Продукти за бръснене, че не се издържа вече
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Продукти за бръснене, че не се издържа вече
Да, четката е най-добра. С ръце не можеш да си втриеш крема или каквото и да е друго така добре. Мина ми през акъла да пробвам да втрия гела (щото съм с такъв в момента) с четката и да видя какво ще стане 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Троинои одеколон!!
Маитапа на страна и аз съм като вас и още не мога да намеря идеалният вариянт.

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
MiLaNoTo написа:group® написа:За след бръснене само Нивеа крем.
Този синия, класическия, с който сигурно и баба ви се е мазала.
Уникално нещо. Веднага успокоява. Пробвал съм какво ли не.
Много трудно попива, после имаш като лек слой върху кожата, не те ли дразни това?
Иначе успокоява да, ама пробвай да си измиеш лицето след час
Това е така, но си го слага вечер преди лягане или половин час преди да отпраша, за да попие.
Обрив или дори зачервяване не съм имал откак го ползвам

- goderzi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробвал съм няколко начина...
Под душа,та да омекне брадата
и разни други описани по-горе...
Но от година се минавам с машинка за подстригване и
нямам грижи...
Леко брадясал е по секси
Иначе на БиоДерма има кремове за проблемна кожа
по аптеките,но са малко скъпички...
Ефекта е много добър от тях!
Под душа,та да омекне брадата
и разни други описани по-горе...
Но от година се минавам с машинка за подстригване и
нямам грижи...
Леко брадясал е по секси

Иначе на БиоДерма има кремове за проблемна кожа
по аптеките,но са малко скъпички...
Ефекта е много добър от тях!
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Тези, които ме познават сигурно никога не са ме виждали без брада. От около 5 години карам с тример, в началото на 3мм, а сега на 5мм брада, зимата дори повече 
Това което установих лично за мен през годините на бръснене е:
Важна е подготовката - ексфолиране и топла вода.
Крем "Каро", особено ако си намериш синия крем с липа/води се за чувствителна кожа/
Крема задължително нанесен с четка, допълнително ексфолиране и по-добро нанасяне на крема
Ножчето е много важно, но многото ножчета не са за предпочитане - максимум 3. Доволен съм както от мак3, така и от блу2 с подвижна глава. Пробвал съм и старите с едно ножче от дядо ми, с него дори по посоката на растеж на косъма да се бръсна пак ставаше гладко, но много трябва да се внимава, че всяко погрешно движение е фатално.
След бръснене само афтършейв-балсам и то на нивеа, другите не ми действат.

Това което установих лично за мен през годините на бръснене е:
Важна е подготовката - ексфолиране и топла вода.
Крем "Каро", особено ако си намериш синия крем с липа/води се за чувствителна кожа/
Крема задължително нанесен с четка, допълнително ексфолиране и по-добро нанасяне на крема
Ножчето е много важно, но многото ножчета не са за предпочитане - максимум 3. Доволен съм както от мак3, така и от блу2 с подвижна глава. Пробвал съм и старите с едно ножче от дядо ми, с него дори по посоката на растеж на косъма да се бръсна пак ставаше гладко, но много трябва да се внимава, че всяко погрешно движение е фатално.
След бръснене само афтършейв-балсам и то на нивеа, другите не ми действат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди всичко, най-важното е да гледате на бръсненето като на мъжки ритуал, а не като досадно занимание. Не се лъжете да използвате каквито и да били антикварии като кремове Каро, самобръсначката на дядо ви и т.н. В днешно време има всякакви ефикасни продукти за всякакъв тип кожа и брада. Много е важно да се отдели време и внимание на трите етапа - подготовка, бръснене и след бръснене. Ето я и моята рецепта:
1. Подготовка - плискайте си лицето с топла вода в продължение на 1-2мин. за да измиете кожата и космите на брадата. Нанесете пяна или гел - аз лично предпочитам тези на Nivea и Gilette Tough Beard. Използвайте четка за бръснене, за да разнесете равномерно пяната - така тя много по-добре се втрива в кожата, отколкото с пръсти. Останете така поне 5мин. за да може пяната да ви омекоти косъма.
2. За самобръсначка, аз лично от години съм на Gilette Mach 3 - най-добър резултат за най-добрата цена. Най-важното не са броя ножчета, а омекотяващата система. Започнете от единия бакенбард, надолу по бузите, през шията, до другия бакенбард. Брадичката и мустака оставете за последно, тъй като там космите са най-твърди и е добре да поомекнат още малко. Движете бръснача по посока на косъма, на къси ленти и без да натискате. Ако искате контра, повторете отново с пяна този път срещу посоката на косъма, но не натискайте.
3. След бръснене плискайте лицето си за 1-2мин. само че с ледено студена вода, за да се затворят порите на кожата и най-вече там където сте се порязали или зачервили. Попийте лицето си с кърпа, не бършете! За афтършейв приложете нещо по свой избор, но без алкохол и не по-рано от 30-60мин. след бръсненето, за да дадете време на кожата ви да се успокои.
Успех!
1. Подготовка - плискайте си лицето с топла вода в продължение на 1-2мин. за да измиете кожата и космите на брадата. Нанесете пяна или гел - аз лично предпочитам тези на Nivea и Gilette Tough Beard. Използвайте четка за бръснене, за да разнесете равномерно пяната - така тя много по-добре се втрива в кожата, отколкото с пръсти. Останете така поне 5мин. за да може пяната да ви омекоти косъма.
2. За самобръсначка, аз лично от години съм на Gilette Mach 3 - най-добър резултат за най-добрата цена. Най-важното не са броя ножчета, а омекотяващата система. Започнете от единия бакенбард, надолу по бузите, през шията, до другия бакенбард. Брадичката и мустака оставете за последно, тъй като там космите са най-твърди и е добре да поомекнат още малко. Движете бръснача по посока на косъма, на къси ленти и без да натискате. Ако искате контра, повторете отново с пяна този път срещу посоката на косъма, но не натискайте.
3. След бръснене плискайте лицето си за 1-2мин. само че с ледено студена вода, за да се затворят порите на кожата и най-вече там където сте се порязали или зачервили. Попийте лицето си с кърпа, не бършете! За афтършейв приложете нещо по свой избор, но без алкохол и не по-рано от 30-60мин. след бръсненето, за да дадете време на кожата ви да се успокои.
Успех!
- Rad3v
- Автомобил: Vw Golf 4 TDI
- Двигател: ARL 2000g
- Контакти:
Аз ползвам една машинка за бръснете, която ми е подарък от Швейцария Braun 310 малко по-голяма играчка е от самобрасначка, но лицето ми става като бебешко дупе, а иначе за всекидневно полвам на Жилет с сменяемите ножчета ( 3 ножа ) и сега ми подарихя ГЕЛ ( по-добре е гел не пяна ) но още не съм го пробвал, а този който позлвам е на Жилет гела 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
halfordsss написа:.... Започнете от единия бакенбард, надолу по бузите, през шията, до другия бакенбард.....

