Съвет за лаптоп - DELL или lenovo

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: Съвет за лаптоп - DELL или lenovo

Мнениеот Ivailo » Съб 18 сеп 2010 8:37

Благодаря за всички мнения!

Мисля, че сведох избора си между това:

и това:
http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_ ... _DELL00413
И двете са с подобни показатели, с разликата, че acer-а е с по-хубаво видео, по-голям диск (почти не е фактор) и acer-а има гигабит лан.

Друг въпрос имам.. Понеже се целя в i5 очевидно, да питам има ли смисъл? Води се 4-ядрен (не знам физически дали са 4 ядра реално), но дали се използват и 4-те ядра? Или ефекта се забелязва повече при мултитаскинг... Тип ежедневната ми работа - zend, firefox, icq, skype, apache, mysql, flash media server...
Нямам никакъв опит с процесори с повече от 1 ядро и за това питам :oops:

П.П. Нищо не мога да си харесам от Lenovo :(

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 18 сеп 2010 8:44

За който и да е от горните гледай да си намериш резервна батерия, по възможност 9-клетъчна. :idea:

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Съб 18 сеп 2010 8:52

ISRalien написа:Благодаря за всички мнения!

и това:
И двете са с подобни показатели, с разликата, че acer-а е с по-хубаво видео, по-голям диск (почти не е фактор) и acer-а има гигабит лан.(

аз позлвам първия от около 4-5 месеца...за мен единствения недостатък е екрана...меко казано ужасен....но свикнах
всико друго си е ОК...

ето ти две теми може да са от полза:

http://forum.notebookreview.com/acer/46 ... ounge.html

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=174875

п.с. мойта батерия в момента държи повече от два часа :)

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 18 сеп 2010 9:24

Ядрата са 2 физически или 4 логически. При определени програми има сериозна разлика с 4 логически пред 2 физически. При тези програми почти съм сигурен, че няма да има голяма разлика между И3 и И5, но в бъдещето всичко е възможно... Иначе като собственик на процесор с 4-ри физически ядра, мога да ти кажа, колкото повече толкова повече :lol:

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 18 сеп 2010 9:25

nero написа:

и това:
И двете са с подобни показатели, с разликата, че acer-а е с по-хубаво видео, по-голям диск (почти не е фактор) и acer-а има гигабит лан.(

аз позлвам първия от около 4-5 месеца...за мен единствения недостатък е екрана...меко казано ужасен....но свикнах
всико друго си е ОК...

Какво му е на екрана? Нещо за ъгъла на виждане четох, ама не разбрах :roll:

Друго, което се сетих - преди време бях чул кофти отзиви за сервиза на Acer. Сега някой има ли идея какво е положението?

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Съб 18 сеп 2010 11:59

ISRalien написа:
nero написа:

Друго, което се сетих - преди време бях чул кофти отзиви за сервиза на Acer. Сега някой има ли идея какво е положението?

http://hardwarebg.com/forum/showpost.ph ... tcount=210
Купих Dell Insipiron 5010, но след като видях колко е камофлажен и как трака корпусът, го върнах, доплатих и взех Acer Aspire 5740G-434G64MN, след прочетените позитивни мнения тук. Както бях чел очаквах екранът да не е перфектен, но в сравнение с дел-а, който върнах, acer-ът е отчайващ Дори с много намалена яркост, десктопът стои някакси леко трептящ и дори ме заболя главата само след час инсталиране на драйвери. Току-що сравних 5740G със съпружеския Acer Extensa 5630G един до друг и дисплей-ят на Extensa-та е като "картинка", докато на 5740G изглежда "мъглив",леко замазан, напрягащ окото. Подобно действие оказва примерно неподходящата опреснителна честота на LCD-тата - как, ако промениш подходящата настройка, независимо, че не е драстично, е дразнещо за окото, предполагам ще се досетите за какво говоря. Малко е сложно да се обясни индивидуалното зрително възприятие, но ще се радвам, ако някой даде идея как да реша този проблем. Не може да е чак толкова зле дисплеят на лаптоп за близо 1500 лв.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Съб 18 сеп 2010 13:38

ISRalien написа:
nero написа:

и това:

всико друго си е ОК...

сервиз до сега не ми се е налагало да ползвам и дано за в бъдеще да е така...

за екрана...иди и виж на място и сам ще си прецениш... на събора в калояново тази година бях точно с този лаптоп ако си спомняш ...мисля, че разцъкваше по едно време на него и да са ти останали някакви спомени добри или лоши за него

bnick

Мнениеот bnick » Съб 18 сеп 2010 14:27

restless написа: Както бях чел очаквах екранът да не е перфектен, но в сравнение с дел-а, който върнах, acer-ът е отчайващ Дори с много намалена яркост, десктопът стои някакси леко трептящ и дори ме заболя главата само след час инсталиране на драйвери. Току-що сравних 5740G със съпружеския Acer Extensa 5630G един до друг и дисплей-ят на Extensa-та е като "картинка", докато на 5740G изглежда "мъглив",леко замазан, напрягащ окото. Подобно действие оказва примерно неподходящата опреснителна честота на LCD-тата - как, ако промениш подходящата настройка, независимо, че не е драстично, е дразнещо за окото, предполагам ще се досетите за какво говоря. Малко е сложно да се обясни индивидуалното зрително възприятие, но ще се радвам, ако някой даде идея как да реша този проблем. Не може да е чак толкова зле дисплеят на лаптоп за близо 1500 лв.

