Охлаждаща поставка за Notebook

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: Охлаждаща поставка за Notebook

Мнениеот theultimate » Пет 25 юни 2010 19:26

ISRalien написа:
theultimate написа:С флакона продухах 6-7 лаптопа. Възраст - между 1 и 4 години. Всички без един започнаха да работят като нови. Само един си остана зле - като го отворих между вентилатора и радиатора имаше нещо наподобяващо топка косми....и май беше и за паста но там трябваше да се разглобява повече, отколкото разбирам. Със сигурност няма да стане по-зле положението с флакона, в най-лошия случай ще остане същото.

Браво колега, значи щом твоя има 2 дупки, трябва на всички лаптопите да имат? Желязна логика.
Я си представи моя лаптоп, който има само "отдушник" ако му надъня през него компресора кво ще стане? Цялата мизерия отива точно там, където НЕ ТРЯБВА да отиде. Евала за мнението, ама го задръж за себе си.

Както писах доста лаптопи съм изчистил по този начин. Които нямат отворена дупка имаха капаче с мрежичка, на което нямаше гаранционна лепенка. Прахосмукачката ти върши работа за нов лаптоп - за такъв който вече прегрява нито прахосмукачка, нито поставка решават проблема. Просто написах лесен начин да се свърши работа в домашни условия за малко пари. Който го влече - да даде 40лв за поставка или за сервиз.

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пет 25 юни 2010 20:07

theultimate написа:
ISRalien написа:
theultimate написа:С флакона продухах 6-7 лаптопа. Възраст - между 1 и 4 години. Всички без един започнаха да работят като нови. Само един си остана зле - като го отворих между вентилатора и радиатора имаше нещо наподобяващо топка косми....и май беше и за паста но там трябваше да се разглобява повече, отколкото разбирам. Със сигурност няма да стане по-зле положението с флакона, в най-лошия случай ще остане същото.

Браво колега, значи щом твоя има 2 дупки, трябва на всички лаптопите да имат? Желязна логика.
Я си представи моя лаптоп, който има само "отдушник" ако му надъня през него компресора кво ще стане? Цялата мизерия отива точно там, където НЕ ТРЯБВА да отиде. Евала за мнението, ама го задръж за себе си.

Както писах доста лаптопи съм изчистил по този начин. Които нямат отворена дупка имаха капаче с мрежичка, на което нямаше гаранционна лепенка. Прахосмукачката ти върши работа за нов лаптоп - за такъв който вече прегрява нито прахосмукачка, нито поставка решават проблема. Просто написах лесен начин да се свърши работа в домашни условия за малко пари. Който го влече - да даде 40лв за поставка или за сервиз.

То всичко е хубаво, ама от такива домашни изпълнения колко хора са си прецакали лаптопите нямаш си и представа.Ако си отварял лаптоп някога щеше да знаеш защо е така.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 25 юни 2010 20:19

Всъщност съм отварял лаптоп много пъти.... Както и да е, аз спирам да споря, нека не задръстваме темата.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Съб 26 юни 2010 12:46

Аз съм поредния юзър на Canyon CNP-NS1 .
Прочетох много плюсове и минуси ...
Аз съм с много смесени чувства.Като за поставка е прекрасно, я на масата, я на краката ако искам и на главата мога да си го сложа :да:
Обаче проблема според мене е че вентилаторчето, не духа mhihi Или поне не духа хубаво :кючек:
Аз постоянно ползвам лаптопа и съответно постоянно седи на кулера, чистя и двете редовно, вентилаторчето дори го обработвам с компресиран въздух за да не се задръсти и все пак според мен духа слабо ...
За това се включвам с глас за това да дадеш малко повечко пари за кулър, и по възможност...даже задължително да е с повече от един вентилатор ! :да:
Ако имате предложения и аз съм насреща, че май ще сменявам моя mhihi
А да, и крачетата на тоз Canyon се трошат много лесно...отнасяйте се по-нежно с тях mhihi

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Съб 26 юни 2010 13:51

Още един глас за NC2000 на Zalman.

Потребителски аватар
VencokO
Автомобил: VW Golf 4 1.8T
Двигател: 1999 AGU
Контакти:

Мнениеот VencokO » Сря 30 юни 2010 12:30

dancing_niki написа:Още един глас за NC2000 на Zalman.

