предполагам, че са с някакви батерии, то като няма дисплей колко енергия да хаби тя камерка...
Някой да е мяркал нещо подобно някъде?
Бях попаднал в нета на снимки на едни много интересни камерки които се монтират върху стъклото за задно виждане, много тактични, нямат дисплей, а просто записват върху карта. Не се виждаше и захранващ кабел, предполагам, че са с някакви батерии, то като няма дисплей колко енергия да хаби тя камерка...
Някой да е мяркал нещо подобно някъде?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
80% от снимките на такива камери в нета са без кабелите ;) да не отказват клиентите като видят кабелаците 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”