препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв

Мнениеот PagocmuH » Пет 22 окт 2010 22:38

fantomasss написа:Фуджитсу- :bowdown :bowdown :bowdown

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Съб 23 окт 2010 8:46

Ето и моя климатик 12-ка инвертор. От две години се топля с него и в най големите студове ми харчи 26-28 лева на месец. Дадох 1400 лева да го купя и 200 кинта за монтаж. Супер доволен съм, тиха работа и на двете тела, при минус 13 навън външното тяло не се заледява изобщо, просто спира по-често за обръщане на процеса, но не се предава. Отоплявам помещение 25 квадрата, като съм 1 етаж , а под мен са неизолирани гаражи, а до мен е безистен-ветрилник.
Прикачени файлове
IMG_9163.JPG

viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viki_best_88 » Съб 23 окт 2010 9:38

Монтажа мина доста добре, вакуумираха го, тръбния път го уплътниха първо с изолация май някаква (така ми се стори), после с черно тиксо за да не се разлепва, после с някаква бяла лента (на линка с монтажа където ми я прати meli я имаше). От вътре всичко е идеално, довечера ще ви кача снимки, че нямах вчера време да снимам, а пък днеска съм на работа. Кабела за тока ми е външен (аз така си исках защото догодина ще правя външна изолация и ще го скриеме). Иначе е друга България с него :applause: топличкооо, направо супер.
DA@KA
DA@KA написа:"Колежке"как мина монтажа?Как е машинката,наи вече ме интересува къде е сглобена?
какво искаш да кажеш къде ??? В спалнята е по принцип - довечера ще го снимам и ще кача снимки ;)или инаш предвид къд го сглобиха ...
Marto_Polo запушиха ми дупката отвънка с гипс, а следващата седмица чакам майстора ми да дойде да прави изоляция на банята (поне за тая зима да е изолирана) и ще го накарам да погледне дали не се нуждае от "поправки". В Рам клима тези цени са без монтажа - дадох и 180 лв за монтаж (общо 1300). Но да ти кажа останах доста доволна от момчетата - монтираха го доста старателно, аз се въртях покрай тях и непрекъснато питах кое какво е ... ? Как не ме застеляха не знам death
stefan4o абсолютно съм съгласна с тебе за финансовата възможност ... но едва ли разликата в цената на тока между инверторен и обикновен климатик е 4-5 лв. Аз не знам така че очаква някой който има представа да каже ... Аз планувам за другата зима живи и здрави да сме с един повече и не ми се рискува с някой климатик който би замръзнал и би ме изоставил в най-студените дни ... все пак само на него разчитам за спалната. :horror:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 23 окт 2010 10:15

Аз говорех за инвертор на Haier... иначе ако става дума за обикновен, наистина разликата си я има. Аз не бих сложил обикновен климатик, ако ще и да е Тошиба mhihi

tito_s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tito_s » Съб 23 окт 2010 10:18

Вземи си Daykin ftxs 35 което значи дванайска ще ме споминаш цял живот :да:

viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viki_best_88 » Съб 23 окт 2010 10:24

a за Хайер да ти кажа не знам даже не съм го и гледала като вариянт ... ние в офиса сме с един Хайер и един Дайкин ... топличко е, но все пак си оказва и влиание и клиентите дето само влизат и излизат ... сподели после резултата ;)
tito аз съм със същия от вчера ... не е шумен добре работи ... я само ми разясни за нощния режим как да го пускам че нещо това не го схванах .....

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Съб 23 окт 2010 13:12

fantomasss написа:Ето и моя климатик 12-ка инвертор. От две години се топля с него и в най големите студове ми харчи 26-28 лева на месец. Дадох 1400 лева да го купя и 200 кинта за монтаж. Супер доволен съм, тиха работа и на двете тела, при минус 13 навън външното тяло не се заледява изобщо, просто спира по-често за обръщане на процеса, но не се предава. Отоплявам помещение 25 квадрата, като съм 1 етаж , а под мен са неизолирани гаражи, а до мен е безистен-ветрилник.

подкрепям колегата! и аз ползвам от този модел и съм много доволен. само да добавя работи и при минус 18* (от опит)

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 23 окт 2010 17:51

stefan4o написа:Аз говорех за инвертор на Haier... иначе ако става дума за обикновен, наистина разликата си я има. Аз не бих сложил обикновен климатик, ако ще и да е Тошиба mhihi

Толкова и разбираш :banghead:
Разликата в разход на ток е минимална, както и в пари и реално не може да се избие :!: :!: :!:
Предимството на инвертора е комфорта на първо място
:beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 23 окт 2010 18:02

Е щом не разбирам, тогава се консултирай с някой, който продава климатици. Или попрочети из форума на Сетком. Там достатъчно ясно мисля е описано защо инверторът е по-икономичен от обикновения климатик. Може би аз съм единственият в темата, дето твърди, че инверторът харчи по-малко ток? Или просто си решил с мен да се заядеш? :screwy За комфорта е повече от ясно, всеки е чувал как работи обикновен климатик - като духалка сложена на стената mhihi

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 23 окт 2010 19:26

viki_best_88 написа:Монтажа мина

Да ти е честит и дай боже догодина................БЕБЕНЦААААААААААА

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 23 окт 2010 20:04

viki_best_88 написа:Монтажа мина доста добре

Да ти е честит и да върши Мнооого работа
:beer

viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viki_best_88 » Нед 24 окт 2010 17:01

ето ви и малко снимчици :)

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Нед 24 окт 2010 17:47

Добре изглежда монтажа само дето вътрешното тяло ми се струва леко криво пък може и просто да е оптическа измама.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 24 окт 2010 17:49

Леко е криво...против уроки....иначе честито и много хубав окачен таван...колко излезе?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 24 окт 2010 17:54

И на мен ми изглежда сякаш е накриво, ама не се знае, може и релсата за пердето да е крива. Както и да е, честито на колежката, нека й помага в студените зимни дни и да не я набутва с много ток :drunk
п.п. гледайки линията на тавана... абе против уроки е явно. Постарали са се момчетата, ама явно ги е излъгал нивелирът :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”