Автоматично подновяване на договора с Мтел - законно ли е??

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Re: Автоматично подновяване на договора с Мтел - законно ли е??

Мнениеот evgenyh » Вто 28 апр 2009 20:53

Stivi написа:
Georgi_G написа:Специално тоя договор за 5лева към Мтел след изтичане на първата година, се подновява автоматично, но може да бъде прекратен по всяко време с едномесечно предизвестие и без плащане на каквито и да е неустойки. Ако не се подновяваше автоматично щяха да спират телефоните едностранно без предизвестие и тогава май щеше да има повече недоволни.

(абонат съм на Мтел, но ги мразя)

Това доказано ли е на практика или просто го има като информация понеже в офиса не споменаха /да не са луди/ такава опция ??

Няма такъв филм.

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Сря 29 апр 2009 8:28

evgenyh написа:
Stivi написа:
Georgi_G написа:Специално тоя договор за 5лева към Мтел след изтичане на първата година, се подновява автоматично, но може да бъде прекратен по всяко време с едномесечно предизвестие и без плащане на каквито и да е неустойки. Ако не се подновяваше автоматично щяха да спират телефоните едностранно без предизвестие и тогава май щеше да има повече недоволни.

(абонат съм на Мтел, но ги мразя)

Това доказано ли е на практика или просто го има като информация понеже в офиса не споменаха /да не са луди/ такава опция ??

Няма такъв филм.

Вярно мамка му. Няма такъв филм. Вчера седнах и изчетох внимателно договора.

Съжалявам колеги!

Ето още една причина да ги мразя!!!

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 29 апр 2009 9:24

Мен така ме набутаха от вивател. Мина една година...(договора беше за една година) след което всеки месец почнаха да ми идват сметки за не платена месечна такса при положение ,че вече не можех да говоря с тази карта. Та...пращаха, пращаха..писма, заплахи и др.такива хахаха , но по едно време се отказаха и от една година не съм ги чувал. Един ден минах през техен офис да проверя какви задължинея имам евентуално към тях и за мое голямо учудване нямах и една стотинка да им давам :) Така, че не им обръщай много внимание.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 29 апр 2009 9:26

Четете преди да подписвате хартии, помага срещу бъдещи главоболия. По този повод ако там пише че 100 години ще плащам по 5лв на месец всичко е законно.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 29 апр 2009 11:23

Stoi написа:Мен така ме набутаха от вивател. Мина една година...(договора беше за една година) след което всеки месец почнаха да ми идват сметки за не платена месечна такса при положение ,че вече не можех да говоря с тази карта. Та...пращаха, пращаха..писма, заплахи и др.такива хахаха , но по едно време се отказаха и от една година не съм ги чувал. Един ден минах през техен офис да проверя какви задължинея имам евентуално към тях и за мое голямо учудване нямах и една стотинка да им давам :) Така, че не им обръщай много внимание.

Провери хубаво дали няма заведено дело, щото после плащаш всичко+лихви+съдебни разходи, които са към 250лв :idea:

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Пон 15 ное 2010 10:29

И аз имам драма с Мтел и преди да отида в техния магазин, ви моля да погледнете дали всичко е ок, защото смятам, че нещо се опитват да ме излъжат (отново). Историята е следната:

На 14.10.2010 г. отивам лично в техен магазин и подписвам молба, че желая да ми бъде прекратен договора (пазя копие, естествено). Питам дали е необходимо да правя нещо друго, да подписвам или да се обаждам, казва ми се, че не е.

Днес, 15.11.2010 г. картата ми е все още активна. Обадих се (от друг телефон, за да не кажат, че съм говорила по нея и после да им дължа пари) да попитам защо. Отговорът беше, че само съм подала молба за прекратяване, а трябвало освен това да заявя, че желая картата ми да се спре. Също така трябвало да си платя и таксата за започналия сега месец.

Тука вече издивях и се изпокарах с младежа по телефона, а той ми каза да отида в магазина, където съм си подала молбата. Ако там откажат да ми спрат картата, мисля да си поискам писмено обяснение защо и в комплект с молбата за прекратяване да ги изпратя до КЗП.

Някакви съвети по този казус?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 15 ное 2010 10:38

Милата написа:Отговорът беше, че само съм подала молба за прекратяване, а трябвало освен това да заявя, че желая картата ми да се спре.

За първи път чувам такова нещо, как ще ти бъде активна картата и ще ти начисляват такса за месец, ако нямаш договор към тях, тоест си го прекратила? Каква такса ти начисляват тогава, за кой план и по какви ангажименти на двете страни? Да не би да влиза в сила прекратяването след 1 месец?

Единствено се сещам вариант да си имала специфичен договор и при прекратяването да си се върнала на някой предишен, стандартен. Това можеш да го провериш в текста на подписания документ.

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Пон 15 ное 2010 11:04

Специално се обадих и ми казаха, че договорът ми изтича на 14.11., затова и отидох ТОЧНО един месец по-рано. Според този по телефона следва да им дължа такса, защото е започнал новият месец на отчитане. За мен това са глупости и няма да им дам каквото и да било. Договор съм подписвала през 2006 или 2007 г., а от тогава съм си сменяла няколко пъти тарифния план. При подаване на молбата за прекратяване получих само нея и нищо друго.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 15 ное 2010 11:25

Пълна такса ли ти казват, че дължиш или само частта от 01.11 до 14.11?

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Пон 15 ное 2010 11:33

По принцип договорът ми следва да е изтекъл на 14.11., т.е. от вчера или от днес да не е активен, следователно ми искат за периода от 14.11. до 14.12. Но след малко отивам в магазина им и ще видим там какви ще ми ги обясняват. Прави ми впечатление, че в тази фирма има голяма липса на координация и информация и всеки ти говори нещо различно, затова ако не ми спрат картата на момента, ще искам писмени обяснения.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 15 ное 2010 11:42

Милата написа:Прави ми впечатление, че в тази фирма има голяма липса на координация и информация и всеки ти говори нещо различно,

Напълно в ред са си!Просто се правят на луди и гледат да те вкарат с 5-10лв за такса!Направете колко милиона лева ще приберат така като от всеки изкопчат по някаква сума!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 15 ное 2010 11:52

Милата написа:Прави ми впечатление, че в тази фирма има голяма липса на координация и информация и всеки ти говори нещо различно

Има нещо такова, на няколко пъти в един офис ми казват "не може", а в друг "няма проблем". Все пак персонала им като цяло не е високо квалифициран. Та пробвай и в някой друг офис ако в твоя те мотаят

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Пон 15 ное 2010 11:56

Отивам да се разправям с тях, след това ще докладвам за резултата :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 15 ное 2010 12:16

Милата написа:Днес, 15.11.2010 г. картата ми е все още активна. Обадих се (от друг телефон, за да не кажат, че съм говорила по нея и после да им дължа пари) да попитам защо. Отговорът беше, че само съм подала молба за прекратяване, а трябвало освен това да заявя, че желая картата ми да се спре.

Това съм го чел във форума с друг колега.. Явно е редовна практика, което пък е абсолютно малоумие...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 15 ное 2010 12:38

Това, което правиш на практика с уведомлението за прекратяване на договора е, че той става безсрочен. Ако не им заявиш изрично, че искаш спиране на картата, то тя продължава да си е действаща и да си плащаш за нея, освен ако не си я спряла. Просто я спри със заявление за това при тях, ще платиш някаква малка такса за периода, в който ти е била активна и това е.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”