Колега, ти просто нямаш проблем с бръсненето

По темата: при мен действа само предварителното овлажняване с топла вода и самобръсначката на дядо с едно ножче. Ползвам българска пяна.
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
milmar написа:halfordsss написа:.... Започнете от единия бакенбард, надолу по бузите, през шията, до другия бакенбард.....
![]()
Колега, ти просто нямаш проблем с бръсненето. Ако аз направя така, просто както ти го казваш, ще рева буквално
!
По темата: при мен действа само предварителното овлажняване с топла вода и самобръсначката на дядо с едно ножче. Ползвам българска пяна.
Колегата halfordsss ме кефи как е обяснил, аз нямам проблем с бръсненето, но тъй като се бръсна вече 21 г. и отначало бях с както описваш на дядо ти самобръсначката, е няма такова порязване, дори и сега да се обръсна пак ще се изпорежа. Честно ня бих си го причинил повече.
Единствено доволен от пяната на Нивеа, а за да няма проблем ножчето трябва да е остро, чакай повече време да действа пяната/ крема или след баня (за съжаление моята брада е гъста, аз предимно се къпя вечер и не мога да се възползвам, че до сутринта няма да личи

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
На дядо (бог да го прости) бръсначката, един път я ползвах и щях да си направя Хара Хири, и от тогава не я пипам, стои само за красота пред огледалото!
От 4 години ползвам Жилет и брасначка Жилет с 3 ножа, но не съм доволен!
Ползвах 1 седмица, машинка за постригване, е няма такова облекчение, вярно няма да си идеално гладък, но райграса от далече не си личи, просто си небрежно недокастрен!
От 4 години ползвам Жилет и брасначка Жилет с 3 ножа, но не съм доволен!
Ползвах 1 седмица, машинка за постригване, е няма такова облекчение, вярно няма да си идеално гладък, но райграса от далече не си личи, просто си небрежно недокастрен!
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
halfordsss написа: Започнете от единия бакенбард, надолу по бузите, през шията, до другия бакенбард.
Това може да се случи само в клип Gillette commercial.
Там, разбира се, мазният гей е предварително обръснат.
Моята брада е като четина, бих Ви запитал кои "еднодневки" Ви изкарват най-дълго.
Единичен, злобен BiC без лентички и тъпотии ми кара по седмица...

Колеги може ли да споделите някой онлайн магазин който сте ползвали за покупка на бръснарски принадлежности.Например искам да си намеря четка за бръснене но хубава.В магазините които съм посещавал има тук таме и са едни с гадни найлоново/пластмасови косми които само като ги гледам ме дразнят.Лично аз откакто минах на Уилкинсън Хидро 5 забравих що е то жилет бръсненето с тия ножчета ми е истински кеф.За съжаление обаче пяната или гела които съм ползвал не ме удовлетворяват Жилет,Нивеа без значение та по всяка вероятност ще заложа на крем за бръснене може би каро (ако го има все още не съм търсил), а за афтършейв преди време ползвах един крем на Армани, купих го на супер промоция 30 милилитра и по-добро нещо от това не съм ползвал.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Преди месец купих на баща ми от магазин на Солинген четка за 34 лв с косъм от язовец.Имаше и по скъпи в зависимост от коя част на тялото бил косъма 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
До момента за мен най ефикасния начин за безпроблемно бръснене е предварително да си накисна физиономията с топла вода. След това дори и да не е много ново ножчето реже вече омекналите косми като през масло. Ако не го направя това с мокренето дори и с най-скъпия гел или пяна да се намажа все е гадно бръсненето.
radi_nrj написа:До момента за мен най ефикасния начин за безпроблемно бръснене е предварително да си накисна физиономията с топла вода. След това дори и да не е много ново ножчето реже вече омекналите косми като през масло. Ако не го направя това с мокренето дори и с най-скъпия гел или пяна да се намажа все е гадно бръсненето.
100% вярно, топлата вода върши чудеса.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”