dontaskdontsay написа:Датата беше на 22-ри. Тогава отворих и диспута.
georgebonev написа: ...може и да поискат нещо, което ще можеш да видиш, ако се логнеш през компютър или да получиш на мейл адрес.
Какво да поискат ?
Ето от тук може да се видят евентуалните изисквания на Али-то за разрешаване на диспута:

- Screenshot-2018-2-26 My AliExpress Dispute List Ali Judgement.png (62.23 KиБ) Видяна 1676 пъти
За удължаване на срока на доставка, има линк, който е достъпен при логване от компютър:

- Screenshot-2018-2-26 My AliExpress Manage Orders.png (32.44 KиБ) Видяна 1676 пъти
По този начин купувача изпраща заявка за удължаване на времето за доставка и ако продавача се съгласи, той, продавача, удължава срока.
Първия проблем при мен беше, че продавача ми изпрати празен плик, защото нямали наличност. На следващия ден ме информира със съобщение за това и поиска да ми върне парите през Pay-Pal. Писах му, че нямам Pay-pal, само през Али-то мога да си получа парите и той предложи да отворя диспут... Само, че стоката пътуваше, по-точно не беше излетяла още... Въпреки това отворих диспута и избрах опцията, че пакета е празен и че не искам повече този продукт, както ме помоли продавача:
Обаче от Али-то не го приеха, защото стоката още беше в Китай...
Накрая отказах диспута и изчаках да пристигне празния плик.
Когато пристигна, вечерта направих снимки и клип при отварянето на празния плик. Отворих нов диспут и от Али-то ми уважиха връщането на парите (и при този и при следващия диспут, парите ми бяха върнати в рамките на 3 дни от решението):
При втория проблем, който имах, стоката закъсняваше и наближаваше 60-ия ден, затова 3-4 дена преди това, информирах продавача, но и той не ми удължи срока, предложи да отворя диспут. Аз все пак му писах, че ако по време на диспута пристигне стоката, ще прекратя диспута, а ако стоката пристигне след края на диспута, ще му направя нова заявка за същите пари и тогава да не ми изпраща нищо, само празен плик (както при първия случай с другия). Но видях, че магазина им има продукт - пощенски разходи на цена 0.01 и този продукт можех да го ползвам за рефунд от моя страна.
След като отворих диспута, продавача веднага се съгласи и рефунда беше задействан. На 3-я ден парите ми бяха върнати и ... същия ден получих и пратката.
Направих заявка за пощенските разходи на същата сума, писах на продавача за това, и той я "закачи" към предната с рефунда. Изчаках 2-3 дена и потвърдих получаването на "пощенските разходи", за да може продавача да си вземе парите.
По този начин аз му върнах върнатата сума. Е, с малко разлика от няколко стотинки заради курса купува-продава на банката...