"Черен петък" в emag.bg

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: "Черен петък" в emag.bg

Мнениеот IRRITATING » Сря 29 яну 2014 23:50

Пак има намаление :a085

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 07 фев 2014 10:17

TiL написа: Ако науча още нещо за лаптопа ще го споделя, а вие подхождайте с внимание към въпросния онлайн магазин за да не ви се налага да връщате стоки до съседката ни :)

този дефект или повреда може да се случи със стока от който и да е магазин, не само от емаг. А какво го засяга потребителя къде ще му пращат стоката за ремонт- нали си има срокове за ремонтиране?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 08 фев 2014 10:40

stefarata написа:
TiL написа: Ако науча още нещо за лаптопа ще го споделя, а вие подхождайте с внимание към въпросния онлайн магазин за да не ви се налага да връщате стоки до съседката ни :)

този дефект или повреда може да се случи със стока от който и да е магазин, не само от емаг. А какво го засяга потребителя къде ще му пращат стоката за ремонт- нали си има срокове за ремонтиране?

Абсолютно, редовно изпращаме нови дефектни телевизори Сони, Самсунг и LG до сервиз в Словакия за ремонт, какъв е проблема :smile ?
Да не мислите че само Емаг си изпращат дефектните стоки за ремонт навън, имаш гаранция, срок, закон за правата на потрбителя и т.н. опции :smile

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 08 фев 2014 12:49

forski написа:Абсолютно, редовно изпращаме нови дефектни телевизори Сони, Самсунг и LG до сервиз в Словакия за ремонт, какъв е проблема :smile ?

И това с каква цел?
Няма предостатъчно сервизи в България? Или са неквалифицирани? Или на вън е по-евтино?

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 08 фев 2014 12:59

Нямам представа с каква цел ги изпращат, ние само ги превозваме, за повече информация защо ги изпращат в Словакия а не ги ремонтират в България може да попитате в К&К сервиз :biggrin
Явно повечето сервизи в България могат да ремонтират счупено копче като го сменят с ново или да сложат нови батерии в дистанционното ако им го занесеш и кажеш че не работи, примерно :mhihi
Като си купувах фотоапарата от тук (Никон), ми казаха че по-принцип ако се наложи имало сервиз в България но за по-сериозни повреди ги изпращали за ремонт в Румъния. Демек уж има сервиз в България ама все едно го няма!

Последна промяна от forski на Съб 08 фев 2014 13:11, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 08 фев 2014 13:06

Sunny написа:
forski написа:Абсолютно, редовно изпращаме нови дефектни телевизори Сони, Самсунг и LG до сервиз в Словакия за ремонт, какъв е проблема :smile ?

И това с каква цел?
Няма предостатъчно сервизи в България? Или са неквалифицирани? Или на вън е по-евтино?

Система та предполагам е whole unit replacement или директна замяна на уреда. В Словакия и Полша си имат заводи въпросните марки. Като се върне машина директно пращат нова, а върната се оправя и отива на пазара на по-ниска цена като Manufacturer Refurbished. Явно са сметнали, че така им е по-евтино.

Последна промяна от radi_nrj на Съб 08 фев 2014 13:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 08 фев 2014 13:16

radi_nrj написа:
Sunny написа:

И това с каква цел?

Явно са сметнали, че така им е по-евтино.

Най вероятно това е причината, но ги развозваме доста често, ако някой че чуди коя марка телевизори е по-здрава от друга, няма такава дефектират еднакво :biggrin

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 08 фев 2014 13:34

И трите посочени марки си имат сервизна мрежа в страната, която е оторизирана да отремонтира всичко. За това и се учудвам.
Никон, Олимпус, Леново и др. имат практика за ремонт на вън, но тези ...
Както и да е. Всеки вносител си има политика - К&К са си приели тяхната. Останалите вносители на посочените марки не използват тази схема, а ремонти, включително смяна на матрици се извършват в България.

Потребителски аватар
Tsapo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tsapo » Пон 10 фев 2014 16:33

Телевизора се развали 3 седмици след покупката ( Philips )
Попълних електронната им форма при такива ситуации и посочих ден, в който да дойдат да го вземат. Взеха го на следващия ден и след 3 седмици ми изпратиха e-mail, че няма как да отстранят повредата и ще ми изпратят нов от 24 до 48часа. Получих същия модел нов телевизор. Бяха забравили да ми изпратят гаранцията. Писах им e-mail и след 15мин. ми я изпратиха.
За сега съм доволен.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пет 28 ное 2014 9:31

Днес някой записа ли се за нещо интересно ? Аз си взех един SSD диск за лаптопа.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Пет 28 ное 2014 9:41

Няма наличност :mhihi Да им е.а Емага :thumb_down

Потребителски аватар
Vencitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vencitu » Пет 28 ное 2014 9:43

Тази година като че ли имаше по-малко неща от към ИТ и Електроника.Лично аз си взех един киндъл пък да видим какво щизлезе :D Исках и рам памет за лаптопа,но имаше само Кингстън 4гб,а очаквах да има и други оферти от 6гб 8гб и т.н.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 28 ное 2014 10:05

Поредната зарибявка, вдигнали преди месец цените, сега ги намалят. Нищо интересно не видях.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 28 ное 2014 10:11

300 мегабитов тп линк с двете антени на 21 лв и клавиатура и мишка лоджитек за 20 лв ми се видяха интересни, но не мисля да ги взимам, все още има наличности

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пет 28 ное 2014 10:13

vanesto написа:Поредната зарибявка, вдигнали преди месец цените, сега ги намалят. Нищо интересно не видях.

http://www.emag.bg/intel-solid-state-drive-ssd-520-series-120gb-sata-3-2-5-inssdsc2cw120a310/pd/ERJTTBBBM/

за 90 лв мисля си е оферта :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”