Форматиране на HD и инсталиране на Windows 7 RC1 ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
ogun
Автомобил:
Двигател:

Re: Форматиране на HD ?

Мнениеот ogun » Съб 09 май 2009 22:48

Абе тоя нов Уин незнам дали е стабилен - аз ползвам Линукс Убунту, в последно време гледам и федора и съм много доволен. Някои програми не тръгват разбира се ама има еквиваленти. Ако някоя толкова ми трябва има инсталиран и ХР и си превключвам като ми потрябва.
Просто Линукс върви много по-добре и работи много по-бързо.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Нед 10 май 2009 0:34

Убунту е яка система, но както казва един колега(заклет линуксджия)"Захващайки се с Линукс, приемаш, че не всичко ще работи и не всичко ще става, както си очаквал". Има много предимства, има си недостатъци. Въпрос на личен избор. За мен критерия е майка ми - няма идея какво ползва. Когато я оставих на Убунту (най-юзър френдли дистрибуция е все пак) - не можа да се оправи. На седмицата се справя. В посока "компютърно неграмотен потребител" смятам, че има какво да гонят.
Захващайки се с Уиндоус, човек не знае кога какво ще се скапе.

Аз не мога да се оплача от нито едната система. И двете ги чупя за ~ година.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 10 май 2009 8:55

За майка ти - зависи с какво е започнала. Ако е започнала с виндофса естествено ще й е по-лесно да се оправя с него. Но ако е започнала с Линукс би трябвало да е обратно. Освен това за Линукс/Юникс има много по-голямо разнообразие от графични среди отколкото за виндофс. Разликата е като кола и мотор. Едното е по-лесно за каране, но си има някои ограничения и проблеми. Другото е по-трудно за научаване и каране, но веднъж научено може много повече неща и естествено също има проблеми....

Колкото до това какво работи и какво не - в най-голяма степен зависи от закомпютърното (задкормилното) устройство.

Потребителски аватар
yoyof1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yoyof1 » Нед 10 май 2009 20:54

Вече 3-ти ден нямам никакви проблеми, всичко си върви и драйвърите сами си се
ъпдеитва. Супер е ! :да:

Последна промяна от yoyof1 на Нед 10 май 2009 21:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Re: Форматиране на HD и поставяне на Windows 7 RC1 ?

Мнениеот stan4o_mc » Нед 10 май 2009 21:07

При мен, за сега, проблеми имам само с възпроизвеждането на видео. Товари доста системата. Не знам дали и другаде е така. Разбира се поддръжда на звукови карти C-media, но там основен проблем е производителя. Драйвърите са кът.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Форматиране на HD и инсталиране на Windows 7 RC1 ?

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 11 май 2009 8:48

От първия билд 7000 досега съм слагал всичките 7022, 7048, 7055, 7077 и сега 7100 РС1 и го ползвам за основна операционна система, нямам друга инсталирана, като цяло съм доволен от уиндоуса за моите си нужди, драйвери си има, той нали уж е направен за да работи със съществуващи драйвери, ако няма за нещо драйвер тези за Виста работят прекрасно и на него. До преди две седмици демон тулс и Алкохол неможеше да се инсталират дори и с опции за съвместимост, но на тулса извадиха версия която става, но пък имаше други виртуални СД които са фрии и ставаха. Нокиа ПС суит ми правеше проблеми при директна инсталация но в режим съвместимост с Виста също се инсталира и работи коректно, Аутодата,Етка, офис пакети и други пошибалки работят добре. Като цяло ползва по - малко РАМ от вистата и ги няма разни допълнителни екстри дето никой не ги ползваше, но ги бутаха в предишните уиндоуси, но може да си ги инсталираш от центъра за екстри. Значително по - добре работи с правенето, намирането и употребата на всякакви мрежи и лесен шеринг на файлове и папки.
За нормалния хоум юзер мисля че е много добре.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пон 11 май 2009 15:47

и аз го сложих оня ден засега съм доволен от седмицата, толкоз е опростен че не е интересно направо :lol:

vangara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vangara » Съб 05 ное 2011 15:20

Стринка ми преинсталира компа си днеска и тя също неможа да си форматира харда. Аз също искам да преинсталирам компа си, но не посмях без форматиране на харда. Не мисля че ще се получи, страх ме е да пробвам че с две инсталации на един хард мисля че няма да раобти нормално системата.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Съб 05 ное 2011 18:39

vangara написа:Стринка ми преинсталира компа си днеска и тя също неможа да си форматира харда. Аз също искам да преинсталирам компа си, но не посмях без форматиране на харда. Не мисля че ще се получи, страх ме е да пробвам че с две инсталации на един хард мисля че няма да раобти нормално системата.

Естествено че може да се форматира харда, просто стринка ти е пропуснала стъпката. Ето ти подробно ръководство за инсталиране на Windows 7 приятно четене и инсталиране след това.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 06 ное 2011 9:36

Ако има място на диска колокото му е нужно на уиндоуса мисля 15 ГБ може да се инсталира и без форматиране на диска. След като се инсталира старите файлове са в папка windows.old изтрива се папката и всичко е точно. Той и без това не форматира както ХР, а трие само първия сектор примерно и после върху другото инсталира.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”