избор на рутер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: избор на рутер

Мнениеот Ivailo » Съб 28 май 2011 10:42

ISRalien написа:
vw_golf_4_tdi написа:само малоумен кретен би си взел TP-LINK, при условие, че има Linksys. след една година ще тичате по сервизи да ви ги подменят..

брей, че аргументирано мнение mhihi
аз с моя тп-линк за 35 лв съм 1 година и повече, пък не съм го сменил, сигурно е дефектна бройка mhihi

Да ъпдейтна и аз мнението, 2 години станаха, хвърчи си машинката (без да съм ходил нито веднъж до сервиз) mhihi

Иначе по темата - ей това бъфало ми изглежда най-добре:
http://gate-bg.com/buffalo/index.php?la ... id=1010403
третото е по-евтино, ама пише до 150 мбита, пък това е до 300.. Нещо по-евтиното ме притеснява, щото пише 150, които се поддържат от B/G стандарти.. а G е 54 mbits.. Не съм много наясно, може някак да са изтискали 150 през G, ама...
Не съм ползвал рутър на buffalo, но ги хвалят по принцип, пък и това си е с DD-WRT :да:
И не, не ти трябва линукс или познания, за да го ползваш :да:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Съб 28 май 2011 10:47

Новите линксиси са крайно дървени и крайно ненадежни... да не обяснявам колко рекламации са направени на модели до 250 лв.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Съб 28 май 2011 10:51

Buffalo-то не знам колко е хубаво, ама TP-LINK WR-1043nd, който няколко колеги по-горе и аз хвалим, е за 85-90 лв, пък има повече екстри, включително DD-/OpenWRT поддръжка (лично пробвано). С три антени (които може да се заменят с по-яки ако е нужно), 300мбит-a пълни, USB порт и гигабитови LAN портове. Аз поне трудно бих се навил за Buffalo, при такова предложение. Ама въпрос на виждане и възможности.
За съжаление не мога да кажа колко силен е сигналът през бетонни плочи, но в съседните стаи стои на около 90% със стабилна N връзка.

Успех с покупката на колегата! :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 08 юни 2011 10:04

За съжаление се оказва че в момента никъде не може да се намери моят фаворит по силен сигнал
http://gate-bg.com/buffalo/index.php?lang=1&pid=10&bid=2&cid=71&scid=251&id=1010403
в Гейт очакват доставка най-рано след 10 дни а дотогава вече трябва да предоставям нет на туристите така че ще пробвам резервния вариант който също е доста хвален тук
http://www.altech.bg/bg/product/16293
и да се надявам да има малко по-силен сигнал от досега действащия му предшественик
http://ftech-bg.com/product_info.php?products_id=3141
който през 2 плочи право нагоре има 60% сигнал /със дъртия IBM дето по принцип хваща по-зле/ но в съседната стая която е по диагонал през 2 плочи вече не става !

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 08 юни 2011 10:31

В стаята дето е през 2 плочи и по диагонал дори и с онова Бъфало дето ти е фаворит няма да постигнеш кой - знае какъв сигнал. По - добрия вариант е 2-3 тп линка от 50 кинта - тия с двете антени че са 300 мегабитови и наредени из сградата.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 08 юни 2011 22:37

Казват хората че който каквото сам си направи никой друг не може да му го направи :) Та днес ходих да пазарувам нещо от Метро и викам чакай да видя какви рутери имат и гледам един TP-Link с три антенки и цена....59.90лв,викам си ударих голямата промоция този навсякъде е поне 85лв и айде в количката. Чак у дома разбрах че не само TL-WR1043ND е с три антенки ами и TL-WR940ND и този който съм взел TL-WR941ND :banghead: Но все си мисля че по отношение сила на сигнала едва ли ще има някаква разлика между двата а многото екстри на 1043 аз така или иначе няма да ползвам :!:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 08 юни 2011 22:47

аз съм с тъпия линк с двете антенки
освен че в жегите забива и съм го сложил на височко и проветриво, има сигнал трепач
от втория етаж на къщата-сигнал по целия двор, по цялата къща, та и на улицата...за 5- кинта е перфектен, когаго го взех му ъдейтнах фърмуера и повече не пипам

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 08 юни 2011 23:19

Pichaga написа:аз съм с тъпия линк с двете антенки
освен че в жегите забива и съм го сложил на височко и проветриво, има сигнал трепач
от втория етаж на къщата-сигнал по целия двор, по цялата къща, та и на улицата...за 5- кинта е перфектен, когаго го взех му ъдейтнах фърмуера и повече не пипам

Аз с 1043ND по диагонал на 3 стайна панелка (Минава през два 15cm и един 6cm панел) сигнала ми е "Exelent". Даже и не забива :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 09 юни 2011 12:10

Оказа се че купуването на модел с 3 антенки е било излишно /но поне имам резерва ако някой изпуши/ :banghead: На стария 841N с двете антени сигнала е по-добър от на 941ND с трите понеже те са по-малки от двете на другия ! Сигнала през двете плочи в стаята по диагонал /спалня/ се оказа задоволителен /то си зависи и от лаптопа/ пък ако им е слаб в хола е много добър,ще си го ползват там,нали все пак нет има :wink: Е можеше и по-зле да е,да дам 85-90 лв за 1043 и пак същата работа :beer

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 09 юни 2011 16:27

Що не пуснеш едно кабелче и не сложиш втори/трети/n-ти рутър по етажите/стаите?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 09 юни 2011 20:27

Някак си не ми се иска да съм първия който ще "украси" сградата с висящи по фасадата кабели а друг начин няма :cry:

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 10 юни 2011 9:28

Stivi написа:Някак си не ми се иска да съм първия който ще "украси" сградата с висящи по фасадата кабели а друг начин няма :cry:

Миии.. Дупчи?
Вътрешно окабеляване, никой не говори за външно...

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 10 юни 2011 12:49

Stivi написа:Оказа се че купуването на модел с 3 антенки е било излишно /но поне имам резерва ако някой изпуши/ :banghead: На стария 841N с двете антени сигнала е по-добър от на 941ND с трите понеже те са по-малки от двете на другия ! Сигнала през двете плочи в стаята по диагонал /спалня/ се оказа задоволителен /то си зависи и от лаптопа/ пък ако им е слаб в хола е много добър,ще си го ползват там,нали все пак нет има :wink: Е можеше и по-зле да е,да дам 85-90 лв за 1043 и пак същата работа :beer

А една антенка като тези не знам дали няма да свърши работа.
Иначе както каза колегата полагаш едно кабелче най-лесно под перваза и слагаш и другото рутерче.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Съб 18 окт 2014 17:33

Предната седмица попаднах на този модел :

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=tl-wr842nd#spec

учудващо силен сигнал, рутера не е скъп. Пуснах го да се продава на доста висока цена и веднага се купи което ме учуди. Толкова ми хареса, че мислех да си го запазя за мен.

Препоръчвам го като най - добър който съм ползвал и тествал от серията TP-LINK

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 21 окт 2014 17:39

TiL написа:Абе то добре рутер, но за 50 пари ми предлагат мини пц с 1.6гхз и 512рам което с една яка антена ще бъде баси рутера и то за 70-90лв.

А дали няма да ти гори по 30-40лв ток на година, че и повече?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”