Енергоспестяващо устройство - мнения

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
ila
Автомобил:
Двигател:

Re: Енергоспестяващо устройство - мнения

Мнениеот ila » Сря 29 дек 2010 22:02

i.e.i написа:
На Новогодишния базар в НДК има един щанд на който продават Енергоспестяващо устройство - "Майк".

Нали ,ако имаше и 1% истина, тия от електроразпределителните дружества да са
вдигнали вой до небето.

:? това не е пряко впечатление колега. Я отскочи до НДК да си купиш едно и като го изпробваш напиши впечатлението си.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 30 дек 2010 14:41

Купи си ти и после пиши дали върши работа. Даже снимай клипче с ампер клещи как мериш на някой климатик да речем. Или хладилник. Ако върши работа и аз ще купя. mhihi :drunk Все пак ти попита за него и никой тука няма пряко впечатление от устройството. :beer

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Чет 30 дек 2010 17:03

Днес се чух с мой познат, който има такова устройство и каза че по сметката му за тока съди, че е по-малка с 30%. Той се топли на централно парно, няма бойлер и други отоплителни уреди. Ползва осветление, пералня, телевизор, обикновените неща за една къща. Ще взема да си взема едно. Иначе и аз съм скептик за такива неща, ама щом ми го казва човека за какво да си измисля.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 30 дек 2010 17:27

fantomasss написа: ама щом ми го казва човека за какво да си измисля.

За да не признае че се е пре***л mhihi

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 30 дек 2010 17:44

KirilGeorgiev написа:Българина може и да го н....ш само трябва преди това да го накараш да си мисли че е на далавера.

Ти не си ли Българин

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Чет 30 дек 2010 20:43

eddyman написа:

Гледай сега, тоя човек не е случаен пикльо, а е с една камара инженерни дипломи, много собствени разработки и какво ли още не. Та за това съм склонен да му вярвам. Аз много лесно ще разбера дали нещото работи, ако е в нас, защото си знам месечното потребление, което варира с +- 5 лева. И ако спадне с -10 да речем, ще стане ясно веднага. За сега ще изчакам да видя дали и другия месец ще има спад в сметката на моя познат и ако има не ми пречи да дам някой лев за магийката.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 30 дек 2010 21:37

fantomasss написа:
eddyman написа:

Гледай сега, тоя човек не е случаен пикльо, а е с една камара инженерни дипломи, много собствени разработки и какво ли още не. Та за това съм склонен да му вярвам. Аз много лесно ще разбера дали нещото работи, ако е в нас, защото си знам месечното потребление, което варира с +- 5 лева. И ако спадне с -10 да речем, ще стане ясно веднага. За сега ще изчакам да видя дали и другия месец ще има спад в сметката на моя познат и ако има не ми пречи да дам някой лев за магийката.

Я по добре го вземи от твоя човек и му плати разликата в сметката за следващия месец и го пробвай пък после му го върни да си спестява с него.
Чак с цяла камара дипломи не съм но и тази дето имам ми е достатъчна за да ти кажа че ....си е чиста набутвация.Истината в ниските сметки е съвсем друга ...и ако този човек е толкова навътре ще го е купил този боклук само за парлама -да замаже очите на такива като теб.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 30 дек 2010 23:04

fantomasss написа:
eddyman написа:

Ако не ти е известно - в България хората с камари дипломи особено инженерни често не са в ред или не пращят от акъл. Тъй че не се впечатлявай от дипломите, нито от собствените разработки. Колко откриватели на вечни двигатели имаме, на двигатели на вода и какви ли не гении. Само дето не им стига ума 1000лв как да изкарат.

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Чет 30 дек 2010 23:55

Това е доста грубичко на колегата над мен.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 31 дек 2010 0:16

не мое да факаш дяволя от въздуха, он че те фака теб. mhihi
законите на мърфи винаги работят срещу теб, а не в твоя полза :012:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пет 31 дек 2010 9:54

Един написа:Ако не ти е известно - в България хората с камари дипломи особено инженерни често не са в ред или не пращят от акъл. Тъй че не се впечатлявай от дипломите, нито от собствените разработки. Колко откриватели на вечни двигатели имаме, на двигатели на вода и какви ли не гении. Само дето не им стига ума 1000лв как да изкарат.

Аааа не така с рога напред :не: :evil:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 31 дек 2010 11:14

Един написа: ...Ако не ти е известно - в България хората с кари дипломи особено инженерни често не са в ред или не пращят от акъл. Тъй че не се впечатлявай от дипломите, нито от собствените разработки. Колко откриватели на вечни двигатели имаме, на двигатели на вода и какви ли не гении. Само дето не им стига ума 1000лв как да изкарат...

