Проблем с батерията на лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: Проблем с батерията на лаптоп

Мнениеот vwfena » Сря 05 яну 2011 13:21

strqsko написа:Когато се изтощи батерията,компа гасне все едно зарядното не е включено.Единствения начин който съм открил да мине отново на зарядно преди това да се случи,е шът даун и пак го включвам(с рестарт не става също).Тогава временно нещата се оправят,ама докато стигне 90% само...

А опита ли да влезнеш във биоса и от там да видиш дали ще ти разпознае новата батерия като 4400МАh.И ако ти я разпонае и сейвнеш настройките може би ще се оправят нещата.(не съм го пробвал давам го като идея)

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот strqsko » Сря 05 яну 2011 21:06

vwfena написа:
strqsko написа:Когато се изтощи батерията,компа гасне все едно зарядното не е включено.Единствения начин който съм открил да мине отново на зарядно преди това да се случи,е шът даун и пак го включвам(с рестарт не става също).Тогава временно нещата се оправят,ама докато стигне 90% само...

А опита ли да влезнеш във биоса и от там да видиш дали ще ти разпознае новата батерия като 4400МАh.И ако ти я разпонае и сейвнеш настройките може би ще се оправят нещата.(не съм го пробвал давам го като идея)

То хубаво,че даваш тая идея,ама като не съм се ровил в биос досега...Ако може да се обясни по-простичко (А-Я)бих опитал...Влезнах (нали с f2 веднага след като пусна компа),разгледах и си излезнах,щото не видях тва дето търся... :oops:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 30 яну 2011 16:31

може ли да ползвам и аз темата за консултация- ако на лаптоп батерията му държи около 2 часа, т.е. доволно, но държи 30тина минути, след това показва 0%, но държи още час и половина почти хем е на 0%....
дали е кофти софта, или е някакъв признак за заминаваща батерия

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 30 яну 2011 16:42

Аз съм с ХП павилион дв7...От 2 години е лаптопа. До тази година нямаше абсолютно никакви проблеми с експлоатацията му, докато в един прекрасен миг батерията свърши в буквалния смисъл на думата :mrgreen: ...Нищи не помага...Един съвет, който прочетох в предишните страници- когато ползвате лаптопа в домашни условия...офиса или където и да е било, махайте батериите !!! Зарядното съсипва всяка една батерия, докато е включено постоянно в контакта. Другия варянт е, когато използвате лаптопа, не пускайте зарядното докато лаптопа ви не сигнализира за слаба батерия. 2рият ни лаптоп се позлва от майка ми той е Пакард белл мз35(май така беше модела) от 4 години и батерията още държи по 20-30 минути на игри като кънтър страйк или нийд фор спийд...Аз не послушах хората когато го купихме от Белгия...и сега трябва да се разделя с 200+ лева за нова батерия, някаква куча марка или 160+ за рециклиране на старата...За това, е най-добре да не се ползва зарядното устройство докато лаптопа работи с батерията :wink: :!:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 30 яну 2011 16:59

pakumba написа:може ли да ползвам и аз темата за консултация- ако на лаптоп батерията му държи около 2 часа, т.е. доволно, но държи 30тина минути, след това показва 0%, но държи още час и половина почти хем е на 0%....
дали е кофти софта, или е някакъв признак за заминаваща батерия

Грешка на софта, едва ли има някакъв който да показва коректно. Най-точно е когато ти се изключва лаптопа. Тогава със сигурност е на 7%

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 30 яну 2011 19:04

Калибрацията е лесен и бърз процес и се препоръчва да се прави на всеки 2,3 месеца.
Ето как става:
Първо махни отметките от поуър опшънс от раздела "Alarms" оттам слезвай долните стъпки

Свързвате лаптопа към електричеството.

Зареждате батерията до 100%.....Да стои поне 14-16 часа ..нищо че е угаснал индикатора...

Изключвате от тока.
Оставете лаптопа включен, докато батерията се изтощи напълно и се самоиключи.
Включете отново към електричестово и включете лаптопа.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 30 яну 2011 19:36

vucata написа:и сега трябва да се разделя с 200+ лева за нова батерия, някаква куча марка или 160+ за рециклиране на старата. :wink: :!:

Я пак провери цените . Април вземах нова батерия 104 лв за Тошиба 4400 mAh от Ардес./ Китайска , то и оргиналната беше пак китайска но изкара 3 г/.
Цените които даваш са старички.
И досега използвам старата когато съм в къши - държи 6-7 мин и ме спасява при токови удари или спиране.
Лошото е , че спомина вътрешната батерия на BIOS a и след вадене на батертия се появяват сини екрани и дати от 1995г :mrgreen: , но след нагласяне на актуална дата и година и рестарт всичко си е наред. не ми се разпарчаросва за смяна на 1 въшка батерия, може би към лято започистване на радиатора и нова паста

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 30 яну 2011 21:38

много мерси за инфото. Това търсех!

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 31 яну 2011 9:08

pakumba написа:много мерси за инфото. Това търсех!

Кое по- точно.Калибрацията...или че наистина както е казал колегата цените са доста по надоло. mhihi

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 31 яну 2011 11:06

При мене за върху иконката за зареждане на батерия има X червен.
Батерията не се зарежда, махна ли зарядното гасне веднага.
Само да кажа че компа е на 2-3г и почти не е ползван на режим батерия.
Тя само се зареждаше.
Проблема е в батерията нали?
Сони Вайо е топа.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Пон 31 яну 2011 11:14

На моя Фуджицу Сименс батерията не държи и секунда след изключване от мрежата. В Гугъла има подробно описание как се сменят батериите. Модела на моите в Елимекс на Гоце Делчев са 9 лева бройката и мисля да се заиграя да ги сменя. Много е важно свързването да се начертае как са вързани и да се повтори процедурата с новите.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 31 яну 2011 12:25

Колеги, не ми се обяснява на дълго/има писано из нета много/.Смяната на елементите е лесна но вероятността да тръгне батерията е 50/50 .В повечето случаи елементите имат живот още но чипа който следи циклите за зареждане и разреждане не позволява заряд на батерията.А как е чипа няма как да разберете.
Вие решавате дали да хвърлите пари за елементи и да си играете да чупите и лепите батерия.А и внимавайте че гърмят страшно.
По добре потърсете /ако вие неможете -приятел/в нета извън България.Цените са наполовина от тези за които се продават тук.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 31 яну 2011 12:34

Значи при мене чипа е спрял батерията?
Така ли?

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пон 31 яну 2011 12:52

Няколко батерии съм купувал от ebay, laptopaccesories е търговеца. За моята Тошиба примерно 9 клетки 7200mah ми излезе 55лв с доставката и държи 3 часа нормална работа. Оригиналната беше 6 клетки 4400mah и държеше 2 часа. Някой ако има нужда ще дам линк, а мога да помогна и с поръчката :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 31 яну 2011 19:50

petarkolev написа:На моя Фуджицу Сименс батерията не държи и секунда след изключване от мрежата. В Гугъла има подробно описание как се сменят батериите. Модела на моите в Елимекс на Гоце Делчев са 9 лева бройката и мисля да се заиграя да ги сменя. Много е важно свързването да се начертае как са вързани и да се повтори процедурата с новите.

Давай и ги скапи с поялника !

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”