Възможно и да е кофти драйвер, тогава лаптопите бяха доста нови и бяха с едва ли не бета драйвери. Тези карти ATI 5650 бяха първите качени на лаптоп тогава. Най-добре като се купува да се огледа човек в лаптопа, за да е наясно.

bnick

Мнениеот bnick » Съб 18 сеп 2010 14:30

nero написа:
ISRalien написа:

сервиз до сега не ми се е налагало да ползвам и дано за в бъдеще да е така...

за екрана...иди и виж на място и сам ще си прецениш... на събора в калояново тази година бях точно с този лаптоп ако си спомняш ...мисля, че разцъкваше по едно време на него и да са ти останали някакви спомени добри или лоши за него

Има две сервиза на Acer, единия е кофти, а другия не

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 18 сеп 2010 20:24

nero написа:за екрана...иди и виж на място и сам ще си прецениш... на събора в калояново тази година бях точно с този лаптоп ако си спомняш ...мисля, че разцъкваше по едно време на него и да са ти останали някакви спомени добри или лоши за него

Никакво впечатление не ми е направил тогава... Екстра си беше машинката, ма да съм знаел, че планирам да си я купя щях да я разгледам по-сериозно...
Еле па трептене, не съм усетил. От мнението в hardwarebg става видна една фраза "от 1 час инсталиране на драйвери"... Имайки в предвид, че тия драйвери си искат рестарт е напълно възможно да не са инсталирани тия на видео-то, ниска честота на опресняване... Абе е*а ли го... Ама това за камофлажа на дел-а не го разбрах :roll:

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Съб 18 сеп 2010 20:31

ISRalien написа:
nero написа:за екрана...иди и виж на място и сам ще си прецениш... на събора в калояново тази година бях точно с този лаптоп ако си спомняш ...мисля, че разцъкваше по едно време на него и да са ти останали някакви спомени добри или лоши за него

Никакво впечатление не ми е направил тогава... Екстра си беше машинката, ма да съм знаел, че планирам да си я купя щях да я разгледам по-сериозно...
Еле па трептене, не съм усетил. От мнението в hardwarebg става видна една фраза "от 1 час инсталиране на драйвери"... Имайки в предвид, че тия драйвери си искат рестарт е напълно възможно да не са инсталирани тия на видео-то, ниска честота на опресняване... Абе е*а ли го... Ама това за камофлажа на дел-а не го разбрах :roll:

никакви проблеми с драйвърите и вин 7 ултимейт... става доста бързо....

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Пон 20 сеп 2010 8:26

не изчетох цялата тема че много па сте се цитирали бре.. аман от скролване..

ама..кат бичиш такъФ ЦПУ (с многото ядра) и 4-ka РАМ, по-добре турай ОС х64..

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Пон 20 сеп 2010 22:40

И да не може да си пусне нищо после ;)
----------
After updaiting my skype to 4.2 version I'm suffering from strange skype behaviour. When i close it (minimize to try) it without closing an open chat conversation cpu usage jumps to 50% and memory usage grows rapidly. After a while it reaches ~700MB of space.

Това го има и при мен :)
----------

1. Иво си търси не нотбук/лаптоп както е написано. А ЩАЙГА. Иначе казано биг фат 4 кг десктоп реплейсмънт.
2. Гледа се за какво ще го ползва и оттам иде какво му трябва да има вътре.
3. Големите щайгери са проблемни. Когато струват малко.
4. В България всичко е на промоция щото от половин година и повече не го произвеждат...а иди после на сервиз!
Оттам - задължителна справка кои са последните модели. Та белким поне направи пълен живот и поддръжка по гаранция.

Всичките ако и защото прочетени тук са безумие. Колкото до Acer, уважавам ги само че направиха свърхпроизводство и свалиха цените на пазара на преносими компютри. После изкараха 100 000 модела и разкаляха терена. Останалите не са цвете.
Само да не е на ПРОМОЦИЯ! Само да не е СПЕЦИАЛНА ЦЕНА! И да няма видео карти за по 800 лв вътре :Mr Green Fun

Няма нужда от мегаломания, преди време същите неща се правеха и с обикновена Центрино платформа
(Интел борд, Интел процесор, Интел видео).
Реално никога няма да му се наложи да ползва мощноста която има. Само ще си грее там и ще му лапа батерията за 20 минути.

П.П. управлявам сателит про U400-13O (буква О а не нула :) ), C2Duo, 4G рамец, 320 диск, 13,3 екран
пределно достатъчно след като предходния навърши 3 години и половина и мина в пенсия.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 21 сеп 2010 2:18

Май се отказах от desktop replacement-а, по-добре май да си взема нещо евтинко с i3 и външно видео, колкото да не взима от рамчицата на компа, а да си има собствена памет... Пък за игрите ще търся конзола на следваща заплата...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 21 сеп 2010 7:56

е то и3 под 1000лв няма читаво бре mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”