Съвет за покупка на LCD телевизор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 18 дек 2008 8:43

аз съм заложил на Сони
защот само те предлагат за сега DBT-C - вхраден тунер за цифрова Кабелна телевизия , гледаш цифрова беш топълнителен външен приемник и 2-ро дистанционно :)

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 18 дек 2008 8:50

Колеги, а какво ще кажете за това:
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09038563

За мен е добър избор, но знам ли.......

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Чет 18 дек 2008 11:14

mladvampirTDI написа:Колеги, а какво ще кажете за това:

Филипс от много време насам нямат нищо добро, освен амбилайта, който можеш да си го сложиш и на всеки друг телевизор за сума около 100лв. Сони е истината, пак казвам аз не чета по форуми отзиви и характеристики, аз съм всеки ден пред тези телевизори и ги "гледам" как работят, как се държат като дефекти и т.н. В нас тв-то е Бравиа. :D

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 18 дек 2008 11:47

Не мога да разбера какво толкова му мислите. Дали ще контраст 7500:1 или 75000:1 едва ли ще го усетите. Хай девинишън телевизии има 5-6. Аз като избирах тв се водих от няколко критерия:
1. Да е плосък
2. Да е с черен корпус, за да пасва на мебелите( :lol: )
3. Да е горе долу от известна марка
4. Да е около 1000 лв.

Наслаждавам му се по 40 мин на ден преди да заспа и толкоз.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 18 дек 2008 11:54

Филипс е марката колега

Филипс от много време насам нямат нищо добро,

Ще има да взимаш колега :) Не е така седни прочети и ще разбереш http://forum.eshop.bg/

Не мога да разбера какво толкова му мислите. Дали ще контраст 7500:1 или 75000:1 едва ли ще го усетите. Хай девинишън телевизии има 5-6. Аз като избирах тв се водих от няколко критерия:
1. Да е плосък
2. Да е с черен корпус, за да пасва на мебелите( Laughing )
4. Да е около 1000 лв.

Ти пак си добре мой приятел си избираше телевизора с ролетка :shock Въпроса беше да влезе дето трябва ,а каква марка е ,контрасти,и други"простотии" не го интересуваха :shock :shock

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 18 дек 2008 12:00

rosy написа:Не мога да разбера какво толкова му мислите...

То, по тази логика, и един запорожец ще ти свърши работа... :roll:
Аз правя разлика.
Защото гледам предимно 1080р Full HD материали, по-малко - 720p HD Ready, и адски рядко - нещо различно от тези...
За телевизия не отварям дума, защото телевизиите тук са ПСЕВДО цифрови и общо взето - гола вода!
Така че - личи си! :wink:

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Чет 18 дек 2008 12:07

ChimeyJimmey написа:
rosy написа:Не мога да разбера какво толкова му мислите...

То, по тази логика, и един запорожец ще ти свърши работа... :roll:
Аз правя разлика.
Защото гледам предимно 1080р Full HD материали, по-малко - 720p HD Ready, и адски рядко - нещо различно от тези...
За телевизия не отварям дума, защото телевизиите тук са ПСЕВДО цифрови и общо взето - гола вода!
Така че - личи си! :wink:

1080p Full HD ,
че колко са филмите и музиката които са 1080 и то прогресив сканиране, броят се на пръстите на едната ръка.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 18 дек 2008 12:10

ChimeyJimmey написа:Така че - личи си! :wink:

Да личи си, като вържа екс бокса си личи. Ама го връзвам един път в месеца. През останалото време тв и то много малко. И то на Булсат. Взех си ЛГ с всите екстри за 1.4 беше преди година,ама какво от това :roll:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 18 дек 2008 12:27

green man написа:1080p Full HD ,
че колко са филмите и музиката които са 1080 и то прогресив сканиране, броят се на пръстите на едната ръка.

Не знам, човече... :roll:
Аз си намирам В ИЗОБИЛИЕ, което ИЗОБЩО не се свежда до "пръстите на едната ръка"... :D

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Чет 18 дек 2008 18:42

mely написа:

Филипс е марката колега

Филипс от много време насам нямат нищо добро,

Ще има да взимаш колега :) Не е така седни прочети и ще разбереш http://forum.eshop.bg/

1. Да е плосък
2. Да е с черен корпус, за да пасва на мебелите( Laughing )
4. Да е около 1000 лв.

