препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Re: препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв

Мнениеот Marto_Polo » Вто 19 окт 2010 11:53

viki_best_88 написа:За съжаление обаче моя бюджет е малко по малък от този във форума 1300 лв с монтажа :( този ДАйкин наистина е доста добър, но няма да успея с толкова пари.
Аз съм от Перник и съм се спряла на тази фирма http://www.ramclima.com/index.html и мисля утре да ходя да поръчам нещо, ама направо не знам какво :banghead:
(

Колежке аз го купувах моя от Венто-к погледни и при тях цените, fujitsu и съм доволен, но забрави за варианта да стоплиш две стай с него. Аз го взех със същата цел, но н се получи. Взех 12-ка в спалнята, сложих го срещу вратата за да топли и кухнята, но там почти не се усеща, зашото няма как да завърти въздуха. Хубавото му е че има едно копче, което го прави да работи като 9-ка за да избегна преоразмеряването споменато по горе. Може би ако стой цял ден отворена вратат и климата е на макс може и да има някакъв ефект, но винаги ще има 3-4 градуса разлика между двете стай.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 19 окт 2010 12:43

Marto_Polo написа:
viki_best_88 написа:За съжаление обаче моя бюджет е малко по малък от този във форума 1300 лв с монтажа :( този ДАйкин наистина е доста добър, но няма да успея с толкова пари.
Аз съм от Перник и съм се спряла на тази фирма http://www.ramclima.com/index.html и мисля утре да ходя да поръчам нещо, ама направо не знам какво :banghead:
(

Колежке аз го купувах моя от Венто-к погледни и при тях цените, fujitsu и съм доволен, но забрави за варианта да стоплиш две стай с него. Аз го взех със същата цел, но н се получи. Взех 12-ка в спалнята, сложих го срещу вратата за да топли и кухнята, но там почти не се усеща, зашото няма как да завърти въздуха. Хубавото му е че има едно копче, което го прави да работи като 9-ка за да избегна преоразмеряването споменато по горе. Може би ако стой цял ден отворена вратат и климата е на макс може и да има някакъв ефект, но винаги ще има 3-4 градуса разлика между двете стай.

Нората от, който взех моя Mitsubishi Electric са пуснали MSZ-GE25VA на 999лв и MSZ-GE35VA на 1200. Аз самият имам MSZ-GE25VA и го препоръчвам горещо.
http://www.viklima.com/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=63

viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viki_best_88 » Сря 20 окт 2010 7:03

Marto_Polo ходих и до Венто-К препоръчаха ми един Тошиба и един Фуджицо, но цените им бяха доста по високи отколкото същите модели на други фирми :screwy а пък и тами имаха само цени без монтаж а и монтажа още 180 лв ... просто няма да стигнат.
По принцип аз целя точно това в спалнята да е например вечер като съм си вкъщи 24-25 градуса, а кухнята да е например 20 ... през деня ще го намалявам просот да ми подържа определена температура например 16 градуса ... все пак съм по 10 часа на работа не си заслужава само да грее ... За кухнята съм си намерила и една духалка за по студените дни ...
А иначе аз се спрях на дайкина който ми е в по горния пост, цената ме устройва най-вече, във Рам клима ми предложиха този климатик за който спомена alexx но на доста висока цена и аз се отказах .
Искам да те питам дали този климатик има подобно копче ... тъй като може и при мене да се получи същата история (но при мене майка ми ни дава кредит за климата вместо някоя банка и тя настоява да е по-голям .... :012: но не мога да се разбера с нея за това склоних глава, а и все пак съм по малката :mrgreen: ). Ако знаеш нещо по въпроса пиши или да питам направо във фирмата ...
Направо се побърках тези дни :banghead:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 20 окт 2010 7:34

Аз за такъв бутон за сефте чувам /което не значи че няма/ ....изобщо в климатик.Дайкина има функция ECONO -която намаля консумацията на електроенергия/предполагам ,че намаля и топлоотдаването/ но по принцип се използва в случаи когато работят много уреди с висока консумация..за да се избегне изключване на предпазител.

viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viki_best_88 » Сря 20 окт 2010 7:51

meli ти с такъв ДАйкин ли си ??? КАкаво помещение отоляваш ??? По принцип на този му дават мах отопление 4,80, а номиналното 3.40 т. е. и само за спалнята ще ми е добре или ????

