Пред тежка дилема си, хем не си у вас, хем както обикновено парите все не стигат, а искаш да си на като бял човек на топло, но да не плащаш голяма сметка.

.
Някъде трябва да направиш компромис
Аз ще споделя моя опит. Миналата зима ползвах маслени радиатори. Харчат си неприлично ток, колкото Вата пише толкова дърпат ток. Загряват относително бавно, но и изстиват също така бавно. Към тях бях включил "контактен програматор", настроен според моите мераци. Например в кухнята сутрин се включва към 4:30, и аз като стана около 6 часа температурата е поносима. След това сам се изключва около 7 часа. Повторно се включва един час преди да се прибера през вечерта. В другите стаи си управлявах ръчно радиаторите. Тоталните сметки, които плащах през най-студените и натоварени месеци бяха в порядъка на 180-220 лв./месец за цялата консумация (бойлер, отопление, печки, осветление и т.н.)
Температурата в помещенията, които отоплявах беше в порядъка на 18-20 градуса при големите студове. Но трябва да се има предвид, че апартамента има една външна стена, дограмата е добра, изложението е южно, съседите също се отопляваха, т.е. загубите на топлина не бяха големи.
Пред избор между духалка, маслен радиатор и конвектор, моето предпочитание е конвектор. Гугъл може да ти помогне да прочетеш дългите дискусии по тази тема, защо при равна мощност конвектора е относително по-икономичен и комфортен.
Сега си купих два конвектора, но опит мога да споделя след месец Март догодина
Лидер при конвекторите на нашия пазар е ADAX, след това не по-лоши и малко по евтини са AIRELEC и NORIOT и после всички останали.