GSM - "Криза"

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: GSM - "Криза"

Мнениеот Ivailo » Пет 18 сеп 2009 23:25

Чудомир написа:@musura: Сравнявал ли си Е52 с новия АйФоне? Знам, че не са директно сравними, но ме интересува специално твоето мнение, защото аз също мисля да сменям сегашния Е51 скоро и ти току-що ме отказа от ХТЦ...Остана само АйФон-а като вариант засега

Ако ти трябва тъч - да
Ама на тоя айфон да ти кажа - няма писалка. Трябва да натискаш с пръст, което в някои случаи е ужасно.
Е на работа като трябва да тествам някой сайт с blackberry storm ми иде да го метна в най-близката стена :banghead:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 19 сеп 2009 0:37

vasstop написа:Интересно ми е каква е разликата между Е52 и Е55?

Да, както Rosy каза по-горе. Оказа се обаче, че това half qwerty kеyboard е по-гадно от нормална клавиатура, в смисъл, че е доста странно да се пише на него.

Чудомир написа:@musura: Сравнявал ли си Е52 с новия АйФоне? Знам, че не са директно сравними, но ме интересува специално твоето мнение, защото аз също мисля да сменям сегашния Е51 скоро и ти току-що ме отказа от ХТЦ...Остана само АйФон-а като вариант засега

Айфона, поне според мен, е най-добрия тъчскрийн телефон. За мен има един основен минус и той е размера (а то си има значение), понеже рядко нося чанти, не използвам разни калъфчета и т.н. и телефона стои в джоба или на панталона или на ризата, а с айфона просто не се получава ;) Иначе е единственото нещо на което като пишеш с пръсти, някак си успяваш винаги да уцелиш точно тази буква, която трябва... HTC-то е същно доста близо до това усещане, но айфона е едни гърди напред.
Като цяло - просто айфона е с толкова интуитивно направен интерфейс, че дори и човек, който никога не е държал такова чудо в ръката си, след 10 минути се оправя преспокойно с него. Работи много стабилно, за разлика от Windows телефоните, новите модели са бързи и т.н плюсове. Несъмнено многократно по-добър за броузене (в сравнение със всеки телефон с клавиатура), за писане на имейли и документи. Бих си взел такъв, като втори телефон и като цяло бих го ползвал не точно за телефон, а повече за мобилен интернет, нещо като офис в джоба (чанта ти, че в джоб не взлиа) ;) Но, честно казано, не бих мъкнал тази тухла с мен нонстоп, ако ще пари да ми дават. Лично аз не го възприемам като телефон, това си е повече PDA и iPod с възможност за телефон.

А ако е51-то ти харесва, със сигурност ще харесаш и е52-то. Разликата не е революционна, а по-скоро еволюционна. Просто получаваш почти същия телефон, обаче всеки един детайл е подобрен (без wifi-то) ;)

При мен просто нямаше вариант за такава дилема, понеже имах конкретни изисквания за размер, батерия, gps и wifi, всичко останало е бонус ;) В крайна сметка тези ми критерии не ми оставиха избор, понеже по тези показатели, това беше най-добрия вариант. Колебаех се единствено дали да не е E75, който е със същите параметри и размери, но е малко по-дебел (4.5мм) заради слайдващата qwerty клавиатура, но в крайна сметка я пожертвах, защото основно чета през телефона и пиша сравнително рядко, а и T9 на български е много добра екстра :idea:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Съб 19 сеп 2009 3:34

Засега съм много доволен от Е52, ще му взема една по голяма микро СД карта че в момента е само 1ГБ, Някой да е успял да подкара ГАРМИН или друго ГПС приложение ?
Инсталирах Гармина ама ми казва че бачкал само с външен ГПС ... пробвах да го отключвам ..ама засега без успех ...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 19 сеп 2009 9:28

kossel написа:Засега съм много доволен от Е52, ще му взема една по голяма микро СД карта че в момента е само 1ГБ, Някой да е успял да подкара ГАРМИН или друго ГПС приложение ?
Инсталирах Гармина ама ми казва че бачкал само с външен ГПС ... пробвах да го отключвам ..ама засега без успех ...

гармина си бачка!Просто не му казал кой гпс да ползва.Чикни на антенката му,и го коригира= :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 19 сеп 2009 9:48

ISRalien написа:....