Това е истината, натъртвам за кой ли път вече има място за 3 вентилатора и е Халумин mhihi. То работата е такава, че или си с него или все едно си без. :012: :да:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Сря 30 юни 2010 13:08

VencokO написа:
dancing_niki написа:Още един глас за NC2000 на Zalman.

Това е истината, натъртвам за кой ли път вече има място за 3 вентилатора и е Халумин mhihi. То работата е такава, че или си с него или все едно си без. :012: :да:

Сигурно е супер ама в момента не мога да отделя толкова парички и съм се спрял, от всички които гледах, на Cooler Master NotePal X1. Тя мисля е компромисен вариант като цена, а и конструкцията и мисля че е такава с малко по-добър достъп на въздух, а от там и по-добре охлаждане.

Потребителски аватар
VencokO
Автомобил: VW Golf 4 1.8T
Двигател: 1999 AGU
Контакти:

Мнениеот VencokO » Сря 30 юни 2010 13:10

Поръчай я заедно с оня компютър тогава mhihi

Потребителски аватар
xcalibur
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xcalibur » Нед 04 юли 2010 10:08

Аз ползвам ето това: http://virtualnazona.com/product.php?ProductID=776

В началото малко миришеше, но е оправи. Има ефект определено

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 06 юли 2010 9:47

Значи IBM преди да станат Lenovo са правели железни лаптопи /то и теглото му е като желязо/:) Нашият е на 5 год /серия Think Pad/ и никога не е отварян за чистене само от време на време духам с уста на вентилатора /да не се приема като израз на сексуални чувства/ :wink: Вярно че доста грее и може би е време за една профилактика но иначе проблеми няма и батерията още кара по 1,5ч ! Скоро пробвах една китайска поставка с 3 вентилатора и определено имаше разлика в топлината на излизащия от него въздух!

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Вто 06 юли 2010 9:59

Или аз съм карък, или не знам..... Още веднъж ония ден ми се повреди поставката - айде бегом в магазина, айде смяна, тоя път с друга марка - до днеска.... днеска и тази не работи. А ми казаха, че повече нямало да ми я сменяват.... :bishop Вярно ли е това? Че въпреки че продукта е купен скоро, нямали право да го сменяват повече от 2 пъти!!!! :screwy
Аз какво съм виновна, че продават боклуци.
Тази дето я взех ония ден е с кабел, който влиза с жакче в поставката - е, именно това жакче не прави контакт....

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 06 юли 2010 10:08

Aneto написа:Или аз съм карък, или не знам..... Още веднъж ония ден ми се повреди поставката - айде бегом в магазина, айде смяна, тоя път с друга марка - до днеска.... днеска и тази не работи. А ми казаха, че повече нямало да ми я сменяват.... :bishop Вярно ли е това? Че въпреки че продукта е купен скоро, нямали право да го сменяват повече от 2 пъти!!!! :screwy
Тази дето я взех ония ден е с кабел, който влиза с жакче в поставката - е, именно това жакче не прави контакт....

За смяната не съм сигурен, но все пак има някаква гаранция с която трябва да ти я от ремонтират и ако не могат да ти я сменят с нова.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 09 юли 2010 9:50

Aneto написа:Или аз съм карък, или не знам..... Още веднъж ония ден ми се повреди поставката - айде бегом в магазина, айде смяна, тоя път с друга марка - до днеска.... днеска и тази не работи. А ми казаха, че повече нямало да ми я сменяват.... :bishop Вярно ли е това? Че въпреки че продукта е купен скоро, нямали право да го сменяват повече от 2 пъти!!!! :screwy

Ако се направят на дърва им казваш вълшебната думичка КЗП.
Ако не искат да ти я сменят да ти върнат парите просто.
Аман от боклуци.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Пет 09 юли 2010 17:16

Аз се сдобих със ей такова: http://www.just4laptops.co.uk/Products/ ... e20eu.aspx

Препоръчвам :да:

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 09 юли 2010 17:31

ISRalien написа: Ако се направят на дърва им казваш вълшебната думичка КЗП.
Ако не искат да ти я сменят да ти върнат парите просто.
Аман от боклуци.

Парите не искаха да върнат, но днес за н-ти път ми я смениха. Този път поисках да е с тази:Logiteh N100 - по препоръка на колегите от горните постове, които я хвалят, реших да е тази
Но извода - не купувайте от техномаркета. Ако, разбира се, не ви се иска на всеки две седмици да се срещате с техните служители..... това е...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”