Въпрос към великите програмисти и ланаджии
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос към великите програмисти и ланаджии
Имай в предвид че евтинджосите се държат що годе добре когато се ползват само с кабел ,големия проблем има като се вържеш през WI FI тогава ще разбереш да ли си от късметлийте.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vw_golf_4_tdi написа:това, че работодателя ти, ти е купил кримпачки за 12лв и им се кефиш като гладно циганче на баничка; че не може да си позволи да слага switch по - скъп от 10лв (разбирай repotec); не означава, че D-Link да "перфектният избор".
ако да дадете 120лв за един нормален Linksys, са много пари за Вас; то ще оцените смисълът на моите думи когато отидете за 3-4 път да ви го подменят и/или истанете 1месец без интернет.
и все пак не вярвам, че ще променя мисленето на хора които се кефят, че са си купили еФтинджос нещо от битака.
P.S. работя с CISCO и до сега не са ме предали (вкъщи и на работа).
Май четеш прекалено избирателно. Не съм казал, че е перфектен избор Д-линк. Казах, че не е гаранция дори и да купиш Линксис той няма да ти прави проблем. Случвало ми се е да рестартирам и такива в клиенти.
Иначе относно работодателя ми аз нямах предвид с какви материали работим ние, а какви рутери ползват клиентите ни (те сами си ги купуват). Понеже често ходя по къщите на хора ревейки "Нямам нет" и след рестарт на рутера им нещата тръгват. Иначе не работя с кримпВачки за 12 лева

Всеки има право да си купува това, което му е по джоба и по вкуса, а дали CISCO те е предал или не, автора на темата не го интересува.
Имай в предвид че евтинджосите се държат що годе добре когато се ползват само с кабел ,големия проблем има като се вържеш през WI FI тогава ще разбереш да ли си от късметлийте.
Такива генерални заключения са неуместни, на фона на това, че всяка една електроника може да дефектира без да има видима причина за това, като прибавим и факта, че всичко е меЙд иН Чайна, заключенията са си направо абсурдни. Общият знаменател не е добър съветник

-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:
Такива генерални заключения са неуместни, на фона на това, че всяка една електроника може да дефектира без да има видима причина за това, като прибавим и факта, че всичко е меЙд иН Чайна, заключенията са си направо абсурдни. Общият знаменател не е добър съветник
То по твойта логика трябва да си купуваме техника само от Илиенци щото и там продават електроника, то и PIONEER и PINEER(май имаше такава марка на Илиенци)имат електроника ама хората си купуват PIONEER (бунаци

П.С. Не се засягай ,просто мнение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
имал съм Длинк дкт110-перфектно се представя 2 комп на лан 1 на безжичен и чат пат лап топа
имам и тоя ди 524 ми добре си се справя и 2та не са ми забивали до сега "_"
имам и тоя ди 524 ми добре си се справя и 2та не са ми забивали до сега "_"
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vasko01 написа:То по твойта логика трябва да си купуваме техника само от Илиенци щото и там продават електроника, то и PIONEER и PINEER(май имаше такава марка на Илиенци)имат електроника ама хората си купуват PIONEER (бунаци) .Вярно е че всичко се прави в Китай ,обаче при Linksys процента скапани рутери е един при D-link е друг познай в чия полза.Общият знаменател наистина не е добър съветник, обаче който не разбира се обръща към човек който разбира и ако аз като не разбиращ се обърна към теб като към специалист и ти ми кажеш ,че D-link и Linksys е все едно......хм ще се замисля какъв специалист си.
П.С. Не се засягай ,просто мнение.
Колега, това се надявам да ми е последното мнение в тази тема. Работил съм близо година в един от най-добрите хардуерни магазини в града ни (разбирай с най-добър сервиз, най-богат предлаган асортимент и може би най-добри специалисти). Когато препоръчвах нещо на някой, независимо какво е, никога не съм заставал твърдо на 100% зад "нещото". Много от клиентите, които имат пари си мислят, че като си купят дънна платка за 300 долара, процесор за 500, видео-карта за 400 и т.н. никога няма да имат проблеми с тях