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Сря 20 окт 2010 7:58

Marto_Polo написа:... Хубавото му е че има едно копче, което го прави да работи като 9-ка за да избегна преоразмеряването споменато по горе...

:applause:
Копче 12 --> 9 ка :bowdown

Тоя климатик сигурно е окомплектован с всичко по две! :да: два компресора, две фреонови системи включително по два изпарителя и кондензатора..... :012: освен дистанционното, вентилатора вътре и вън.. и кабела до контакта :horror:

Тва как ги измисляте тия работи...
Инверторния климатик 12-ка може да работи с мощността (топлинна) и на 9-ка, но това не значи че харчи същата електрическа енергия като втория за единица време!
Например ще ви дам следните данни които свалям от мои климатици Mitsubishi heavi Industries:

9 (10)-ка
Изображение
12 (13)-ка
Изображение

При инерторните климатици от по- истинските марки - особено тези сплит системи - за домашно ползване- колкото по-малък е климатика толкова е с по-добри топлотехнически параметри - (разбирай COP). Така че- преоразмеряването във ВСИЧКИ случаи-води до по-голям разход на енергия.... Друг е въпроса, че ако машината е с по-голяма мощност- тя по-лесно понася екстремните разлики в температурите през зимата, защото - по дефаулт е сложена със голям запас!

А колежката е абсолютно права!!! :
mely написа:Аз за такъв бутон за сефте чувам /което не значи че няма/ ....изобщо в климатик.Дайкина има функция ECONO -която намаля консумацията на електроенергия/предполагам ,че намаля и топлоотдаването/ ....

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 20 окт 2010 8:06

viki_best_88 написа:meli ти с такъв ДАйкин ли си ??? КАкаво помещение отоляваш ??? По принцип на този му дават мах отопление 4,80, а номиналното 3.40 т. е. и само за спалнята ще ми е добре или ????

Аз със тия които съм /2 Дайкина са+дърта осака/ги няма вече на пазара .Единия е на 4 години и отоплявам с него 31 кв.м а другия ена 2 и отоплявам с него 14 кв.м .

Вземай го не му се чуди ще ти я топли отлично и ще можеш да отваряш и към кухнята -стига да насочиш жалозите към нея и надолу и сила на вентилатора на макс.Хайде стига се чуди ,че ще става студено.Само внимавай с монтажа-да правят всичко както му е руда вакумиране,изолация на тръби.А и да си махнеш оттичащата тръбичка на външното тяло ако ти я сложат.

viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viki_best_88 » Сря 20 окт 2010 8:13

meli ей това ми трябваше - някой да ми каже направи го !!!! :applause: Просот когато не разбирам винаги се двумя какво да си избера .... Значи аз съм му намерила място точно срещу вратата която е 90*2 и ще пробвам да отоплвам и кухнята. Я сега ми обясни какво да гледам по време на монтажа че ще съм аз вкъщи а не мъжа ми (не че той разбира от това) ?

