Съвет за пералня!?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Съвет за пералня!?
Kупувате си Miele,и забравяте за пералня за 10 години напред минимум... Това са истинските електроуреди.Стига да може да си го позволи човек...
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
fox_vt написа:L&R написа:Ariston на ~ 5г., използвана с прах Savex предимно по 1 пране дневно, казана също е почти издълбан отпред отпред от усукванията на барабана.
Леле това от оная пералня с карборановия казан дето се чудеше дали да я оправяш ли е?Че като каза Аристон 5 г и прах Savex ми искочиха едни картинки в акъла
От жИлезните казани поне BBQ става. Ако някой има желание, мога да покажа патента на баща ми, лесно се пали, самО се раздухва...необходими материали казан и метална стойка с колелца от офис стол:)
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Абе от "Росица"(май така се казваха) дали казана става за тази цел. Имаме един захвърлен на село ама не съм сигурен от какъв метал е.
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Matematiks написа:shveda_ написа:Аристона си е много добра и надежна марка,незам какво я плюете само.Работя в уторезиран сервиз на 90% от марките предлагани на нашия пазар и мога да кажа че е добра марка лесна за подръжка и много опростена за работа.
Явно имаш бая опит с тях,щом така заключи![]()
Не можеш да дадеш същият опит за Миле,предполагам
Все пак имам някакъв опит и наблюдения над марката за това го казвам,не съдя само по хорските приказки като повечето хора.Милето си е миле там няма какво да коментираме.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Нямам никакви впечатления от miele, но някой имал ли е възможност да сравнява с друга на същата цена
Примерно Miele и Bosch за 2000лв
Защото да сравняваш пералня Miele за 2000лв с Ariston за 450 е несериозно

Примерно Miele и Bosch за 2000лв

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Winner25 написа:Нямам никакви впечатления от miele, но някой имал ли е възможност да сравнява с друга на същата цена![]()
Примерно Miele и Bosch за 2000лв![]()
Може, ако едно куче с 5г гаранция струва 420лв, то едно Миле за 2000лв с трябва да изкара 20г. минимум за да са равни сметките, това е за НОВИ уреди.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
хм,интересна логика.Въпреки че всичко ново от кучетата е китайско,и 10 години да ти дадат гаранция......не ме вълнува.Просто не си струва нервите и разправиите ако станеш абонат на сервиза,нищо че имаш гаранция.А и пералня от 400 лв. ко предлага?Моята втора употреба за 400лв е испанска,отложен старт,безшумно въртене,1200 оборота,защита от деца,фаца...сигурно би струвала поне 800-1200 тук нова...
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Малко не е по темата,но Miele имат серия продукти с 20 годишна гаранция! Много от продуктите извън тази серия пък са с 10 годишна гаранция.Разбира се за всичко се плаща! Който няма пари за Miele,като нас,си взима Candy,Whirpool,Indesit и темподобни боклуци и така... 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
lion_heart002 написа:Малко не е по темата,но Miele имат серия продукти с 20 годишна гаранция! Много от продуктите извън тази серия пък са с 10 годишна гаранция.Разбира се за всичко се плаща! Който няма пари за Miele,като нас,си взима Candy,Whirpool,Indesit и темподобни боклуци и така...
Ами я ми кажи ако миелето струва 2000 и искара 20 години и си купиш 5 перални както каза "боклуци" за по 400 лв дал няя искараш 20 години а как мислите.Колко от вас в този автомобилен форум са си купили нова кола ама не нова от горубляне ами от магазина и сам да и махнеш найлона.Както каза един колега по назад много големи марки си почиват на лаврите и си продават скъпо и прескъпо името.Като искате миеле идете и бройте 2к лева а не да ми земате антики пък били и мерцедеса на пералните.Айде със здраве

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
lion_heart002 написа: Който няма пари за Miele,като нас,си взима Candy,Whirpool,Indesit и темподобни боклуци и така...
Мисълта ти може да се перифразира така:
Който няма пари за ново Миеле, да грабва Миеле на старо, а не да си взима Candy,Whirpool,Indesit и темподобни боклуци и така...

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Bosch и Siemens - боша е с горно зареждане а сименса със стъклена вратичка
първата се ползва вече около 7 години без забележки а втората я купувахме преди 2 години за баба ми
първата не съм се интересувал като пари но сименса излезе около 350 лв с гаранция 2 години - 2ра употреба разбира се
да си купиш уред 2ра употреба не значи че не може да си позволиш нов както се изказаха някой колеги
първата се ползва вече около 7 години без забележки а втората я купувахме преди 2 години за баба ми
първата не съм се интересувал като пари но сименса излезе около 350 лв с гаранция 2 години - 2ра употреба разбира се
да си купиш уред 2ра употреба не значи че не може да си позволиш нов както се изказаха някой колеги

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Iezekil написа:хм,интересна логика.Въпреки че всичко ново от кучетата е китайско,и 10 години да ти дадат гаранция......не ме вълнува.Просто не си струва нервите и разправиите ако станеш абонат на сервиза,нищо че имаш гаранция.А и пералня от 400 лв. ко предлага?Моята втора употреба за 400лв е испанска,отложен старт,безшумно въртене,1200 оборота,защита от деца,фаца...сигурно би струвала поне 800-1200 тук нова...
Всички тези "екстри" ги предлагат повечето модели в ценовия клас 400-500лв. Друг е въпроса че 90% от функциите на една пералня са ненужни за повечето хора

Нова или втора употреба - всеки сам си решава. За мен пералнята е просто уред и не ме блазни да имам мерцедеса на пералните, затова бих си купил нова

А да си доволен от пералня е много относително. Първата ни автоматична пералня беше Перла 05, служи ни по спомен над 10години. Дрехите излизаха чисти и здрави, така че може да се каже че переше добре

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Що ли си мисля, че по-важно е с какъв перилен препарат переш, а не в какво го слагаш...
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Що ли си мисля, че по-важно е с какъв перилен препарат переш, а не в какво го слагаш...
А чувал ли си за казаните на Миеле тип "пчелна пита" и защо се правят така? А знаеш ли, че пералня Миеле тежи 120кг., дали е случайно това?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”