mupk0 написа:Какво представлява протектора за инвенторите ?
Няма такъв .
mupk0 написа:Какво представлява протектора за инвенторите ?
group® написа:
Искам да има голям резерв на системата - тоест ако стане -20 в къщата ми да е 30 без проблем.
group® написа:Ще се сменя дограма (с качествена такава), изолация на пода на къщата и на покрива. Зидът е дебел, хубав и няма да слагам външна изолация. Помещенията са - 2 спални по 18м3 и едно помещение 40м3 (в него влизат стълбите за 2рия етаж) Няма коридори и т.н. Температурата искам да е жега![]()
Искам да има голям резерв на системата - тоест ако стане -20 в къщата ми да е 30 без проблем.
group® написа:
п.с. иначе за консултацията с магазина е ясно, но първо искам да се образовам малко по темата ;)
изолирана ли е къщата ?group® написа:Прочетох няколко страници от темата, но не мисля, че ще намеря каквото ми трябва.
А то е:
Ще климатизирам къща. Квадратурата е към 80м2 в 2 етажа. Таваните са ниски. Къщата е във високата част на Симеоново и температурите там са с около 3 градуса по-ниски от самата София. Искам да взема климатици, които да не чувам и усещам, че съществуват, но в къщата да е сауна (дете, т'ва - онова). Пускат се септември и до юни не се спират.
Въпросът ми е следния - отделни климатици за всяко помещение ли да взимам (2 спални и голям хол с кухня - 3бр.), или едно външно тяло и вътрешни n-брой? Не питам кое ще излезе най-евтино за покупка, а кое е най-ефикасно като топлина и ежемесечни разходи?
Ако не се препоръчва едно външно тяло ме интересува защо? Довод не е, че ако се развали еди какво си, а ефективно ме интересува?
Иначе за марки и модели също ще се радвам да препоръчате, като ме интересуват топ марки и модели от гледна точка на надеждност, поддръжка?
Благодаря!
bobovo написа:Вече ти казахме за желаните от теб темп. забрави за климатици.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 32 госта