Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
nsfw
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?

Мнениеот nsfw » Вто 17 мар 2015 22:26

2 стаен, всяка стая с по една 12-ка най-обикновена мидеа за 550-600лв., настроени на 23 градуса + хладилник и бойлер 24х7. Настолен комп + рутер почти винаги 24х7, но не винаги. Пералнята се пуска абсолютно всеки ден без изключение, събота и неделя по много пъти :mhihi Готви се всеки ден, кафета, мафета т.е. и плота и фурната. Осветлението навсякъде е енергоспестяващи, с изключение на банята където съм с лед луни. Зимата средната сметка е 200лв. Сега Декември по големите студове, дето си и бяхме в къщи 220лв., но януарската компенсира със 190лв. Потреблението грубо по фактура се движи между 1100 и 1200 киловата на месец.
Не знам, лично за мен няма смисъл от инвертор, камо ли хиперинвертор. Има да го избиваш с години, а не е, като да са защитени срещу проблеми инверторите.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 17 мар 2015 22:43

Аз като цяло се колебая между Фуджитсу и Хайсенс...ще видим :) Имам още месец да реша.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 18 мар 2015 11:10

nsfw написа:... а не е, като да са защитени срещу проблеми инверторите.

1 протектор от 15-20 лв. много помага.

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsfw » Сря 18 мар 2015 13:29

Какво представлява протектора?

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 18 мар 2015 15:51

Обикновения за бедни хора...инвертора за средна класа...хиперинвертор за богаташи...
Ако трябва серозно да кажа инвертора е в пъти по-добър от обикновения климатик...особено при ниски температури се справя много по-добре..имам маркови еднакви като характеристики машини обикновения при под -10 гасне отвсякъде...в смисъл в пъти по-малко топлина може да даде от инвертора...при хиперинвертора е друга бира...много по-голяма икономия дава от инвертора обаче при точно определни условия в много тесни граници...а и реално се получава че икономията на енергия не е чак толкова фрапантна каквато е разликата в цената с инвертора...става така че е малко по-икономичен но много по-скъп...при всички случаи японските марки е най-добре и без корейските деу ЛГ и недай си боже самсунг освен ако не са не са прескочили 10години в развитието си за последната една две години...също така Къриер не е за препоръчване и всякакви други ексзотични и звучащи по япоски имена...По реда на номерата Митсубици Хеви, Дайкин, Санио, Тошиба, Митсубиши Елктрик, Шарп, Фуджицу(Фуджи,Дженерал), Панасоник, Хитачи .

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 18 мар 2015 18:07

По тая последната класация хитачи най зле ли е или това е класация на най зле климатици и той е най добре :mhihi Чичкото в магазина ми предложи два модела хитачи и панасоник но на панасонок имали две рекламации за думнали компресори.Та Хитачито може да не е дайкин но като основно отопление вече над 8 години мога да кажа че е железен климатик.Тестван на -28 работи чудесно единствения кусур е ,че турбината на вътрешното тяло се чува не е тих като дайкин.COP съвсем мъничко под 4.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 18 мар 2015 18:18

от изброените е най-зле...но над ЛГ осака мидея хаер и други знайни и незнайни...може да се каже че водещите марки са митсубиши дайкин тошиба санио другите малко под тях...панасоник и нитачи на почетното трето място...което не ги прави никак лоши климатици....е като цяло и дайкин пък и другите имат имат модели издънка...като цяло за европейския пазар японците пускат по калпави и не чак толкова върхови модели...но това е положението тези марки дърпат напред...

Последна промяна от silent на Сря 18 мар 2015 18:21, променено общо 1 път.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 18 мар 2015 18:19

Аз мога да кажа че от Дайкин не съм доволен изобщо.Много шумен и при ниските температури се предаде безславно.Май са били хубави ама едно време :rolleyes

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 18 мар 2015 18:22

Твоят вероятно е белгийските детски играчки дето бях пуснали по едно време с леки тела...ми колега чете се преди да се купува...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 18 мар 2015 18:27

Дайкин имат климатици и за 1000 лева, имат и за 4000. Като последните са произведени в Япония (Уруру Сарара е моделът). Респективно такъв за 1000 лева си работи като за 1000 лева. Няма да прави чудеса със сигурност. В Пловдив има фирма за хиперинвертори 2-ра употреба с 2 години гаранция.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 18 мар 2015 18:29

Идея нямам какъв е.Братчеда се занимава с климатици и той го е слагал и избирал аз само го платих.Тухла с външна изолация и петкамерна дограма а му "паля печка" :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 18 мар 2015 18:32

Ами може да му палиш. Аз си закупих 10 (десет) годишен хиперинвертор Национал, който на външен вид е почти неразличим от нов (рециклиран е доста качествено). Цифрата 10 е плашеща, ама ако ти снимам стикера с характеристиката, доста дайкинчета под нивото на Уруру Сарара могат да му дишат въздуха :mhihi

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Сря 18 мар 2015 18:34

Чувал ли си марката Carrier,няма да повярваш каква машина е.Доколкото си спомням се произвеждат под контрола на японци.Като вляза в стаята не го чувам.Много добро съотношение качество-цена.Преди няколко години броих 2400лв. с монтаж за прехвалено Митсубиши хиперинвертор,трябва да ти кажа ,че Carrier по нищо не му отстъпва, а едва пъти по-евтин.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 18 мар 2015 18:59

Къриер е първия климатик в света ...но за съжаление в момента не е сред лидерите...не се сещам коя марка ги закупи...а Национал(Панасоник) е желязна марка но в България я няма освен втора ръка на 100волта..в Пловдив са основните вносители на климатици втора ръка японски стандарт на 100волта от там насетне всеки си прави сметката дали да си купува втора ръка висок клас климатик или нов среден клас за същите пари..живота на климатика е средно 10тина години всичко над е бонус...
Не искам да споря с никой за това което казвам...споделям информация която съм събирал много време анализирал и синтезирал...най важното е вие да сте доволни от това което сте си закупили...

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 19 мар 2015 20:19

Какво представлява протектора за инвенторите ?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”