Колега, а на теб известно ли ти е колко таланти имаме запилени по чужбината? И колко реализации имат те там, а колко нашите тук у Булгаристан? Примери много - като се почне от Джон Атанасов - та до Нина Добрев или Мишел Бонев да речем. Въпросът не опира само до изкарване на пари в крайна сметка, но и до поле за изява, и възможност за реализация. Когато всичко е захлупено отвсякъде, независимо с колко дипломи си, няма ли някой зад теб, само с един гол талант, или няколко дипломи - никой не те признава за нищо. А хора с фалшиви дипломи се уреждат и тн. До голяма степен и тъпият ориенталски манталитет ни пречи, вицът за дявола и казана е много показателен. У нас тия които така или иначе нямат таланти, гледат да пречат на тия които имат - сакън някой да не ги задмине, и да не е по-добър. :screwy В крайна сметка какво се получава - колкото и да се боричкаш да работиш повече, то резултат невинаги ясен, и невинаги чиждаш релната полза. Примери валяло - частни, пък и държавни фирми само с отпуските колко се втелясват, и няма кой да ги нарита...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 31 дек 2010 11:25

mely написа:Истината в ниските сметки е съвсем друга ...и ако този човек е толкова навътре ще го е купил този боклук само за парлама -да замаже очите на такива като теб.

http://dnesiutre.com/bulgarian-news/%D0 ... %BD%D0%BD/
???

Последния ред прочетете :wink: :idea:

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Пет 31 дек 2010 11:37

В дивиия североисток има какви ли не джаги за кражба на ток,дори последно един умен 4овек го показаха по нова мисля преди година,с дистанциионо 4ак-абе гладен българин 2 пъти дявол mhihi ко ше се занимавам-слагам една джада,нема само мангалите да крадат я?Хайде РОМИТЕ да не се обидят

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 31 дек 2010 18:22

KingoftheROAD написа:
Един написа: ...Ако не ти е известно - в България хората с кари дипломи особено инженерни често не са в ред или не пращят от акъл. Тъй че не се впечатлявай от дипломите, нито от собствените разработки. Колко откриватели на вечни двигатели имаме, на двигатели на вода и какви ли не гении. Само дето не им стига ума 1000лв как да изкарат...

Колега, а на теб известно ли ти е колко таланти имаме запилени по чужбината? И колко реализации имат те там, а колко нашите тук у Булгаристан? Примери много - като се почне от Джон Атанасов - та до Нина Добрев или Мишел Бонев да речем. Въпросът не опира само до изкарване на пари в крайна сметка, но и до поле за изява, и възможност за реализация. Когато всичко е захлупено отвсякъде, независимо с колко дипломи си, няма ли някой зад теб, само с един гол талант, или няколко дипломи - никой не те признава за нищо. А хора с фалшиви дипломи се уреждат и тн. До голяма степен и тъпият ориенталски манталитет ни пречи, вицът за дявола и казана е много показателен. У нас тия които така или иначе нямат таланти, гледат да пречат на тия които имат - сакън някой да не ги задмине, и да не е по-добър. :screwy В крайна сметка какво се получава - колкото и да се боричкаш да работиш повече, то резултат невинаги ясен, и невинаги чиждаш релната полза. Примери валяло - частни, пък и държавни фирми само с отпуските колко се втелясват, и няма кой да ги нарита...

Това, което казвам е, че "гении" с повече от една (!) дипломи най-вече инженерни много често са хорица толкова шашнати от учене, че не могат на 2 магарета сламата да разделят. Не че всички са такива, но когато някой ти "разяснява" такива чудни устройства като обсъжданото в темата и ти вади довод колко дипломи и изобретения има - трябва да се замислиш дали не е от споменатия тип родни изобретатели. Имам съм възможността да говоря със случайно срещнати такива гении - човека изобретил какви ли не чудеса, обаче видиш ли нямало кой да му даде пари да ги патентова. Как може цял живот да изобретяваш и да не можеш да намериш 4-5 хиляди лева да патентоваш ПОНЕ ЕДНО от многото си изобретения? Простото обяснение е, че всичките са абсолютно "сигурни", но не чак толкова, че да жертва свои пари. Отделна тема е, че от 5 минутен разговор го виждам, че едвам е изкарвал тройка по математика в училище. Човек колкото по-малко знае, толкова е по-лесно да си помисли, че е направил откритие.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”