Аз лично залагам на теорията, че колкото и скъпа електроника да си купи човек, ако не му се падне късметлийска бройка или хайде - ако му се падне куцата бройка от 100-те хубави пак няма да е доволен.
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Разгледайте Buffalo - също много добри за цената си,примерно WHR-G125 - флашва се с DDWRT, има си дори PPTP сървър(не всички марки флашнати с DDWRT го имат), който за домашна употреба върши чудесна работа.
Аз поне,а и мой колеги са много доволни.
Аз поне,а и мой колеги са много доволни.
- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
Отвличате се от темата. Конкретна помощ за автора е коментара за работещо решение за дома.
1. Иво е прав за ДИ-524 на длинк. като цяло не се препоръчва
2. тп-линк, още не съм имал допир с него и не мога да коментирам лично. но поне има отзиви за добре работещ ос
3. Г-дата с професионалните спорове за мрежи! Мненията ви май са напълно излишни. Това на човека, който работи като кабелен техник е приемливо. Мнението на циско администратора въобще не е на място.
Извинявам се ама ако не са хората с хората с клещи за 12 лв. и репотек-а, нямаше да има такова бурно развитие за домашните потребители! А оттам и като цяло и за доставчиците на услуги.
Да не пишем надъхани "маркови" проблеми, че се получава грозно ?
4.всичко зависи какво са налепили по плаката от производителя и как се управлява (ос и драйвери)
перефразирам: второто зависи от "марката" да избере архитектурата и да направи добре работещ фърмуер
давайте практични съвети! за бъфало - WHR-HP-G54 мисля че беше и аз и васстопа позлваме такива. има един плюс
леко усилване на мощността.
линксис 54gl има и недоклатени варианти, препоръчват се за употреба следните:
CDF0/CDF1 = WRT54G v1.0
CDF2/CDF3 = WRT54G v1.1
CDF5 = WRT54G v2.0
CDF7 = WRT54G v2.2
CDF8 = WRT54G v3.0
CDF9 = WRT54G v3.1
CDFA = WRT54G v4.0
CGN0/CGN1 = WRT54GS v1.0
CGN2 = WRT54GS v1.1
CGN3 = WRT54GS v2.0
CGN4 = WRT54GS v2.1
CGN5 = WRT54GS v3.0
CGN6 = WRT54GS v4.0
CL7A = WRT54GL v1.0
CL7B = WRT54GL v1.1
CL7C = WRT54GL v1.1
CF7C = WRT54GL v1.1
Това се разбира в последните 4 знака от серийния номер.
бъфало:
WHR-G54S, WHR-HP-G54, WZR-G54, WBR2-G54
за тп линк - който има непосредствено наблюдение.
хау!
1. Иво е прав за ДИ-524 на длинк. като цяло не се препоръчва
2. тп-линк, още не съм имал допир с него и не мога да коментирам лично. но поне има отзиви за добре работещ ос
3. Г-дата с професионалните спорове за мрежи! Мненията ви май са напълно излишни. Това на човека, който работи като кабелен техник е приемливо. Мнението на циско администратора въобще не е на място.
Извинявам се ама ако не са хората с хората с клещи за 12 лв. и репотек-а, нямаше да има такова бурно развитие за домашните потребители! А оттам и като цяло и за доставчиците на услуги.
Да не пишем надъхани "маркови" проблеми, че се получава грозно ?
4.всичко зависи какво са налепили по плаката от производителя и как се управлява (ос и драйвери)
перефразирам: второто зависи от "марката" да избере архитектурата и да направи добре работещ фърмуер
давайте практични съвети! за бъфало - WHR-HP-G54 мисля че беше и аз и васстопа позлваме такива. има един плюс
леко усилване на мощността.
линксис 54gl има и недоклатени варианти, препоръчват се за употреба следните:
CDF0/CDF1 = WRT54G v1.0
CDF2/CDF3 = WRT54G v1.1
CDF5 = WRT54G v2.0
CDF7 = WRT54G v2.2
CDF8 = WRT54G v3.0
CDF9 = WRT54G v3.1
CDFA = WRT54G v4.0
CGN0/CGN1 = WRT54GS v1.0
CGN2 = WRT54GS v1.1
CGN3 = WRT54GS v2.0
CGN4 = WRT54GS v2.1
CGN5 = WRT54GS v3.0
CGN6 = WRT54GS v4.0
CL7A = WRT54GL v1.0
CL7B = WRT54GL v1.1
CL7C = WRT54GL v1.1
CF7C = WRT54GL v1.1
Това се разбира в последните 4 знака от серийния номер.
бъфало:
WHR-G54S, WHR-HP-G54, WZR-G54, WBR2-G54
за тп линк - който има непосредствено наблюдение.
хау!
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Айде да нахраня малко и аз американците имат една поговорка едно нещо струва точно толкова колкото си платил за него.Рутери от магазина спрях да ползвам сглобих си едно АП за 250 долара без антената и съм в джаза.За циското хората казват 4е е като хероина почнеш ли веднъж спиране няма купуваш нови и нови курсове ръководства по 500 страници и тн. простотии както казваше мой сръбски колега мрежови администратор SVE CISCO DA JEBA AZ...
По темата бъфало и зиксел другото е шитз.
По темата бъфало и зиксел другото е шитз.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Аз съм с Linsys WRT54GS и с оригиналния фърмуер, понякога забиваше и се налагаше рестарт. И като изтече гаранцията му шлюпнах едно ddWRT и заспа. Оттогава няма грешка. Цената като го купувах беше някъде около 160 лв. Иначе и от Netgear имам добри впечатления и от евтините им модели за около 50-тина лв.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Баце каде ме върна ти преди 5 години с тоя линксис има н стандарт вече 300 мегабита ти 54мбитов ми хвалиш....
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
amikus написа:Баце каде ме върна ти преди 5 години с тоя линксис има н стандарт вече 300 мегабита ти 54мбитов ми хвалиш....
Не е по темата, но каквато работа ще ти върши 54, такава и 300.
Все още не са направили толкова бърз нет, че рутерите да не смогват.
-
- Автомобил:
- Двигател:
amikus написа:Баце каде ме върна ти преди 5 години с тоя линксис има н стандарт вече 300 мегабита ти 54мбитов ми хвалиш....
И като има какво ? Колко лаптопа купувани преди една година имт n-стандарт,колко интернет доставчика (особенно в малките градове) предлагат такава скорост че да използваш n-стандарт.
П.С.Ако прочетеш малко ще разбереш че n-стандарта дава 300 мегабита даже 600 в много много идеални условия в БГ такива още няма (не сме дорасли).Ако можеш кажи какъв рутер ползваш и каква скорост постигаш

