Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?

Мнениеот kris11 » Съб 02 ное 2024 19:15

Поръчах, бързо дойде, страшно добре опакован :
https://vi.aliexpress.com/item/10050043 ... 04495062_1

Тука секат глави от ниво колене - подобен на Rain Bird е за скромните 540-560 лв. :stumm

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Чет 26 дек 2024 20:41

Тоя Aliexpress ще се научи ли накрая да помни паролите? Не знам само при мен ли е, но много често се налага логване, а преди половни-една година беше без изключение. Или си мислят, че имат супер система за сигурност или са крайно некадърни да не могат да направят запомняне.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пет 27 дек 2024 2:30

Паролите се пазят в твоя браузър. Алито са невинни.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Пет 27 дек 2024 9:37

При мен си помни сесията, е са в работа не бях влизал от 1 седмица и съм си логнат.

По темата, мисля че от Ali-то най много купувам аксесоари за телефоните, калъфчета, протектори, кабели адски много взимам от там защото цената е брутално по ниска.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 27 дек 2024 20:23

MamaMy написа:Паролите се пазят в твоя браузър. Алито са невинни.

Ясно къде се пазят. Само че на всички други сайтове като се запазят се помнят, само aliexpress редовно иска логин, а преди време винаги го искаше. Ползвам uBlock Origin, който би могло да влияе, но мисля, че съм пробвал да го изгася и без ефект.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 31 дек 2024 21:50

https://a.aliexpress.com/_EyfKK2U
Зарежда бързо, изглежда добре като изработка, препоръчвам

Препоръчайте добър заден парктроник, който да не пиши за щяло и нещяло

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Вто 14 яну 2025 11:15

Здравейте. Препоръка за качествена и бърза 128 GB Micro SD TF мемори карта която да работи добре на видеорегистратор?

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Вто 14 яну 2025 11:33

Аз съм със Samsung EVO+ от Order date: Jan 22, 2020 и не съм имал проблеми. Azdome GS63H ми е рекордера.
https://www.aliexpress.com/item/3267622 ... 1802DefPiZ

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 27 яну 2025 20:36

Някой купувал ли е сполучлива охранителна камера евентуално заедно с алармено-охранителна система от Aliexpress? Преди време гледах една подобна с доста версии (със/без магнитни датчици, дистанционно за ключване/изключване, сензори за движение и подобни), но на картинка едно, а реално не се знае. Трябва ми основно камера със записване на SD карта. Ако има вграден или допълнителен 4G модем със SIM карта ще е добре, иначе ще се слага отделно рутер поради липса на кабелен интернет на обекта.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 28 яну 2025 0:29

Купувал съм Sannce, имаше много добри отзиви, а също и аз бях много доволен, но до втората година, една по една започнаха да се скапват и да нямат нощем режим. Спестените пари, че и отгоре ще ги дам, за да ги заменя с камери на Tapo.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Вто 28 яну 2025 3:58

Защо не купите Дахуа? Това се едни от най-добрите камери, а изпадат на промоции на много добри пари. Не си взимайте безжични. Така или иначе ще им пускате захранващ кабел, по-добре пуснете едно ФТП и проблема е решен евтино. По него ще върви и сигнала и захранването. Вземете си и марков НВР. Така ще ползвате безплатно и облак за дистанционното наблюдение. В същото време ако искате непрекъсваемо захранване ще сложите само един як акумулатор на НВР-а. През него камерите ще се захранят автоматично. За интернета има карти на всеки от операторите. Аз ползвам такива, а рутер си купих от Али-то този: https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... ry_from%3A
Отделно на рутера монтирах една прилична батерия от стар ГСМ. Държи го по 2-3 часа при спиране на тока.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:

Мнениеот fur1ous » Вто 28 яну 2025 9:48

MMX написа:Някой купувал ли е сполучлива охранителна камера евентуално заедно с алармено-охранителна система от Aliexpress? Преди време гледах една подобна с доста версии (със/без магнитни датчици, дистанционно за ключване/изключване, сензори за движение и подобни), но на картинка едно, а реално не се знае. Трябва ми основно камера със записване на SD карта. Ако има вграден или допълнителен 4G модем със SIM карта ще е добре, иначе ще се слага отделно рутер поради липса на кабелен интернет на обекта.