Ти пак си добре мой приятел си избираше телевизора с ролетка :shock Въпроса беше да влезе дето трябва ,а каква марка е ,контрасти,и други"простотии" не го интересуваха :shock :shock

Пак ще кажа няма да чета някакви глупости по форуми от хора, които дори не са виждали на живо тези телевизори. Камо ли да ги имат в къщи и да са добили реална представа за тях. В един телевизор има много други неща от панел, процесор и "амбилайт". Аз всеки ден тествам и гледам около 200 модела и повече. Не ми трябват характеристики и писаници, аз като го взема в нас този телевизор, няма да му чета характеристиките, а ще го гледам. И трябва да е качествен като части, удобен за работа, с функциите които най-често ползвам, с приятен външен вид, цифрови тунери задължително, за да мога да си го ползвам с кеф. А не като примерно намаля усилването до 1 и да не мога да заспя заради силния звук, а на 0 да няма звук. Това последното го казвам примерно, така че не е само четене и характеристики, мисля че аз имам възможност да ги тества всичките неща неопределено време, което ще ми даде доста добър поглед до към марка, модел и т.н.
Спирам с постовете в тази тема, защото няма повече какво да кажа. :D

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пет 19 дек 2008 13:24

благодаря на всички изкали менение. Все още разучавам писаното от вас. Някой може ли да разясни кой параметър какво означава?

Потребителски аватар
fika210
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fika210 » Пет 19 дек 2008 16:08

Колега,моят съвет е този:
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09038563
Но ако си любознателен,имаш търпение и не се страхуваш,че ще се объркаш още повече в избора си, посети този сайт:
http://forum.setcom.bg/index.php?board=59.0
Успех в твоя избор !

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 19 дек 2008 16:16

Закупих си LCD 32 LG преди точно една година. Месеци преди това се люлях, питах, проучвах марки, модели, технологии (плазма с/у LCD) и се вкарах в LG-то за около 1200 лв тогава. Сега цената му е под 1000 лв.
В общи линии това което си спомням от колегите в сервиза на сони беше, че ако нямам пари за нещо над 2500 лв то да не взимам плазма и съответно да не е нео, мео и тн + Самсунг.
Френдовете от сервиза ми обясниха, че доста от матриците на другите марки наистина са самсунг, но не било за препоръчване да се хващам с тази марка за цял ТВ. Другото което ми казаха, че ако купувам от магазин който се обслужва от сервиз К&К да се моля на Бога да не стигам до сервизиране... (такъв магазин е техномаркет ако не греша от където си и закупих LCD-то) :oops:

Това се инфото което мога да споделя. Всеки сам си преценява да вярва или не и тн. :)

pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepone » Пет 19 дек 2008 18:01

Аз доколкото знам full hd предава с по ниски кадри в секунда отколкото 720p технологията , а разлкита е в разрешаващата способност, 1920x1080 full hd 30 fps(кадъра в секунда) или 1080р
1280х720 60 fps или 720р и двете съм ги тествал особена разлика в качеството няма да видиш, мене ме кефи 720р защото кадрите в секунда са повече ,лично мнение , в щатите съм гледал световното на 720р и мога да ти кажа, че е перфектно така че дори да не си вземеш full hd няма да съжаляваш.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 07 яну 2009 17:28

Вчера се сдобих с LG 32LG5700, Full HD, от Технополис.
Искам да благодаря специално на Skruji за полезната информация, която ми даде, както и на неговите колеги, но реших да не купувам предложеното от тях Sony 32 W 4000. Просто беше над бюджета, който бях решил да отделя.
Благодарности и на divna за съдействието в Технополис.
За сега съм доволен, естествено още нямам пълни впечатления все още.
Няколко въпроса:
1. Кой е входът, чрез който мога да получавам най-качествен сигнал от компютъра?
2. Предварително зададените различни настройки на картината /ярък, стандартен, кино и т.н./ не са лоши, но нито една не отговаря сто процента на желаното от мен съотношение контраст, светлина, рязкост, цвят и т.н. Някой с опит в тази насока?
3. Дайте примери за добри източници на Full HD сигнал, както и опит с такива, препоръки. Целта ми е да използвам максимално параметрите на ТВ-то, демек туй прословуто Full HD. Ясно ми е, че няма скоро да има много ефирни дигитални канали.
Изобщо който каквито съвети и какъвто опит има по ползването на Full HD LCD TV да ги дава. Благодаря предварително.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”