vasstop написа:Интересно ми е каква е разликата между Е52 и Е55?
Да, както Rosy каза по-горе. Оказа се обаче, че това half qwerty kеyboard е по-гадно от нормална клавиатура, в смисъл, че е доста странно да се пише на него.
Чудомир написа:@musura: Сравнявал ли си Е52 с новия АйФоне? Знам, че не са директно сравними, но ме интересува специално твоето мнение, защото аз също мисля да сменям сегашния Е51 скоро и ти току-що ме отказа от ХТЦ...Остана само АйФон-а като вариант засега
Айфона, поне според мен, е най-добрия тъчскрийн телефон. За мен има един основен минус и той е размера (а то си има значение), понеже рядко нося чанти, не използвам разни калъфчета и т.н. и телефона стои в джоба или на панталона или на ризата, а с айфона просто не се получава

Иначе е единственото нещо на което като пишеш с пръсти, някак си успяваш винаги да уцелиш точно тази буква, която трябва... HTC-то е същно доста близо до това усещане, но айфона е едни гърди напред.
Като цяло - просто айфона е с толкова интуитивно направен интерфейс, че дори и човек, който никога не е държал такова чудо в ръката си, след 10 минути се оправя преспокойно с него. Работи много стабилно, за разлика от Windows телефоните, новите модели са бързи и т.н плюсове. Несъмнено многократно по-добър за броузене (в сравнение със всеки телефон с клавиатура), за писане на имейли и документи. Бих си взел такъв, като втори телефон и като цяло бих го ползвал не точно за телефон, а повече за мобилен интернет, нещо като офис в джоба (чанта ти, че в джоб не взлиа)

Но, честно казано, не бих мъкнал тази тухла с мен нонстоп, ако ще пари да ми дават. Лично аз не го възприемам като телефон, това си е повече PDA и iPod с възможност за телефон.
А ако е51-то ти харесва, със сигурност ще харесаш и е52-то. Разликата не е революционна, а по-скоро еволюционна. Просто получаваш почти същия телефон, обаче всеки един детайл е подобрен (без wifi-то)

При мен просто нямаше вариант за такава дилема, понеже имах конкретни изисквания за размер, батерия, gps и wifi, всичко останало е бонус

В крайна сметка тези ми критерии не ми оставиха избор, понеже по тези показатели, това беше най-добрия вариант. Колебаех се единствено дали да не е E75, който е със същите параметри и размери, но е малко по-дебел (4.5мм) заради слайдващата qwerty клавиатура, но в крайна сметка я пожертвах, защото основно чета през телефона и пиша сравнително рядко, а и T9 на български е много добра екстра