Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?

Мнениеот stefan4o » Пон 12 окт 2015 21:40

Още ли има хора дето вярват на такива изтъркани лафове - под контрола на японците :mhihi

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 12 окт 2015 21:49

Както има и хора, които си мислят че Осака са марка японски климатици :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 12 окт 2015 23:13

drotomir написа:Колега нали не смяташ че хората от маркета са се набутали и са ти продали на загуба климатик който струва повече от това което ти си платил , хайсенс е на едно ниво с мидеа нео хайер или санг . Сам си направи сметка за 500 лева какво си получил насреща.

Може.....аз съм доволен от него до момента. Старият Хайсенс вече 12та година работи без да му е наливан фреон или прочие и си работи безпроблемно :) Квото такова.... за тея пари да изкара 3те зими дет ги дават като гаранция и мога с кеф да го хвърля. Икономията спрямо миналата година е вече факт :D

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Вто 13 окт 2015 6:08

Хайсенса както и хайера топлят добре но самите климатици не блестят с особена енергийна ефективност т.е лапат си ток яко за сметка на топлата струя която вадят което е факт.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 13 окт 2015 11:53

stefan4o написа:Още ли има хора дето вярват на такива изтъркани лафове - под контрола на японците :mhihi

Случайно да си чувал ,че след разпада на соц. лагера много от утвърдените фирми приеха стратегия за навлизане на тези нови пазари ,заради сериозната конкуренция на Китай ,Корея, Мала Азия та дори вече и Индия и Виетнам обаче много марки ''скриха'' името си зад т.нар. ''дъщерни''фирми.Целта е да се намали себестойността на продукта за сметка на
заниженото качество(което задължително трябва да е по-добро от ''made in China'') и ако този продукт е успешен на пазара вече към промотирането(рекламата) на този продукт се добавя: ''произведено под контрола на еди кой си...
Нали се сещаш,че моята ''Кордоба''например е Испански ГОЛФ и VW не биха заложли авторитета си без да контролират испанците. И Сеат и Шкода са точно такъв пример за дъщерни фирми ,в които донякъде параметрите на компромисите с качеството са доста по-''широко'' понятие.Ненапразно 15-год. Голф 4 е доста по-скъп и търсен от 15год.Кордоба,въпреки че по ''екстри'' в много случаи Кордобата бие Голфа.
Относно клим.''осака''-доколкото си спомням това е марка създадена за БГ,но съгласете се че марка(фирма)не се прави от нищото...Може би и зад тях ''седи'' някой.
Не всичко китайско е боклук.Голяма част от производството на САЩ напримр е изнесено там,но после минава през ''иглено ухо''за качество,а боклука естествено за Източна Европа...
Как една пералня ''Горение''например в Германия е от порядъка на 600-700Евро,а в БГ същия модел е 600-700лв?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 13 окт 2015 12:09

Свидетели сме на отмиране, на инфлация на значението на марките, то пък като не е SEAT ами VW кой знае какво... те германците себе си не контролират, какво остава за гърците :biggrin ... опа-а испанците. Преди 30г. можете ли да си представите германец, дето с лека ръка ще се изцвъка на авторитета на марка от рода на VW по подобен начин, както направиха сега - софтуерните простотии, които ще им струват милиарди? Аз не мога да си го представя, но сега може, всички го правят, защо и не и те.
При електрониката и електрическата техника е същото, останали са може би на пръстите на едната ръка марки, на които (условно при всички случаи) можеш да се довериш. Търговски марки като тази, дето се казва като японски град :mhihi , но най-често и едно болтче няма общо с Япония, са най-на късмет, каквото са имали в момента са го сковали и каквото стане, това е. Понякога е добре, друг път зле.

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Мнениеот Golf_Gogo » Вто 13 окт 2015 12:58

7-ма година пет Hitachi-та 12-ки made in Japan (ако има значение за някой). Зимата топлят, лятото хладят, сметките за ток прилични, аз доволен :mhihi

П.П. Никога не са чистени телата отвън (улица без настилка), нито им е доливан фреон. В общи линии от както са монтирани само се ползват.

Последна промяна от Golf_Gogo на Вто 13 окт 2015 15:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobovo » Вто 13 окт 2015 13:41

Само да ви кажа ,че eвтините модели на Daikin сe правят в заводите на Gree и излизат с лепенка на Daikin.Ако си взимате Daikin от ниската серия по-добре си вземете това което е доста по-добро и на прилична цена :
http://www.klimatici-pleven.com/GWH12KF-K3DNA6G.html
Daikin не са това което бяха.За да има конкуренция в цените трябва да се снижи и качеството.
Линка който съм постнал е само за пример и ако се счете за реклама моля администраторите да го изтрият.