На вилата купих Techage от али експреса, 8 камери по 2mp и NVR POE., това сега гледам е било Юни 2019г.
Тоест 6 години е работил до сега.
За тия 6 години, 2 камери сдадоха багажа, станаха мъгливи, абе смених ги, сложих 4mp, камерите купих пак от същия търговец, по г/д 50 лева са.
2 пъти хакнаха NVR-а, което си беше неудобство, трябва да се ъпдейтва редовно за да няма проблем.
Работи с приложение XMEYE, минава през сървъри в китай, но ако имаш реален IP адрес може да си го достъпваш през него и камерите работят изключително бързо и адекватно така.
По големия проблем е,че няма pre-record като при hikvision примерно, което за мен си е голямо неудобство, решението е да нарпавиш камерите да снимат 24/7 за да имаш поглед в/у всичко.
pre-record-a го има в насторйките, но не работи като хората, даже въобще не работи.
Иначе камерите имат чувствителност кога да почнат да записват,но все пак ако някои изтича или мине кола много често не я хваща въобще на записа, или хваща човека примерно вече към края на камерата и пак е греда.
Комплект с хард диск не купувай от АлиЕкспрес, че шанса да дойде, да са хвърляли кашона и да не работи харда е голям, купи си от тука.

https://techage.aliexpress.com/store/70 ... match_sort

СОТ система от алито не бих си купил по скоро, те и тук са доста достъпни.
На DSC примерно, малко са им грозни клавиатурите, ама вършат добра работа, иначе най добрите в момента май са на AJAX.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Вто 28 яну 2025 23:12

Не си купувайте механичен хард диск. Купете си ССД. Цени им станаха 2 за лев и определено са много по-добър вариант.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:

Мнениеот fur1ous » Сря 29 яну 2025 11:02

Дай ми цена за 4TB HDD и за 4TB SSD.
Също така живота на SSD ще е много, ама много по кратък особено при 24/7 запис. Изобщо не са добър вариант за видео набюдение.

Ще ти подскажа.. 4TB диск струва 200 лв с ДДС към днешна дата, SSD-то 500+, като единствения му плюс е,че е по бързо, всичко друго му е минус за видеонабюдението.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Сря 29 яну 2025 22:45

Не разбирам защо ползвате NVR/DVR устройство в 21 век. Това е буквално кутия, който може само да записва и пази записи и в днешно време много успешно се замества от нормално PC, върху което можеш да разгърнеш значително повече защити, достъпи, настройки и изобщо всичко, каквото се сетиш.
Отделно, защо са ви чак ех-еее 4TB… вкъщи, от три камери(китайски) пазя месец назад записи върху 512ка SSD.

По същество: ако ще охранявате, крайно не ви препоръчвам камера с SD карта, защото второто обезсмисля първото. Какво имам предвид - камерата е някъде си, идва апаша, който повечето случаи е на “ти” с технологията - с ъгълчето на окото ще скивне SD картата и ще я вземе барабар с цялата камера и уйде запис и всичко. Това е по-скоро в реално време да гледаш какво се случва през телефона когато нещо ти скимне - примерно ние гледаме малкия като го приспим и сме в другата стая понякога, или когато ни няма вкъщи за повече време - да хвърляме едно око на котката.
За качествена охрана на отдалечен от вас обект трябва нет, кабелен, трябва и помещение където да се съхранява безопасно сървъра(PC) или NVR-а(не го препоръчвам, но все пак е вариант). Това е евтиният вариант.
Скъпият е да се плаща за облачно пространство някъде, там обаче условието е не само да има нет, ами и да е бърз, и си е скъпо все още, но пък дори и да ти набарат сториджа - записа няма да изчезне.
При мен съм тествал и имплементирал различни решения - пробвах датчици от Tuya, имам два контактни по врати на WiFi - вършат работа, пращат известия, имам и сензори за дим пак на WiFi - и те вършат добра работа, силна аларма изкараха при тестовете, също пращат известия.. но за да работи всичко това - хубав нет, хубав рутер и силен WiFi.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”