Не ти трябва писалка за айфон-а. Ползвам такъв от около 6-7 месеца и пиша на него по бързо от колкото с клавиатурата на пи си-то. Като това с малката клавиатура, а разликата е доста голяма :

На самсунг тъч-а например е доста по неудобен
Прикачени файлове
Picture 004.JPG
Picture 005.JPG

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Съб 19 сеп 2009 10:57

Понеже оплюхте ХТЦ-то
1 става въпрос за DIAMOND 2 с метален корпус
2 изработката е много по качествена от Нокиа
3 мисля че няма нужда да ви убеждавам в предимствата на уиндоус пред симбиан
4 за 6 месеца не е забил нито веднъж за разлика от нокиите които забиват минимум по 1 път на седмица
5 дисплея е с резолюция 480x800 и аз поне лично по добра картина не съм виждал
6 размера е много добър - по малък е от конкурентите и доста по удобен
7 камерата е размазваща 5 мегапиксела, а качеството е светлинни години пред Нокиа
8 за батерията - телефона е с кабел мини USB-USB - зарежда от компютър, кола, контакт, пак за разлика от
нокиа, на която всеки модел е с нов кабел ( а и изкарва един ден тормоз без проблем, все пак говорим за резлюция 480x800)
9 ГПС-а е изключително добър, както и WiFi-то, а има и радио(което аз лично не ползвам)
10 тъч скрийна е изключително удобен и много лесен за употреба

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 19 сеп 2009 11:18

kossel написа:Засега съм много доволен от Е52, ще му взема една по голяма микро СД карта че в момента е само 1ГБ, Някой да е успял да подкара ГАРМИН или друго ГПС приложение ?

За сега само ТомТом-а не успях да подкарам с вътрешния ГПС.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 21 сеп 2009 9:37

musura написа:

За сега само ТомТом-а не успях да подкарам с вътрешния ГПС.

Това на нокия ли ? Ако си успял да подкараш Иго моля сподели, че не съм чел никаде досега освен един израелски сайт където се показваше Иго на СЕ с симбиан.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 21 сеп 2009 10:46

iGo мисля, че няма за симбиан написано ;) така че не вярвам някой да е успял да го подкара. Иначе пробвах Navigon, McGuider, Garmin XT, NDrive - всички работят и имат прилични карти. Специално McGuider ми прави много добро впеатление - картата е 1:1 с тази на iGo, като функционалност е същата работа и не виждам какъв е смисъла от iGo, когато има това ;

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 21 сеп 2009 20:31

Имах два Е51 - не съм доволен от качеството въобще, сглобката не я бива.
Естествено 6310i e култов и си ми седи в кутията - качество превъзходно.
5800 XM - много сладък телефон , порадвах му се две седмици, малко кофти качество на панели.
Сега съм с Н97 - качестово бива.
Който иска солиден телефон от по-новите - Е71.
Скоро излиза Е72.Там обаче не знам как ще е качество със сглобката.
Имам впечатление от Iphone от първия модел - няма скръц, мръц , много солиден.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Вто 22 сеп 2009 10:04

5800 :Пената телефон за всичко.!цената му е паднала до към 400

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 24 сеп 2009 8:48

http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1163
е това е GSM-криза .. аз съм си поръчал един .. специална разработка на Моторола за 3-тия свят .. батерията държи по една седмица при 20-30 мин. разговори на ден .. дисплея е по някаква технология от 1940 и някоя година .. преди LCD .. със никаква консумация на енергия .. има го по 50-70 лв. чисто нов с гаранция .. а в сервизите не са чували за него :applause:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 24 сеп 2009 9:18

Колега, ти виждал ли си го на живо това нещо? Защото аз като теб също се бях запалил и си взех такъв, още като ги пуснаха миналото лято. Мога да ти кажа, че това е най-отвартителния телефон който съм докосвал през живота си. Дисплея не е от 1940-та година, а е съвсем нова разработка покрай електронните книги - просто е черно-бял и няма подсветка, а работи с отразена светлина. Иначе дисплея не е графичен, а е със сегменти, като старите електронни часовници. Абсурндно е да успееш да прочетеш СМС или да изпратити такъв. Звука от слушалката е с отвратително качество, менюто не е с надписи, а телефона ти казва в кое меню си в момента с глас :screwy Абе сам ще е убедиш, че не става дори и за говорене, пък нека батерията му да държи и 1 година ;)

П.П. Време за разговор - 4.5 часа му дават, имай предвид, че всеки читав телефон е с по-добър показател, примерн е52 е с 8 часа време :!:

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 24 сеп 2009 10:17

musura написа:Колега, ти.........

.. да колега .. ползвах го няколко дни .. като втори тел. .. не съм забелязал да има проблеми със звука .. иначе за СМС-тата съм съгласен .. така е .. както и за данните за батерията .. но аз го ползвах почти седмица и не се наложи да го зареждам .. хареса ми .. че е лек, малък и прост .. всеки път когато се загледам в някоя високотехнологична играчка си спомням за един разговор с служител от сервиза на М-тел .. та той тогава извади от джоба си един Водафон и каза .. " .. имаме продадени почти 2 хиляди бр. от тези .. при нас са дошли 3-4 бр. .. няма друг телефон с такава статистика .." .. аз ползвам Нокия Е51 .. на 99% само за разговори

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 25 сеп 2009 0:26

е тва са изгъзици вече
кво толкова са ви проблем тия батерии - взимате едно зарядно за кола и докато стигнете от вас до работа сте готови..
а и не винаги по-голямата батерия означава повече време издръжливост

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”