Продължавам си мисълта от преди 3 месеца с нови впечатления - от известно време имам на разположение HP EliteBook 8460p.
Първи впечатления:Алуминиево шаси от където и да го погледнеш, липса почти изцяло на пластмаса (извън клавиатурата и вътрешната рамка на екрана).
Създава усещане за "желязна" машина, изчистен дизайн... бих казал не-лош бизнес вид. Замислих се, че може би това е една нелоша алтернатива на Lenovo Thinkpad... може би?
3 дни по-късно:След първия (и последен до момента) път, в който пренесох лаптопа на някъде в чанта за лаптоп:
"Абе.... това така ли беше вдлъбнато под бутона за отваряне на екрана? Да не би да си е било така за ергономия и аз да не съм го забелязал!? Ма нещо накриво ми се чини!?

Я да видя на колегата и неговия ли е така.... - А... не бе, право си е !?

"
Поне капака отдолу се маха елементарно, без винтове, само се отключва и сваля.... доста практично особено ако са съобразили, че явно често ще се налага да изправя човек ламарините
Хванах една ножица, мушнах я и изправих шасито.... почти не личи
Не знам какво да мисля.... ако има и други подобни слаби места

Това бе наистина първото му пренасяне и то с кола в изолирана чанта за лаптоп. Не е падал, не е натискан и (б)е чисто нов!
Все повече почвам да оценявам дизайна на бизнес серията на Sony Vaio, които имат лек (тънък) метален капак зад екрана, който поддава навътре но веднага възвръща формата си