Благодаря на всички за мненията
Ориентирах се какво и как да гледам, в тази иначе тъмна Индия за мен
hooligans написа:На мен ми е интересно, колко са дебели стените и от какво са, че не искаш да ги изолираш?
Някаква хубава тухла е зида
Дотук са ми познанията и понеже не разбирам, затова виках инженери и архитекти да ми правят разни планове за преустройство и т.н. Там поставих и въпроса за изолиране и какво ще е нужно. Съветите, които получих бяха да не се занимавам с външна изолация. Да изолирам пода на къщата (откъдето влиза студ) и покрива (откъдето излиза топлото), дограма и града спи

При направен разчет ми сметнаха, че външната изолация ще е към 6000лв, което практически няма да се избие. И понеже обичам такива сметки, то се замислих - 6к лв по-добре да ги дам за други неща. Примерно соларни системи за вода, ток etc.
Но има време до тогава. Ще се види каква загуба има, когато направим всичко това и после ще го мисля. Така или иначе външната изолация се слага най-лесно и не нарушава вътрешното спокойствие в къщата
Тепърва ще навлизам и ще се уча за това приключение - къща
(на този етап мога само да се похваля с интегрирането на стари авточасти в къщата - стълби от стари джанти с гуми

)