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 20 окт 2010 8:29

:applause:
Копче 12 --> 9 ка :bowdown

Тоя климатик сигурно е окомплектован с всичко по две! :да: два компресора, две фреонови системи включително по два изпарителя и кондензатора..... :012: освен дистанционното, вентилатора вътре и вън.. и кабела до контакта :horror:

Бутона е Economy и когато е включен работи точно като 9-ка. За справка setcom.bg :lol:

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 20 окт 2010 8:30

http://forum.setcombg.com/index.php?topic=41935.0 ПРОЧЕТИ го и горе долу ще ти стане ясно.
Най важно -вакумиран на тръбите....закачат един двигател /помпа/ на външното тяло посредством мъркучи и манометър и то почва да работи.Общо взето колкото повече толкова по добре.То издърпва въздуха и влагата от тръбите и ги ВАКУМИРА.Това става почти преди самото пускане на климатика.
2.Да се пробва отвеждането на конденза- при монтиран климатик на питата на вътрешното тяло се сипва шише с вода и се гледа дали безпроблемно изтича навън
3.Ако имаш тръбен път който ще се вижда от вътре по стената -да ти сложат кабел канал..често се правят на луди.
4.Да подредят и бандажират тръбния път отвън .
5.Гаранцията на Дайкин е 3 години без никаква поддръжка.Всякакви други приказки за ежегодна профилактика са смекане на пари....внимавай като подписваш гар.карта и протокола за монтаж.
6.МАХНИ тръбичката/ако я сложат /под външното тяло за да нямаш проблеми с оттичането на конденза зимата от което следва обледеняване.В самана книжка пише ,че под 0 градуса се маха.

Ако има нещо питай

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Сря 20 окт 2010 8:33

Колежке и да гледаш и да не .. монтажниците ако са мундари "ще ти го хвърлят с лопатата и ще си тръгнат".Първо ги питаи ще го вакумират ли.Ако вземат да увъртат,ги изпрати да си вземат помпата и пак да доидат.Медните тръби трябва да са в изолация и бандажирани от вътрешното тяло до външното.Предполагам с тая схема дето сте я измислили и която прии мен работи, ще надхвърлите 3 те метра медна тръба,които са заложени при монтажа.Наи важното е предварително да ги питаш ще има ли нещо за доплащане и колко.Желателно е ако надхвърлят 5 метра да дозаредят с фреон,но и така ще работи(пробвано)

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 20 окт 2010 8:40

DA@KA написа:Желателно е ако надхвърлят 5 метра да дозаредят с фреон,но и така ще работи(пробвано)

ДАЙКИНА фабрично му дават до 15 метра тръбен път без дозареждане.Не я подвеждай

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Сря 20 окт 2010 8:42

mely написа:Аз за такъв бутон за сефте чувам /което не значи че няма/ ....изобщо в климатик.Дайкина има функция ECONO -която намаля консумацията на електроенергия/предполагам ,че намаля и топлоотдаването/ но по принцип се използва в случаи когато работят много уреди с висока консумация..за да се избегне изключване на предпазител.

Прав си колега в този режим климатика се използва само да добавя топлина при наличието на друг отоплителен уред.Пише го в книжката като забележка.В този режим като падне под 0 та става буца лед,или изключва. Може и на 25 метра аз съм пробвал колега

viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viki_best_88 » Сря 20 окт 2010 8:57

DA@KA и mely много ви благодаря :bowdown надявам се да се справя, ще гледам всичко което правят ... Да се надявам чв всичко ще мине безпроблемно. Извинявайте ако съм ви досадила нещо и извинявайте за глупавите въпрси :talk: но не съм запозната.
Лек и успешен ден !!!
Дано всичко да е ОК и да има :drunk

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 20 окт 2010 9:08

viki_best_88 написа:DA@KA и mely много ви благодаря :bowdown надявам се да се справя, ще гледам всичко което правят ... Да се надявам чв всичко ще мине безпроблемно. Извинявайте ако съм ви досадила нещо и извинявайте за глупавите въпрси :talk: но не съм запозната.
Лек и успешен ден !!!
Дано всичко да е ОК и да има :drunk

После пиши какво е станало.Изобщо не си ни досадила но се учудих като видях ,че си се регистрирала в авто форум за да питаш за климатик. :D :D .Със здраве и да ни споменаваш с добро когато спиш на топло

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”