Издържлив часовник - дайте съвет
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Re: Издържлив часовник - дайте съвет
дай някой линк за тези интеренет магазини където е по 100 лв въпросния модел, че аз нещо не мога да намеря, гугла ми праща на майната
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
yarek написа:дай някой линк за тези интеренет магазини където е по 100 лв въпросния модел, че аз нещо не мога да намеря, гугла ми праща на майната
Тоя само, че е с другата кайшка.. имаше го и за 140лв долу горе, но мисля, че не си заслужава. Има още един вариант за подобен пак на долу горе същата цена. Можеш да ги видиш в секцията на ProTrek
http://casio-bulgaria.com/product.php?id_product=30
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
в началото го пазих, после го убих от бой и нищо му няма.
слънчево зареждане, радиосинхронизация... няма грешка.
Casio F91W -> http://en.wikipedia.org/wiki/Casio_F91W. Изключително здрав се оказа. Ползвам го вече 13 (тринадесет) години. Купих го на 14.11.1997г. Датата е надраскана на задния капак. Един път съм сменял батерията до момента. С течение на времето черупката му се доста изподраска, но оптичните свойства на кристалния полистирол на дисплея не са се променили. Удобен е, защото е лек, тънък и изключително точен. Моят специално избързва с около 3-4 сек за 10 дни. Има аларма, хронометър, сиглнализация на кръгъл час, дата и ден на основния дисплей и светодиод, който добре осветява дисплея.
Недостатъци:
- ненадеждна каишка - сменил съм доста до момента;
- с течение на времето бутоните потъват, но не е проблем да се използват функциите им.
Това е накратко.
Успех при търсенето на часовник!
Недостатъци:
- ненадеждна каишка - сменил съм доста до момента;
- с течение на времето бутоните потъват, но не е проблем да се използват функциите им.
Това е накратко.
Успех при търсенето на часовник!
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Да Мите, ама питай скуба какви пари даде за скъсана каишка на неговия Суунто...dimitarpetrov написа:Колега,
Не знам за какво ТОЧНО ще го ползваш, но мога да ти препоръчам една малко известна но невероятно железна марка за професионалисти:
http://www.suunto.com
Например модел Vector - не особено скъп но ОТВРАТИТЕЛНО надежден инструмент (да, инструмент - не случайно едно рекламно мото на SUUNTO е "Wrist top instrumets") - тормозя един такъв от 3 г. - сменил съм само батерия.
Под тормоз мога да ти кажа само че по него има следи от шлака от електрожен, киселина, полиестерна смола, държи на софийска вода и сапуни/шампоани, пустинен пясък, работа с Гайковерти, къртачи, перфоратори, чукове, средиземноморска и океанска вода (всичкото - личен опит) ...
За водоустойчивост - драсни едно на Scuba за мнение - той също може да ти каже като водолаз защо ползва същата марка.

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Vizor написа:yarek написа:колега, nokiangage какъв е модела на твоя часовник?
SGW-100-B3V
струва точно 100лв в повечето интернет магазини.. уникален е за цената си!
Аз го взех за 50 $, тук незнам цената и предполагам, че както колегата е написал около 100 лева може да се намери. Интересното е, че в Щатите ми дадоха 10 годишна гаранция за него - ама живот и здраве след време ще проверя дали има разлика в качеството на един и същ модел, но закупен от различни държави. А иначе моят е с два сензора - компас и температура, в началото е интересно, но после исках и следващият модел с 3 сензора. Както и другите колеги са писали Casio са супер марка като съотношение на цена и качество. И да не излиза, че си хваля моето, определено ако сега бях пред избор на Casio, бих се запътил към Pathfinder сериите, които някои от колегите притежават, но за нормалните нужди си избери нещо което ще ти хареса на външен вид и ще е на резонна цена! Поздрави!
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Shilo написа:Casio F91W -> http://en.wikipedia.org/wiki/Casio_F91W. Изключително здрав се оказа. Ползвам го вече 13 (тринадесет) години. Купих го на 14.11.1997г.
и такъв имам, купен за 26лв преди 11 години. още не съм му сменял батерията.
прекалено ми е "детски", така че рядко го слагам.
- yarek
Спрял съм се на този модел - SGW-100-B3V

обаче в Габрово го дават 50 лв по скъп от тази в интернет, а и не мога да намерия с каишка от плат като на снимка, навсякъде го дават с гумена каишка

обаче в Габрово го дават 50 лв по скъп от тази в интернет, а и не мога да намерия с каишка от плат като на снимка, навсякъде го дават с гумена каишка

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Имам този модел на Касио.

Двойна каишка. Долната е с американски цип и отгоре още една от плат с щракваща закопчалка. Часовникът ми е от 1998 г. и до ден днешен каишката е здрава. Неудобството е при намокряне. Трудно изсъхва, но пък нищо й няма и при многобройни мокрения. Защо започнах да обяснявам това?
Всяка кожена каишка не е предвидена за многократно мокрене. Тук вметвам, че има скъпи модели на часовници, които имат специално обработени кожени каишки, които да издържат и на солена (морска) вода, но Касио не е от тези фирми.
Та ако наистина имаш намерение редовно часовника да се мокри, то кожена каишка не е правилния избор.

Двойна каишка. Долната е с американски цип и отгоре още една от плат с щракваща закопчалка. Часовникът ми е от 1998 г. и до ден днешен каишката е здрава. Неудобството е при намокряне. Трудно изсъхва, но пък нищо й няма и при многобройни мокрения. Защо започнах да обяснявам това?
Всяка кожена каишка не е предвидена за многократно мокрене. Тук вметвам, че има скъпи модели на часовници, които имат специално обработени кожени каишки, които да издържат и на солена (морска) вода, но Касио не е от тези фирми.
Та ако наистина имаш намерение редовно часовника да се мокри, то кожена каишка не е правилния избор.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да ползвам и аз темата ако може - някой да се е сдобил с часовник от модния напоследък волфрамкарбид? защото откакто видях сметката на последния титанов се оглеждам за нещо по-здраво ...
- yarek
Брабусе, точно за каишка от такъв плат като твоя си исках и аз, ама вече поръчах го с гумена каишка 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами титановият ми Citizen е добил вид на нещо,престояло 1000 години на дъното на морето.Теоретично ей такива модели на сравнително добра цена
би трябвало да се надраскват единствено от видия или диамант...
би трябвало да се надраскват единствено от видия или диамант...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”