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Вто 13 окт 2015 18:26

Гледайки супер големия КОП от 3,4 на това ГРЕЕ при 7 градуса външна и номинална мощност представям си при -10-15 колко е КОПА най вероятно пада под 2 съчетано с загубите на енергия за дефрости то по добре да си пусна масления радиатор.

Евтините модели се правят в чехия колега , поне моя дайкин е такъв.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 13 окт 2015 18:29

Тези КОП-ове са като дизелите на ФВ и компания...

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 13 окт 2015 19:07

drotomir написа:Евтините модели се правят в чехия колега , поне моя дайкин е такъв.

''Евтините модели'' на почти всяка стока се правят навсякъде,където има евтина работна ръка.На фирмата производител и остава да направи избор коя е най-близката такава раб. ръка спрямо пазара в който се ''цели''тоя производител.Има китайско ''Нео'' например,има и турско...
За съжаление ние сме от евтината раб. ръка и съответно сме купувачи на компромисни или стоки реплики.Затова се оглеждам за този''Gree'' примерно.
След като съм го споделил с вас ,идеята ми е била да разбера дали някой има преки впечатления ,а не да чета критики от рода:
stefan4o написа:Още ли има хора дето вярват на такива изтъркани лафове - под контрола на японците
.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 13 окт 2015 20:58

Последно от Хитачи,Тошиба и Дайкин,кой е най?
Говорим за климатици до 1000 лв.
Заинтригувахте ме с тоя Дайкин,сега пък не бил японски,бил чешки и т.н. :biggrin
Интересува ме да не се плаши от студа и да е горе-долу тих,понеже ще се ползва за спалня.
До края на седмицата трябва да реша къде да инвестирам 1000 лв.В дърва и въглища или в клима :Mr Green Fun

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Сря 14 окт 2015 6:10

Bai Sando написа:Последно от Хитачи,Тошиба и Дайкин,кой е най?
Заинтригувахте ме с тоя Дайкин,сега пък не бил японски,бил чешки и т.н. :biggrin
Интересува ме да не се плаши от студа и да е горе-долу тих,понеже ще се ползва за спалня.
До края на седмицата трябва да реша къде да инвестирам 1000 лв.В дърва и въглища или в клима :Mr Green Fun

От тези марки това са най евтините им модели , който и да вземеш са все с еднакви параметри.
За дайкина казах че е тих и става за спалня , топли ама при 8-9 градуса всеки може , няма отзиви за сега.
С хитачи внимавай дали няма да е шумен за спалня , чуй го на живо или търси отзиви.
За тошиба същата работа търси отзиви за тези модели до 1000 лева , гледам в технополиса са 10-ка за 999 лв с монтажа.
Но все пак изхождайки от това че тошиба е класна марка би следвало да е добра машина , но някак си за 1000 лв все пак човек не трябва да има големи очаквания.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 14 окт 2015 7:51

bobovo написа:Само да ви кажа ,че eвтините модели на Daikin сe правят в заводите на Gree и излизат с лепенка на Daikin.Ако си взимате Daikin от ниската серия по-добре си вземете това което е доста по-добро и на прилична цена :
http://www.klimatici-pleven.com/GWH12KF-K3DNA6G.html
Daikin не са това което бяха.За да има конкуренция в цените трябва да се снижи и качеството.
Линка който съм постнал е само за пример и ако се счете за реклама моля администраторите да го изтрият.

Това пък откъде го измисли.Дайкин за Европа се прави в Чехия. Върховите модели - Уруру Сарара и Емура се правят в Япония.Имат и завод в Китай но той произвежда за азиадския пазар и щатите.Чу се че ще отварят завод в Турция ама...Ама снижение в цените 2500 лв за същия китайски еквивалент 900 лв.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 14 окт 2015 7:56

Bai Sando написа:Последно от Хитачи,Тошиба и Дайкин,кой е най?

Заинтригувахте ме с тоя Дайкин,сега пък не бил японски,бил чешки и т.н.

Дайкин не мога да го разбера дали работи/НЕЗАВИСИМО ОТ ТЕМПЕРАТУРИТЕ ОТВЪН/ ако не сис сложа ръката отпред да усетя вентилатора.Вътрешното тяло е по тихо в сравнение с мнооото други климатици.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”