ПП.С. Колегата Стефанчо е прав че всеки е свободен да си купува каквото иска както и да се оплаква след това по форумите.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
yarek написа:надявам се че съм от тези късметлии, защото купих евтинджос TP-LINK TL-WR340G![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Хайде Cisco феновете да успокоят топката малко. Има работа и работа. Никой не спори кой е по-по-най, само че има значение за каква работа ще ползваш едно устройство, колко е важна и критична е непрекъснатата безотказна работа и т.н.
Тука става въпрос за нормален домашен потребител който просто иска да има интернет без да го интересуват останалите екстри - иска се една джаджа, която просто да работи. Сега дали ще има 100 или 105 метра обхват - ще го преживеем, дали ще могат отделните юзъри да се органичават по скорост и трафик - няма значение, дали може да му се слагат моднати фърмуеъри - също няма значение...
Дай най-добре да вземе да си купи един истински рутер за 3-4К$ и да е сигурно, че доживотно ще работи безпроблемно с всичките му там екстри.
А относно N стандарта - когато имаш 2-3-4 компютъра в къщи (вече често срещана ситуация) и примерно единия ти е домашен сървър на който ти стоят филми, снимки и музика, другия ти е плеър вързан към HD телевизора, третия е на децата (чат пат и те гледат филми от сървъра) и четвъртия е твоя комп, сети се за какъв трафик иде реч само във вътрешната ти мрежа - пускаш едновременно 2 HD филма и 54-те мегабита клякат. Що се отнася за интернета в провинцията - примерно вече почти навсякъде има Кейбълтел, които колкото и да са кофти като фирма и качество на обслужването, продават 100Mbit-та интернет дори и при нас на село

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”