Анкета: марка лаптоп, мнение

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане

Каква марка лаптоп притежавате?

Acer
52
18%
Alienware
1
0%
Apple Macbook
8
3%
Asus
39
14%
Compaq
7
2%
Dell
42
15%
Fujitsu (-Siemens)
6
2%
Gateway
0
Няма гласове
HP
50
17%
Lenovo (IBM)
22
8%
Medion
0
Няма гласове
MSI
6
2%
Packard Bell
4
1%
Panasonic
0
Няма гласове
Samsung
3
1%
Sony Vaio
11
4%
Toshiba
33
11%
Друга
3
1%

Общо гласове: 287
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Анкета: марка лаптоп, мнение

Мнениеот stefarata » Чет 21 юни 2012 17:48

misho_GTI написа:имам въпрос.
Лаптопа ми е HP G62-140EQ, развали ми се wi-fi модулът и интернетът постоянно прекъсва, миналата година имах същив проблем и ми го оправиха гаранционно. В момента лаптопът се ползва на мобилен интернет и на кабел и проблеми с интернета няма.
Въпросът ми е, че гаранцията ми изтича на 15август, та ще има ли проблем ако го занеса след 20-ти юли на сервиз, понеже нали срокът за ремонт е 1 месец, да не ме накарат да плащам ремонта, понеже лаптопа до 20 юли ми трябва и няма как да го занеса.

няма да има проблем

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 22 юни 2012 7:11

гаранцията ми изтича на 15август, та ще има ли проблем ако го занеса след 20-ти юли

По принцип даже трябва да ти удължат гаранцията с дните, в които е бил в сервиза, поне така съм виждал с някои уреди вкъщи, че се случва...

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 22 юни 2012 7:38

Асус за мен наи добри :beer

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Пет 22 юни 2012 19:36

slimmer написа:
гаранцията ми изтича на 15август, та ще има ли проблем ако го занеса след 20-ти юли

По принцип даже трябва да ти удължат гаранцията с дните, в които е бил в сервиза, поне така съм виждал с някои уреди вкъщи, че се случва...

ами това че му е 3ти престой в сервиз. до сега нищо не са казвали за удължаване.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 22 юни 2012 19:49

Ако е третия подред ремонт за едно и също нещо, може да поискаш смяна или да ти върнат парите.

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Пет 22 юни 2012 22:51

vwfena написа:Ако е третия подред ремонт за едно и също нещо, може да поискаш смяна или да ти върнат парите.

Първият път беше хард диск, уайърлесс-а за втрои път, ще се сменя. Май доста хора се оплакват от Pavilion серията.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 22 юни 2012 23:03

misho_GTI написа:
vwfena написа:Ако е третия подред ремонт за едно и също нещо, може да поискаш смяна или да ти върнат парите.

Първият път беше хард диск, уайърлесс-а за втрои път, ще се сменя. Май доста хора се оплакват от Pavilion серията.

Колега, виж си добре гаранционната карта! Според мен дори трябва да го има написано, че срокът за ремонт се добавя след края на гаранцията.
Иначе по темата - Dell или Lenovo. След малко по-дълго време занимание май само тези марки не са ме предавали и на всичкото отгоре са доста ремонтопригодни :)

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Съб 23 юни 2012 17:49

HP, Toshiba, Sony, Packard Bell, иначе гласувах за Toshiba. На 4 години е и не е мръднала.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 25 юни 2012 13:30

Бетончо написа:Аз съм с Hp ProBook 4520s....,а за дизайна му какво да говоря...уникален е :)

Ааа, не съм съгласен. 4530 е много по-добре като дизайн - пробвай го за малко и после ще установиш какво квадратно дърво е 4520

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 25 юни 2012 13:39

misho_GTI написа:

Мишо, при HP в Probook е истината. Presario и Pavilion са играчки в сравнение с Probook.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 25 юни 2012 14:16

Presario i Pavilion са серии, към които не бих и погледнал. А и станаха доста популярни с "качеството" си... благодарение изцяло на тях, HP се нарежда сред нискокачествените производители на лаптопи.

ProBook е друго нещо като качество.... но както при повечето индустриални машини - за дизайн е трудно да се говори...

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Сря 03 окт 2012 9:25

Продължавам си мисълта от преди 3 месеца с нови впечатления - от известно време имам на разположение HP EliteBook 8460p.
Изображение
Първи впечатления:
Алуминиево шаси от където и да го погледнеш, липса почти изцяло на пластмаса (извън клавиатурата и вътрешната рамка на екрана).
Създава усещане за "желязна" машина, изчистен дизайн... бих казал не-лош бизнес вид. Замислих се, че може би това е една нелоша алтернатива на Lenovo Thinkpad... може би?

3 дни по-късно:
След първия (и последен до момента) път, в който пренесох лаптопа на някъде в чанта за лаптоп:

"Абе.... това така ли беше вдлъбнато под бутона за отваряне на екрана? Да не би да си е било така за ергономия и аз да не съм го забелязал!? Ма нещо накриво ми се чини!? :gruebel Я да видя на колегата и неговия ли е така.... - А... не бе, право си е !? facepalm "

Поне капака отдолу се маха елементарно, без винтове, само се отключва и сваля.... доста практично особено ако са съобразили, че явно често ще се налага да изправя човек ламарините facepalm facepalm
Хванах една ножица, мушнах я и изправих шасито.... почти не личи mhihi

Не знам какво да мисля.... ако има и други подобни слаби места :screwy Това бе наистина първото му пренасяне и то с кола в изолирана чанта за лаптоп. Не е падал, не е натискан и (б)е чисто нов!

Все повече почвам да оценявам дизайна на бизнес серията на Sony Vaio, които имат лек (тънък) метален капак зад екрана, който поддава навътре но веднага възвръща формата си :idea:

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 03 окт 2012 10:01

Хваля и продължавам да хваля Acer. Имам 2 и нямат абсолютно никакви проблеми. На френдката Сони-то има някакъв бъг с wifi-то - ту го лови, ту - не. Понякога се и самоизключва. Имал съм и HP, но бързо хваня пътя...не че нещо му имаше, но не ме кефеше нещо. Бих пробвал Леново след последния ми Acer, но незнам, може и разума да надделее :lol:

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 05 окт 2012 1:15

Аз съм с ето тази машинка от март месец:
http://laptop1.eu/products/DELL-Inspiro ... ows-7.html, само че рамта ми е 8 гигабайта и харда ми е един терабайт.Засега се държи добре, доволен съм-само екрана е отвратителен и ми блести, но...............товаря го с КАД приложения и няма мърдане поне за сега.Само се чудя доколко ще е надежден и дали не съм сбъркал по тоя показател но само времето ще покаже.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 05 окт 2012 8:37

eng написа:Аз съм с ето тази машинка от март месец:
http://laptop1.eu/products/DELL-Inspiro ... ows-7.html, само че рамта ми е 8 гигабайта и харда ми е един терабайт.Засега се държи добре, доволен съм-само екрана е отвратителен и ми блести, но...............товаря го с КАД приложения и няма мърдане поне за сега.Само се чудя доколко ще е надежден и дали не съм сбъркал по тоя показател но само времето ще покаже.

Да си имал проблеми с драйверите на web камерата? Иначе машинката е готина.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”